A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás barangolások - Kétnapos romantikus kuckózás kutyákkal Budapest közelében

2021. október 01., 14:30


Szerző: Bokori-Rohony Eszter


Kategória: Utazás




Budapestről sem kell sokat utaznunk ahhoz, hogy egy kicsit el tudjunk bújni a város zajától, feltöltődhessünk, élvezhessük az erdők nyugalmát, a vízpartok szépségét. A Dunakanyar és környéke minden évszakban remek választás kutyáinkkal.



 

Az idei ősz második hetében, még a nyarat idéző csodaszép időben töltöttünk el két napot Budapesthez egészen közel, Nagymaroson, Kismaroson és Királyréten.

 

Nagymarosra egy kis sétára is szívesen ellátogattunk már korábban is, mert kevésbé zsúfolt részeket is találunk itt, még a leglátogatottabb időszakokban is. Most szándékosan szeptemberi hétköznapokra esett a választásunk, így szinte senkivel sem találkoztunk. 

 

Nagymaros Zebegény felé eső végén mentünk le a partra, ahol hosszasan lehet sétálni a bicikliút és a Duna között, kellemes környezetben. A fás, bokros terület mentén kitaposott földúton minden adott egy jó nagy sétához, úsztatással egybekötve. 

 

 

Séta a Duna mentén Nagymarosnál
Séta a Duna mentén Nagymarosnál
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Alacsony vízállás mellett a kutyáink szinte végig a sétánk során tudtak csobbanni, sokat úsztak, élvezték a nagy rohangálások után a hűsítő vizet. A Duna sodrása ezen a részen már a part mellett is néhol erősebb, erre figyelni kell kölyökkutyák úsztatásakor vagy azoknál az ebeknél, akik nem rendelkeznek kellő rutinnal! 

A panoráma nagyon szép, majdnem szemben Visegrád, a Fellegvár és a Pilisi erdők megnyugtató látványa. 

 

 

A Duna menti sétán a kutyák le tudták hűteni magukat - a látvány pedig lélegzetelállító
A Duna menti sétán a kutyák le tudták hűteni magukat - a látvány pedig lélegzetelállító
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Séta a kutyákkal Nagymaroson
Séta a kutyákkal Nagymaroson
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Miután kellően lefárasztottuk a négylábúakat, Kismaroson, a Kiskalács Vendégházban szálltunk meg. A vendégház az erdő közepén található, csendes, csodálatos környezetben. Hatalmas fái az udvaron, hangulatos kis terasza, a kő és fa épület hangulata már kívülről is mosolyt csalt az arcunkra.

Berendezése praktikus, nagyon hangulatos, nem hivalkodó, a kandalló, a kanapé a rengeteg párnával igazi kuckózós hangulatot áraszt. Az emeleten két tetőtéri alvóhelyiség van, aranyos hangulatvilágítással, kényelmes ágyakkal.

A nagy séták után a teraszon társasjátékoztunk a ház játékaival, beszélgettünk a tűzrakó hely mellett, este pedig bekuckózva filmeztünk. (tv nincs, de stabil és gyors wifi igen)

 

 

Az erdei sétákon a kutyák is alaposan elfáradtak
Az erdei sétákon a kutyák is alaposan elfáradtak
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Kiskalács Vendégház
Kiskalács Vendégház
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A kert nagy, azonban a kerítés szökős kutyák számára nem biztonságos, illetve a magas terasz és a ház adottságai miatt inkább fegyelmezett kutyákkal ajánlom ezt a kis ékszerdobozt. 

A vendéglátó hölgy nagyon kedves, segítőkész és azonnal érezhetően kutyabarát. 

A ház jól megközelíthető helyen helyezkedik el, de nem mindegy melyik irányból érkezünk, mert sok, kis meredek utcában kifejezetten nehézkes a közlekedés a murvás, köves út miatt. Javaslom a Szokolyai út-Gálhegyi út-Kánya utca útvonalat mert ezek végig aszfaltos utcák.

 

 

A Királyréti tanösvény
A Királyréti tanösvény
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Másnap Királyrét volt az úti célunk, amelynek központi parkolójába a kisháztól 20 perces autóút után már meg is érkeztünk. Ha nem szeretnénk autóval felmenni, Kismarosról a Királyréti Erdei Vasúttal is felmehetünk, amely kutyabarát és kb. 30 perc alatt ér fel. 

A Királyréti tanösvényt választottuk túraútvonalunknak most, mert meleg volt és idősebb 10 éves kutyusunk miatt nem szerettünk volna túl megterhelő és hosszú túrát. 

 

 

Királyréti tanösvény mentén található a Bajdázó-tó
Királyréti tanösvény mentén található a Bajdázó-tó 
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A tanösvényt 2 óra alatt tettük meg közepes tempóban. A Bajdázó-tónál, a túra felénél piknikeztünk, a kutyák nagyot úsztak, ezután indultunk visszafelé. 

A hetek óta tartó szárazság miatt a patak az ösvény mentén majdnem teljesen kiszáradt, a mederben csak itt-ott volt némi víz. A tanösvény útvonala nem megterhelő, könnyen járható volt. Így hétköznap kevesen voltak, alig találkoztunk néhány túrázóval. 

 

 

Pihenő piknikkel egybekötve
Pihenő piknikkel egybekötve
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A tanösvény mentén a horgásztó területe jelenleg átalakítás alatt áll, víz sincs benne, viszont körbe kerített, így felújítás után sem lesz lehetőség itt úsztatni, privát területként elzárt rész. 

 

Királyrétről indulva rengeteg hosszabb túraútvonal közül is választhatunk, akár egésznapos programként is. Csapadékosabb időjárás esetén azonban már több lehet a kihívás az útvonalakon. 

 

 

Gyönyörű környezetben túrázhatunk a Királyréti tanösvényen
Gyönyörű környezetben túrázhatunk a Királyréti tanösvényen
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A Kiskalács teraszán a teljes nyugalomban pihentük ki az aznapi túránkat. Verőcén a Móló Falatozóban vettünk hecket, bevallom itt nem is érdeklődtünk, hogy kutyabarát-e a hely mert mindenképpen a saját kis teraszunkon szerettük volna elfogyasztania vacsoránkat meghitten, elvonulva. 

 

A Kiskalács Vendégház és a Dunakanyar környéke romantikussá tette számunkra ezt a 2 napot, igazi elvonulós, nyugodt napok voltak, ahol kutyáinkkal együtt nagyon jól éreztük magunkat. Természetesen még rengeteg lehetőséget rejt ez a vidék is, biztosan visszatérünk még. Szívből ajánljuk pár napos kikapcsolódásra mindenkinek, aki kutyabarát, elvonulós helyet keres.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egyre népszerűbb a vizsla az USA-ban - a listát viszont még mindig a labrador vezeti Hírek - Címlapon
Egyre népszerűbb a vizsla az USA-ban - a listát viszont még mindig a labrador vezeti
Elkeserítő a vadászkutyák sorsa Spanyolországban Hírek - Címlapon
Elkeserítő a vadászkutyák sorsa Spanyolországban