A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy fán üldögélve várta a kutya, hogy megmentsék, miután elsodorta a hurrikán

2024. október 11., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Napok óta lehetett odafent, mire rátaláltak a mentők.



 

Helen – Egy név, amit talán soha nem felednek azok, akik megélték a Helen hurrikán kíméletlen pusztítását. Ezrek otthona lett oda, és rengeteg házikedvencnek is nyoma veszett. Utakat és hidakat mosott el az ár, ahol korábban közlekedni lehetett, ott most sok helyütt folyók robognak lefelé a hegyekből. Elvágva a világ többi részétől, a helyi közösségek gyakran csak saját magukra számíthatnak.

 

 

Úgy hat méter magasan ült fent a kutya a fán.jpg
Úgy hat méter magasan ült fent a kutya a fán
Fotó: Facebook/@KingsportFireDept

 

 

Kutató-mentő és önkéntes csapatok elszántan keresik a túlélőket. Éjt-nappallá téve dolgoztak, hogy mentsék, akit még lehet, és eljuttathassák az élelmiszert, tiszta vizet, ruhát azokhoz, akik otthonaikban rekedtek.

 

Tennesse államban az egyik csapat éppen a folyó mentén végezte munkáját, amikor felfigyeltek egy hangra a magasban. Amint felnéztek a hatalmas fára, meglepődve pillantottak meg egy kutyát, amint odafent üldögélt egymagában. Napok óta várhatott már a segítségre.

 

 

Napok óta várhatta a kutya a fán, hogy megmentsék
Napok óta várhatta a kutya a fán, hogy megmentsék
Fotó: Facebook/@KingsportFireDept

 

 

6 méter magasan lehetett, ami azt jelenti, hogy a megáradt folyó sodrásában valahogy sikerült megkapaszkodnia egy halom uszadékban, ami fennakadhatott a fán. Így találhatott menedékre a fán. Amikor apadni kezdett a víz, a kutya odafent rekedt. Segítség nélkül nem tudott volna lejönni... Óriási szerencse, hogy a mentőszolgálat emberei észrevették!

 

 

 

 

„Nagyon örült, miután lehoztuk a fáról. Hálásan elfogadta a vizet és az ennivalót” - írták a közösségi oldalukon. Ahhoz képest, mi mindenen mehetett keresztül, a kutya fizikailag egész jó állapotban volt. Látszott rajta, hogy kezdett megnyugodni, amint megérezte, hogy megmenekült és biztonságban van.

 

Elvitték a helyi állatmenhelyre, ahol a mikrochip alapján kiderült, hogy a kutya neve Athena, és gazdis. Az állatmentőknek sikerült elérni családját, akik borzasztóan aggódtak, mi történhetett kedvencükkel, miután a hurrikán alatt elszakadtak egymástól.

 

Íme a várva-várt találkozás örömteli pillanatai a riportban (02:24-től):

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/@KingsportFireDept

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mitől lesz népszerű egy kutyafajta? Mitől lesz népszerű egy kutyafajta?
Tagadhatatlan, hogy vannak nagyobb népszerűségnek örvendő kutyák, mint kevésbé kiváltságos társaik. Számtalan oka lehet, hogy az emberek jobban ragaszkodnak egy-egy fajtához, míg mások a feledés homályába merülnek.

Elsírta magát az idős bácsi, amikor magához ölelhette kutyáját a kórházban Elsírta magát az idős bácsi, amikor magához ölelhette kutyáját a kórházban
A szeretet a legnagyszerűbb gyógymód.

Ilyen boldog ma a kölyökgyárból mentett kutya, aki eleinte csak állva mert elaludni Ilyen boldog ma a kölyökgyárból mentett kutya, aki eleinte csak állva mert elaludni
Daisy, a goldendoodle élete első éveiben nem sejtette, hogy a ketrecen túl is van élet... Új gazdijának hála azonban már tudja, hogy mi az a szeretet - és örömmel viszonozza minden áldott nap. Megható videók!

Viharos szél: figyeljünk oda kutyáinkra is! Viharos szél: figyeljünk oda kutyáinkra is!
Kicsavart fák recsegése, ledőlt kémények robaja, kicsapódó kertkapuk… A kutyák számára legalább olyan félelmetesek lehetnek ezek a zajok, mint a nyári viharokat kísérő dörgés, vagy a szilveszteri tűzijáték.

17 év után vesztette el társát a tacskó, majd megtalálta „ikertesóját” 17 év után vesztette el társát a tacskó, majd megtalálta „ikertesóját”
A tacskóplüss egy picit segített enyhíteni a kedves kisöreg fájdalmát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Beagle Club Online Petcast Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Chia maggal az okos kutyáért Hírek - Címlapon
Chia maggal az okos kutyáért
Mitől lesz népszerű egy kutyafajta? Hírek - Címlapon
Mitől lesz népszerű egy kutyafajta?