A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy különleges kórház, ahol minden rászoruló kutyus kerekesszéket kaphat

2017. szeptember 30., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Van egy nagyon különleges állatkórház Romániában, ahol minden kutyusnak joga és lehetősége is van szabadon, boldogan szaladgálni - még akkor is, ha lába nem működnek.Az Adăpostul Speranţa menhely a Four Paws International nevű szervezet tagja. Rengeteg kóbor kutyát mentenek meg Románia utcáiról, menedéket és új esélyt adva nekik egy jobb életre. De ezen felül még egy hatalmas dolgot ad a kutyáknak: kerekeket. Pontosabban kerekesszéket.

 

Új életet kapnak a kutyák a kerekesszéknek hála
Új életet kapnak a kutyák a kerekesszéknek hála
Fotó: thedodo.com

 

Minden kutya megérdemli az esélyt a boldog életre
Minden kutya megérdemli az esélyt a boldog életre
Fotó: thedodo.com

 

“A Speranţa-nál azt az elvet valljuk, hogy egy kutyát sem hagyunk hátra. Mindegyikük megérdemli az esélyt az életre, a boldogságra.”- írták Facebook oldalukon. Tényleg minden kutyának adnak nem csak esélyt, de segítséget is: speciális kiskocsikat építenek azoknak a kutyáknak, akik mozgássérültek. Ezzel a kis szerkezettel visszaadják a mozgás örömét és a szabadságot még a legreménytelenebb sorsú kutyusoknak is.

 

A kutyák nagyon élvezik a mozgás nyújtotta szabadságot
A kutyák nagyon élvezik a mozgás nyújtotta szabadságot
Fotó: thedodo.com

 

“Száguldanak... élvezik a napsütést, a puha füvet, versenyt futnak egymással” - írják. A kórházat üzemeltető szervezet, a Fundatia Speranta elnöke, Florina Tomescu azt mondta, azoknak a kutyáknak, akik hozzájuk kerülnek, és segítségre van szükségük, semmilyen körülmények között sem juthatnak vissza az utcára. Mindannyiukról gondoskodnak.

 

Újra boldogok lehetnek a mentett kutyák - már csak a gazdit kell megtalálniuk
Újra boldogok lehetnek a mentett kutyák - már csak a gazdit kell megtalálniuk
Fotó: thedodo.com

 

“Mindegyikük mögött egy külön történet van - és legtöbbjük nagyon szomorú.” - mondta Tomescu a The Dodonak. “Da most ahogy rájuk nézek… az ő boldogságuk a jutalom a mi munkánkért.”

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2016. szeptember 23.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mentális egészségünkre is jótékony hatással vannak a kutyák Mentális egészségünkre is jótékony hatással vannak a kutyák
El sem tudnánk képzelni az életünket kutyák nélkül! Jelenlétük megannyi pozitív élményt nyújt, mely testi, lelki és mentális egészségünkhöz is hozzájárul. Lássuk a legfontosabbakat 5 pontban.

Mozgássérült kutyák: új esélyt kaphatnak az életre kerekeskocsi segítségével Mozgássérült kutyák: új esélyt kaphatnak az életre kerekeskocsi segítségével
Egy sérülés, vagy betegség miatt mozgáskorlátozott kutyára nagy eséllyel altatás vár, holott helyzete nem feltétlenül lenne reménytelen. Hasonlóan az emberi kerekesszékhez, ők is kaphatnak kerekeskocsit, mely újra megadhatja számukra a mozgás örömét - és egy esélyt a hosszú, boldog életre.

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

"Ő a legjobb barátom." - Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú "Ő a legjobb barátom." - Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú
„Szeret mellettem üldögélni, biztonságot és szeretetet nyújt, és sokkal többet segít nekem, mint azt valaha is hinné. Egy hatalmas, puha mackó, de a legjobb az egészben, hogy ő a legjobb barátom!”

Honnan tudom, hogy túlsúlyos a kutyám és mit tehetek ellene? Honnan tudom, hogy túlsúlyos a kutyám és mit tehetek ellene?
Az elhízás veszélyei kedvenceinket sem kímélik - jól tudjuk, de vajon képesek vagyunk felismerni a túlsúlyra utaló jeleket? Hogyan szabadulhatunk meg a feleslegtől?

„Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál? „Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál?
Körbe-körbe rohangál, szemei kikerekednek, füleit hátracsapja és fikarcnyit sem törődik azzal, kit vagy mit borít fel a féktelen tombolásban... Ismerős?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Kutyával futnál? Ez a 16 fajta hosszú távon is remek futópartner lehet Kutyával futnál? Ez a 16 fajta hosszú távon is remek futópartner lehet
Ha a futás a lételemed, és a rendszeres kocogás mellett szívesen teljesítenél hosszabb távokat - vagy már tapasztalatod is van e téren -, az alábbi fajták ideálisak lehetnek számodra. Találd meg négylábú futótársad!

Feszegesd a határaidat a Dogs Cross kutyás terep akadályfutó versenyen! Feszegesd a határaidat a Dogs Cross kutyás terep akadályfutó versenyen!
Sár, homok, víz, izgalmas akadályok - idén is megrendezésre kerül a Dogs Cross kutyás terep akadályfutó verseny! A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ráadásul kibővített létszámhatárral várja a kutyás nevezőket a verseny.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Negyed évszázad az állatvédelemben Hírek - Címlapon
Negyed évszázad az állatvédelemben
Tökéletes, gondozásmentes pázsit kutyásoknak is! Hírek - Címlapon
Tökéletes, gondozásmentes pázsit kutyásoknak is!