A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy paradicsomi tengerpart, ahol mentett kölyökkutyák találnak gazdára

2019. április 05., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Képzelj el egy gyönyörű, fehér homokos tengerpartot, türkizkék tengerrel… és sok-sok kölyökkutyával! Lehet ennél idillibb hely?



 

Van egy szigetcsoport Kuba mellett, a Turks- és Caicos-szigetek, aminek egyik strandján az utcáról mentett kölökkutyák társaságában kapcsolódhatunk ki. Ez a hely az úgynevezett Potcake Place, mely már 2005 óta működik: kóbor kutyákat, főleg az utcára került kölyköket mentenek önkénteseivel. A non-profit szervezet  Jane Parker-Rauw vezetésével működik, folyamatosan 50 feletti a gondozásukban lévő kölykök száma, és körülbelül 500 kutyának találnak gazdát évente.

 

A kutyák esélyt kapnak egy új, boldogabb életre
A kutyák esélyt kapnak egy új, boldogabb életre
Fotó: barkpost.com

 

Gondozásukban javarészt a Karib-szigetek keverék-kutyája, a Potcake-ek kerülnek. Ezek a kutyák rendkívül okosak, hűségesek és rengeteg szeretet van bennük, amit készek azonnal átadni gazdájuknak! A kutyákban felfedezhetőek a labradorokra, a német juhászokra, és az angol foxterrierekre utaló vonások. Olyanok, mintha folyton mosolyognának!

 

Sok új élethelyzettel találkozhatnak így a kutyák
Sok új élethelyzettel találkozhatnak így a kutyák
Fotó: barkpost.com

 

Az önfeláldozó önkéntesek nélkül ezeknek a kedves kutyáknak nem sok esélye lenne az utcán: gyakoriak a szándékos kutyamérgezések, az oltások hiányában könnyen komoly betegségeket, fertőzéseket is szerezhetnek. Olyan is előfordul, hogy szándékosan gázolják el ezeket a kóbor kutyákat. A Potcake Place azonban befogadja őket, ezáltal egy második esélyt nyújt az eddig  szerencsétlen sorsú kutyusoknak. Az egyesület adományokból tartja fenn magát, ebből fedezi az utcáról bekerült kutyák orvosi ellátását, eledelét és játékait.

 

Minden kölyök az utcáról kerül ide, a megfelelő ellátás után kerülhetnek a programba
Minden kölyök az utcáról kerül ide, a megfelelő ellátás után kerülhetnek a programba
Fotó: barkpost.com

 

A kutyák szocializációjára és a gazdikeresésre egy igazán különleges módot találtak ki: az ide érkező turisták, strandolók egy-egy kölyökre vigyázhatnak a pihenésük közben, meghatározott ideig. A kutyák két órát tölthetnek újdonsült gondozójukkal, akik játszanak velük, simogatják őket, odafigyelnek rájuk. A boldog két órában minden kutyusnak pórázon kell lennie, az ideiglenes gazdik tartoznak értük felelősséggel. Az egyesület mindenkinek kis csomagot is biztosít, melyben egy kis itató, ivóvíz, jutifalatok és kutyajátékok vannak - cserébe mindössze kis gyengédséget kérnek a pártfogolt kutyusok számára.

 

A kiskutyák megtapasztalhatják, milyen az, amikor valaki szereti őket, foglalkozik velük
A kiskutyák megtapasztalhatják, milyen az, amikor valaki szereti őket, foglalkozik velük
Fotó: barkpost.com

 

Nem egy “szerelem” szövődött az akciónak hála: több kutya talált már így szerető gazdára. Azok a kutyák is profitálnak az “akcióból”, akik nem így találják meg gazdijukat: hála a szocializációnak, a sokféle emberrel való találkozásnak, sokkal könnyebb dolguk van leendő örökbefogadóik megtalálására!

 

Életre szóló barátságok is köttetnek kutya és gazdijelölt között
Életre szóló barátságok is köttetnek kutya és gazdijelölt között
Fotó: charityowl.com

 

Pihenő a kölyökkutya: egy hosszú, fárasztó, de annál boldogabb nap áll mögötte
Pihenő a kölyökkutya: egy hosszú, fárasztó, de annál boldogabb nap áll mögötte 
Fotó: Julie Hearty Photography

 

 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: lockerdome.com
Cikk első megjelenése: 2016. július 07.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így néz ki a kutya, akinek stílusos megjelenésére milliókat költ a gazdája Hírek - Címlapon
Így néz ki a kutya, akinek stílusos megjelenésére milliókat költ a gazdája
Pollenallergia kutyáknál 1. - Okok és jellemző tünetek Hírek - Címlapon
Pollenallergia kutyáknál 1. - Okok és jellemző tünetek