A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Negyed évszázad az állatvédelemben

Történetek a 25 éves Rex Kutyaotthon Alapítványtól


2017. október 01., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
25 év nagyon hosszú idő, hát még az állatvédelem területén. Negyed évszázad alatt rengeteg jó és rossz történik, siker és kudarc egyaránt kíséri az utat. A 25 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány számos ilyen emléket őriz: ezekből olvashatunk most párat.Az idén 25 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány létrejöttekor még általános gyakorlat volt, hogy a megunt kutyákat, macskákat lelketlen gazdáik egyszerűen kidobták, vagy a felesleges szaporulatot vízbe fojtották. Azóta negyed évszázad telt el: támogatók, partnerek és önkéntesek segítettek abban, hogy létrejöhessen a Rex Állatsziget, amely hazánk egyik legjobban felszerelt állatvédelmi központja.  Október 7-i ingyenes születésnapi rendezvényén az állatok világnapjának megünneplése mellett ezt a példaértékű összefogást szeretné megköszönni a Rex.

 

A Rex Kutyaotthon Alapítvány negyed évszázados története során sokszor a legváratlanabb helyről, csodával határos módon érkezett a segítség az alapítvány fennmaradása érdekében. Egy civil szervezet életében minden támogatás sokat jelent, legyen szó adományozásról, örökbefogadásról, önkéntes munkáról vagy akár egy Facebook poszt megosztásáról. Az egész napos ingyenes születésnapi rendezvény az összefogás ünneplése lesz; a torta és a szórakozás mellett előkerülnek a legmeglepőbb történetek is az elmúlt évekből, melyek közül az alábbiakban is bemutatunk néhányat.

 

A Rex Állatsziget

 

A spanyolviasz

Több mint 25 évvel ezelőtt egy fiatal állatorvos, dr. Király Péter hozta létre a Rex Alapítványt. Az alapító azonban nem csak a „tüneteket” szerette volna kezelni, hanem magát a „betegséget” is, vagyis az elhagyott állatok befogadása mellett a kezdetektől nagy hangsúlyt fektetett a diákok oktatására és a felelős állattartás népszerűsítésére. Erre Magyarországon 1992-ben még kevésbé volt példa, így - hogy ne kelljen felfedezni a spanyol viaszt - az olajozottan működő angol Dog’s Trust szervezetét vette mintául. Az angliai szervezet örömmel osztotta meg tapasztalatát, és azóta is segíti az alapítvány folyamatos fejlődését.

 

Egyedül nem megy

Az első magyarországi segítség egy reklámstúdiótól érkezett, mely éveken át igényes kiadványok készítésével állt ingyenesen az induló Rex Kutyaotthon Alapítvány mellé. A Rex Állatsziget területét Újpest Önkormányzata bocsátotta az alapítvány rendelkezésére, akik Budapesten egyedüliként voltak nyitottak a kezdeményezésre. Az Állatszigeten létrehozott állatotthon, állatambulancia, valamint állat- és természetvédelmi oktatóközpont sok ezer jóindulatú állampolgár, számos cég, önkéntes és hagyatékozó nagyvonalú támogatásának eredménye.

 

 

A kutya, akiért Rolls Roys érkezett

Az alapítványtól már több mint 10.000 állatot fogadtak örökbe, köztük Attila kutyát, aki egy bajor hercegnőnél talált új otthonra. Michaela W. a magyar vizslákért rajongott, de mindenképpen mentett kutyát szeretett volna örökbe fogadni. A dolgozók nem hittek a szemüknek, amikor egy Rolls Roys gördült be a Rex Állatsziget kapuján, hogy egészen Németországig vigye Attilát, aki Michaela kastélyában külön lakosztályt kapott. A 12 esztendőnyi boldog együttlét emlékére a hercegnő adományaként Attila bronz szobra nemsokára kiállításra kerül az Állatszigeten.

 

Bármi is a kérdés, a válasz az oktatás

A nehéz sorsú kutyák azonban valójában nem igényelnek kastélyt, „csupán” egy felelős gazdát. Ezért működik oktatóközpont a Rex Állatszigeten, ahol a felnőttek és kiemelten a gyerekek megtanulhatják a felelős állattartás alapjait. A Rex oktatóprogramjain, szemléletformáló nyári táboraiban több 10.000 gyerek fordult meg, köztük az egy 10 éves kisfiú, aki egy napon azzal fordult a Rex Alapítványhoz, hogy az állatotthonnak szeretné felajánlani a születésnapi ajándékát.

 

 

Ezt a széleskörű összefogást szeretné a Rex Kutyaotthon Alapítvány megünnepelni október 7-én a Rex Állatszigeten egy egész napos ingyenes rendezvényen, ahol a két- és négylábúakat is kényeztető programok várják. Az egész Állatsziget egy igazi születésnapi fergeteggé alakul egy napra: flash mob táncos és zenés programok mellett csuhébaba és csuhéállat készítés, kreatív társasjátékok, bábszínházi előadás és sok-sok további meglepetés várja a gyerekeket. Amíg a legkisebbek játszanak, a szülők többek között élvezhetik Mujahid Zoltán akusztikus koncertjét, megnézhetik a Rex Tanoda bemutatóját vagy részt vehetnek egy ingyenes állatorvosi tanácsadáson.

 

További részletek a programokról az esemény Facebook oldalán és a rex.hu weboldalon.

 

A rendezvény védnöke Dr. Zsigmond Barna Pál, Újpest alpolgármestere, főtámogatója az Inecto Magyarország, az állatkísérlet-mentes kozmetikumok gyártója. Külön köszönet illeti Újpest Önkormányzatát.

 

További információ: www.rex.hu, www.facebook.com/rexalapitvany

 

 

Forrás: rex.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Témába vág

Így örült a zsémbes öreg kutyus, amikor a menhelyen megünnepelték szülinapját Így örült a zsémbes öreg kutyus, amikor a menhelyen megünnepelték szülinapját
Szemei egyből felcsillantak, ahogy kiszagolta a finom tortát, majd türelmetlenül nézett megmentőire, mintha azt mondaná: "Mit kell ennyit szöszmötölni? Nem érek én erre rá, ide azzal a sütivel, de gyorsan!"

Megünnepelnéd a kutyád születésnapját? Íme 7 szuper tipp egy felejthetetlen naphoz Megünnepelnéd a kutyád születésnapját? Íme 7 szuper tipp egy felejthetetlen naphoz
Életünk fontos része. Megnevettet, és megtanít pozitívan szemlélni a világot. Szeretetre, elfogadásra és gyengédségre ösztönöz. Megérdemli, hogy megünnepeljük őt. Hogyan varázsoljuk emlékezetessé kedvencünk szülinapját?

Szívmelengető, ahogy a hajléktalan férfi megünnepli kutyája születésnapját Szívmelengető, ahogy a hajléktalan férfi megünnepli kutyája születésnapját
Minden vagyonát arra költötte, hogy szerény ünnepséget tarthasson kedvenceinek. A kedves gesztus milliók szívét érintette meg, és óriási változást hozott mindhármuk életébe.

"23 éves lettem!" – Így ünnepelte születésnapját a mentett csivava "23 éves lettem!" – Így ünnepelte születésnapját a mentett csivava
"Alig van már foga, ezért egy puhább sütit adtunk neki, amit morzsákra törtünk, hogy elmajszolhassa. Aztán mély álomba zuhant. Szeret nagyokat szundítani, számára talán ez a legszebb ajándék."

50 menhelyi kutyát sétáltatott meg egy állatbarát férfi az 50. születésnapján 50 menhelyi kutyát sétáltatott meg egy állatbarát férfi az 50. születésnapján
„Fantasztikus élmény volt! Egyszerűen imádom! Ez az igazi ajándék!”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
"Kutyakötelesség" a felelős állattartás Hírek - Címlapon
"Kutyakötelesség" a felelős állattartás
Egy különleges kórház, ahol minden rászoruló kutyus kerekesszéket kaphat Hírek - Címlapon
Egy különleges kórház, ahol minden rászoruló kutyus kerekesszéket kaphat