A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy rendőr esernyője alatt lelt menedékre két kóbor kutya a szakadó esőben

2021. október 01., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Egyetlen apró szívesség a világot jelentheti annak, aki segítségre szorul - a hontalan kutyák pedig csak ránk számíthatnak. Egy ember, egy fénykép, mely nemcsak példát mutat, hanem inspirál is arra, hogy tegyünk jót másokkal.



Nem könnyű az élet az utcán a gazdátlan ebek számára. Világszerte több millióan kénytelenek szembenézni a bizonytalansággal, a kirekesztettséggel, éhezéssel és fájdalmakkal… Szerencsére bőven akadnak még jólelkű emberek, akik – ha csak egy apróság formájában is, de – örömmel segítenek nekik. Így tett nemrég egy indiai rendőr is, aki azon a napon éppen a forgalomirányításban segédkezett egy forgalmas kereszteződésnél.

 

Két kóbor kutya közelítette meg a szakadó esőben, és a férfi szíve megesett rajtuk. Mivel feladatát nem hagyhatta abba, és tartania kellett a pozícióját is, egy dolgot tehetett, amivel egy kicsit szebbé varázsolhatta a négylábúak napját: beengedte őket esernyője alá, majd folytatta munkáját.

 

A jószívű rendőr megosztotta esernyőjét a kóbor kutyákkal
A jószívű rendőr megosztotta esernyőjét a kóbor kutyákkal
Fotó: Fotó: Facebook/Sayan Chakraborty

 

Monszun idején különösen megnehezíthetik a heves esőzések az amúgy is kaotikus közlekedést Indiában, ami veszélyt jelenthet a kóbor állatokra is. Becslések szerint csak a kutyák száma 35-40 millióra tehető, s bár egyre többen viselik szívükön sorsukat, az elképesztő adatok miatt még hosszú időbe fog telni, mire az állatmentők egy cseppet is fellélegezhetnek. Ezek a négylábúak megérezhették, hogy a férfi mellett biztonságban lesznek mindaddig, amíg eláll az eső, és ha csak pár percre is, de újra előbújik a nap a felhők mögül.

 

Egy kis szívesség másnak a világot jelentheti 

 

Hasonló fénykép szelte át a világhálót a napokban, melyen szintén egy férfit láthatunk, ahogy menedéket nyújt egy magányos bundás számára az esőben. A megható pillanatot Mumbaiban kapták lencsevégre, melyen a Taj Mahal Palace egyik munkatársa szerepel. Mint kiderült, az intézmény egy olyan cégcsoport részét képezi, melynek vezetője egyenesen rajong a kutyákért.

 

 

"A képen látható dolgozónk volt olyan kedves, hogy megosztotta esernyőjét egy utcakutyával a heves esőben. A szívmelengető pillanatot Mumbai forgatagában örökítették meg. Az ilyen jócselekedetek rengeteget jelentenek a kóbor állatok számára” fűzte hozzá a képhez Ratan Tata, a 83 éves iparmágnás, aki a cég hatalmas telephelyén külön kenneleket alakíttatott ki a hontalan ebek elhelyezésére. Az idős férfinek több kedvence is van, például a Goa nevű kutyus, akire „négylábú munkatársaként” szokott hivatkozni.

 

Nagyszerű kezdeményezés ez, hiszen amellett, hogy a kóborkák átmeneti otthonra lelhetnek a kutyabarátok oltalma alatt, abban is segítik őket, hogy szerető családra találjanak. Mert segíteni jó! És örökbefogadni is!

 

Forrás: ewns.news, thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Sayan Chakraborty

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Ebugatta MOL Nyrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások - Kétnapos romantikus kuckózás kutyákkal Budapest közelében Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Kétnapos romantikus kuckózás kutyákkal Budapest közelében
Háromnapos fesztivállal ünnepli a fővárosi állatkert az állatok világnapját Hírek - Címlapon
Háromnapos fesztivállal ünnepli a fővárosi állatkert az állatok világnapját