A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egyre több állatbántalmazási esetben lép közbe a BRFK

2022. június 30., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem
A közösségi média oldalait megnyitva nap mint nap találkozhatunk esetekkel, amikor állatok bántalmazása miatt értesítik a rendőrséget. 

Tegnap a VII. kerületben, ma reggel pedig a XIII-ban kellett kiszállniuk a rendőröknek. Mindkét helyről bejelentés érkezett, hogy az állat tulajdonosa - aki ilyet tesz, azt nem tudom gazdának nevezni – rugdossa, illetve valamilyen eszközzel veri a kiskutyáját. Egyik oldalról nagyon is elszomorító, hogy társadalmunk itt tart – és úgy érzem, hogy egyelőre csak lefelé megyünk a lejtőn – és egyes egyedek a bennük felgyülemlett feszültségeket a náluk gyengébbeken vezetik le.

 

 

 

 


Másrészről viszont üdvözlendő, hogy egyre több eset kerül napvilágra és a hatóságok is mind többször lépnek közbe. Ez viszont jelen állás szerint nem vagy csak részben jelent megoldást. Ha bizonyítható az állat bántalmazása, akkor ugyanis kobzásra kerül, ami azt jelenti, hogy az állatvédő szervezeteknek megint egyel több ártatlan lélek sorsát kell megoldaniuk. Pedig így is erősen túlterheltek. Az elkövető ellen pedig eljárás indul - ami azonban még elmarasztaló ítélet esetén sem jelent szigorú büntetést.

 

 

 

 


Amíg azonban Magyarország, mint szaporító nagyhatalom működik és bárki hozzájuthat bármikor kutyához, valamint az állattartástól való eltiltás betartását nincs senki, aki ellenőrizné – mert nincs rá kapacitás - és a büntetés is csak egy enyhe „ejnye-bejnye”, addig nem várható, hogy valódi változás álljon be.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú
Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Két kutyát mentettek meg a zirci rendőrök borzalmas körülmények közül Két kutyát mentettek meg a zirci rendőrök borzalmas körülmények közül
Épp a közelben intézkedtek a rendőrök, amikor felfigyeltek a két lesoványodott kutyára. Az egyenruhások nem hagyták sorsukra a kutyákat: azonnal a segítségükre siettek.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

„Vigyük haza!” - nyüszítette a yorkie, amikor meglátta az óriási kutyát az autópályán „Vigyük haza!” - nyüszítette a yorkie, amikor meglátta az óriási kutyát az autópályán
"Alapvetően utál más kutyákkal játszani, de ez a nagydarab srác meglágyította a szívét. Újra olyan, mint egy kölyökkutya."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH Praktiker Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyapancsoló: biztonságos, ha a gyerekmedencében játszik a kutyám? Hírek - Címlapon
Kutyapancsoló: biztonságos, ha a gyerekmedencében játszik a kutyám?
Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hírek - Címlapon
Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen