A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy kutya mentett meg egy kolibrit a haláltól - mára elválaszthatatlan barátok!

Az önzetlenség példaképe ez az utcáról mentett kutyus!


2017. december 17., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Mesébe illő történet a kutyáé és a kolibrié. Mindkettőjük sorsa szinte meg volt pecsételve, minden reményük elfogyott. Ám az utolsó pillanatokban is érkezhet halvány reménysugár - a két árva állat nem csupán szerető otthont, de igaz barátot is talált!Rex kutya nagyon sok időt volt kénytelen az utcán tölteni: nem volt gazdája, és nem akadt egy megmentő sem, aki hazavitte volna és szerető gazdaként gondoskodott volna róla. Aztán mégis jött egy állatbarát, aki nem nézett át rajta: magával vitte, meleg otthont biztosított számára. Rex azóta igazi kedvencként élhet, és nagyon boldog!

 

A kutya mentette meg a kolibrit
A kutya mentette meg a kolibrit

 

Ritkán adódik olyan lehetőség az életben, hogy vissza tudjuk adni a sorsnak azt a jót, amit kapunk - ez megadatott Rexnek! Egyik sétájuk alkalmával a gazdája arra lett figyelmes, hogy Rex lecövekelt valami mellett. Közelebbről megvizsgálta, kiderült: egy kis kolibri hevert ernyedten a járdán, apró testén már hangyák mászkáltak. “Szegény, már meghalt. Nincs mit tenni” - gondolta a gazdi, és ment volna tovább - ám Rex nem mozdult. A kismadár még élt!

 

 

 

Rexék hazavitték a kis kolibrit, akit Hummernek neveztek el, gondoskodásuknak hála a kolibri újra erőre kapott és már boldogan repked a lakásban. Ha teheti, nem mozdul el a kutya barátja mellől, minden idejüket egymás társaságában töltik.

 

“Megmentettem ezt a kutyát, majd ő mentette meg a madárkát. A kolibri pedig mindannyiunkat megmentett a maga módján. Ez egy igazi csoda.” - mondta Gernon, a gazdi. Az ilyen történeteket hallva megcsillan a remény, hogy mégis egy gyönyörű világban élünk!

 

 

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2016. november 24.

Témába vág

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci” Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci”
Több mint 8000 kutyát utasított maga mögé a tündéri keverék a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-as versenyén. Megjelenésének és inspiráló történetének köszönhetően ő lett az idei év legaranyosabb mentett kutyája.

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH Ebugatta MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kislány, aki kutyája segítségével tanult meg járni Hírek - Címlapon
A kislány, aki kutyája segítségével tanult meg járni
Előrehozott karácsony egy haldokló kutya boldogságáért Hírek - Címlapon
Előrehozott karácsony egy haldokló kutya boldogságáért