A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Előrehozott karácsony egy haldokló kutya boldogságáért

2017. december 17., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Az angol kutyás család megható története mindenki szívét megmelengeti. Igazán széppé és boldoggá varázsolták öreg kedvencük utolsó téli ünnepét, még mielőtt átkelt volna a szivárványhídon… 

Scooby, a kis fekete spániel hosszú, és nagyon boldog életét a családjával tölthette, és minden percet utált, míg külön kellett lennie tőlük. Legszívesebben minden pillanatban mellettük lett volna, ragaszkodása és szeretete határtalan volt.

 

Az első karácsonyok egyike a spániellel
Az első karácsonyok egyike a spániellel
Fotó: thedodo.com

 

Ám az idő csak telt-múlt megállíthatatlanul, Scooby pedig egyre csak öregedett. Ahogy kora haladt előre, úgy romlott az egészsége: szép lassan elhagyta az energiája, az utolsó séták végén már ölben kellett vinni. Az öreg kutyus már a 16. évét töltötte be, a látása és hallása már szinte teljesen elment, ízületi és hátproblémákkal küzdött. Bármennyire fájó volt is a tudat, de a családja tisztában volt vele, nincs már sok hátra Scoobynak. Olyannyira, hogy a karácsonyt már valószínűleg nem éri meg…

 

A sétákon már egyre gyakrabban szorult segítségre az öreg kutya
A sétákon már egyre gyakrabban szorult segítségre az öreg kutya
Fotó: thedodo.com

 

A Bradshaw család épp ezért úgy döntött: előrehozza a karácsonyt! Nem telhet el úgy az ünnep, hogy a kis Scooby nincs velük! Hamar elkészültek mindennel, ami egy igazi családi karácsonyi ünnepléshez kell: feldíszítették a fát és a házat, finom ünnepi vacsora készült, és természetesen nem maradhattak el az ajándékok sem! A ténykedés alatt Scooby nem mozdult el mellőlük: nyakában egy füzérrel őrizte a család tagjait.

 

Az ajándékok sem maradhattak el
Az ajándékok sem maradhattak el
Fotó: thedodo.com

 

A készülődésben a kutyák is segítettek!
A készülődésben a kutyák is segítettek!
Fotó: thedodo.com

 

Az izgatott, vidám nyüzsgés Scoobyt is magával ragadta: jókedvűen követte az eseményeket, szinte megfiatalodott! Újra megtelt energiával, boldogan csóvált, játszott. Vidámságban tölthette a kedvéért előrehozott karácsonyt azok társaságában, akiket a legjobban szeretett az egész világon! Tökéletes búcsúztatás volt ez az öreg kutyusnak.

 

Az előrehozott karácsony az öreg kutyát is felvidította: szinte megfiatalodott
Az előrehozott karácsony az öreg kutyát is felvidította: szinte megfiatalodott
Fotó: thedodo.com

 

Az örömben töltött nap után Scoobytól az egész család fájdalmas búcsút vett. Az állatorvosnál is vele voltak az utolsó pillanatig: hogy végső útjára is úgy kelhessen, ahogy életében is szeretett lenni: családtagjai társaságában. Scooby boldog, hosszú élete tele volt örömmel és szeretettel - a végén pedig egy kis karácsonyi varázslatot is megélhetett szerető családja körében.

 

Karácsony szeretetben - ahogy a kutya egész élete is telt!
Karácsony szeretetben - ahogy a kutya egész élete is telt!
Fotó: thedodo.com

 

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2016. december 15.

Témába vág

A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem! A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem!
Biztos sokan láttunk már kedves képeket könnyeikkel küszködő gyerkőcökről, amint épp kibontják ajándékukat a karácsonyfa alatt - és a nagy dobozból egy csillogó szemű kiskutya néz vissza rájuk. Megható pillanat! De mi lesz ezután?

Idén is indul a Négylábú szeretetfutár Idén is indul a Négylábú szeretetfutár
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet. Ebben az időszakban az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a magányosan élőkre és igényeik szerint árva kutyákat és macskákat juttatnak el hozzájuk.

Ehetnek a kutyák fahéjas ételeket? Ehetnek a kutyák fahéjas ételeket?
Ki tudna ellenállni egy mennyei fahéjas finomságnak? Ugye, hogy még kedvencünk sem? De milyen hatással van rájuk a fahéj?

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

Van, amiben számít a méret: A testméret bizony meghatározó a kutyák öregedésében Van, amiben számít a méret: A testméret bizony meghatározó a kutyák öregedésében
A kutyák öregedését vizsgálták az ELTE Etológia Tanszék kutatói – 15 ezer kutya adatait hasonlították össze. Kíváncsiak voltak, a viselkedés és a kognitív képességek tekintetében befolyásolja-e a testméret-különbség is a kutyák öregedését?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta Irodakutya.com MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kutya mentett meg egy kolibrit a haláltól - mára elválaszthatatlan barátok! Hírek - Címlapon
Egy kutya mentett meg egy kolibrit a haláltól - mára elválaszthatatlan barátok!
Illusztrációk bullterrierre - ez már művészet! Hírek - Címlapon
Illusztrációk bullterrierre - ez már művészet!