A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy kutya mentett meg egy kolibrit a haláltól - mára elválaszthatatlan barátok!

Az önzetlenség példaképe ez az utcáról mentett kutyus!


2017. december 17., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Mesébe illő történet a kutyáé és a kolibrié. Mindkettőjük sorsa szinte meg volt pecsételve, minden reményük elfogyott. Ám az utolsó pillanatokban is érkezhet halvány reménysugár - a két árva állat nem csupán szerető otthont, de igaz barátot is talált!Rex kutya nagyon sok időt volt kénytelen az utcán tölteni: nem volt gazdája, és nem akadt egy megmentő sem, aki hazavitte volna és szerető gazdaként gondoskodott volna róla. Aztán mégis jött egy állatbarát, aki nem nézett át rajta: magával vitte, meleg otthont biztosított számára. Rex azóta igazi kedvencként élhet, és nagyon boldog!

 

A kutya mentette meg a kolibrit
A kutya mentette meg a kolibrit

 

Ritkán adódik olyan lehetőség az életben, hogy vissza tudjuk adni a sorsnak azt a jót, amit kapunk - ez megadatott Rexnek! Egyik sétájuk alkalmával a gazdája arra lett figyelmes, hogy Rex lecövekelt valami mellett. Közelebbről megvizsgálta, kiderült: egy kis kolibri hevert ernyedten a járdán, apró testén már hangyák mászkáltak. “Szegény, már meghalt. Nincs mit tenni” - gondolta a gazdi, és ment volna tovább - ám Rex nem mozdult. A kismadár még élt!

 

 

 

Rexék hazavitték a kis kolibrit, akit Hummernek neveztek el, gondoskodásuknak hála a kolibri újra erőre kapott és már boldogan repked a lakásban. Ha teheti, nem mozdul el a kutya barátja mellől, minden idejüket egymás társaságában töltik.

 

“Megmentettem ezt a kutyát, majd ő mentette meg a madárkát. A kolibri pedig mindannyiunkat megmentett a maga módján. Ez egy igazi csoda.” - mondta Gernon, a gazdi. Az ilyen történeteket hallva megcsillan a remény, hogy mégis egy gyönyörű világban élünk!

 

 

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2016. november 24.

Témába vág

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kislány, aki kutyája segítségével tanult meg járni Hírek - Címlapon
A kislány, aki kutyája segítségével tanult meg járni
Előrehozott karácsony egy haldokló kutya boldogságáért Hírek - Címlapon
Előrehozott karácsony egy haldokló kutya boldogságáért