A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy különleges kórház, ahol minden rászoruló kutyus kerekesszéket kaphat

2017. szeptember 30., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Van egy nagyon különleges állatkórház Romániában, ahol minden kutyusnak joga és lehetősége is van szabadon, boldogan szaladgálni - még akkor is, ha lába nem működnek.



Az Adăpostul Speranţa menhely a Four Paws International nevű szervezet tagja. Rengeteg kóbor kutyát mentenek meg Románia utcáiról, menedéket és új esélyt adva nekik egy jobb életre. De ezen felül még egy hatalmas dolgot ad a kutyáknak: kerekeket. Pontosabban kerekesszéket.

 

Új életet kapnak a kutyák a kerekesszéknek hála
Új életet kapnak a kutyák a kerekesszéknek hála
Fotó: thedodo.com

 

Minden kutya megérdemli az esélyt a boldog életre
Minden kutya megérdemli az esélyt a boldog életre
Fotó: thedodo.com

 

“A Speranţa-nál azt az elvet valljuk, hogy egy kutyát sem hagyunk hátra. Mindegyikük megérdemli az esélyt az életre, a boldogságra.”- írták Facebook oldalukon. Tényleg minden kutyának adnak nem csak esélyt, de segítséget is: speciális kiskocsikat építenek azoknak a kutyáknak, akik mozgássérültek. Ezzel a kis szerkezettel visszaadják a mozgás örömét és a szabadságot még a legreménytelenebb sorsú kutyusoknak is.

 

A kutyák nagyon élvezik a mozgás nyújtotta szabadságot
A kutyák nagyon élvezik a mozgás nyújtotta szabadságot
Fotó: thedodo.com

 

“Száguldanak... élvezik a napsütést, a puha füvet, versenyt futnak egymással” - írják. A kórházat üzemeltető szervezet, a Fundatia Speranta elnöke, Florina Tomescu azt mondta, azoknak a kutyáknak, akik hozzájuk kerülnek, és segítségre van szükségük, semmilyen körülmények között sem juthatnak vissza az utcára. Mindannyiukról gondoskodnak.

 

Újra boldogok lehetnek a mentett kutyák - már csak a gazdit kell megtalálniuk
Újra boldogok lehetnek a mentett kutyák - már csak a gazdit kell megtalálniuk
Fotó: thedodo.com

 

“Mindegyikük mögött egy külön történet van - és legtöbbjük nagyon szomorú.” - mondta Tomescu a The Dodonak. “Da most ahogy rájuk nézek… az ő boldogságuk a jutalom a mi munkánkért.”

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2016. szeptember 23.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Diszplázia? 12 tünet, ami arra utalhat, hogy gond van a kutya csípőjével Diszplázia? 12 tünet, ami arra utalhat, hogy gond van a kutya csípőjével
Sántít, fájdalma van? Nem szívesen lépcsőzik, és nehezen kel fel alvás, pihenés után? A csípődiszplázia tünetei már kölyökkorban is feltűnőek lehetnek, míg más kutyáknál csak évek múltán jelennek meg. Mit kell tudnunk a betegségről?

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Honnan tudom, hogy túlsúlyos a kutyám és mit tehetek ellene? Honnan tudom, hogy túlsúlyos a kutyám és mit tehetek ellene?
Az elhízás veszélyei kedvenceinket sem kímélik - jól tudjuk, de vajon képesek vagyunk felismerni a túlsúlyra utaló jeleket? Hogyan szabadulhatunk meg a feleslegtől?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Negyed évszázad az állatvédelemben Hírek - Címlapon
Negyed évszázad az állatvédelemben
Tökéletes, gondozásmentes pázsit kutyásoknak is! Hírek - Címlapon
Tökéletes, gondozásmentes pázsit kutyásoknak is!