A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egyre több állatbántalmazási esetben lép közbe a BRFK

2022. június 30., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem




A közösségi média oldalait megnyitva nap mint nap találkozhatunk esetekkel, amikor állatok bántalmazása miatt értesítik a rendőrséget.



 

Tegnap a VII. kerületben, ma reggel pedig a XIII-ban kellett kiszállniuk a rendőröknek. Mindkét helyről bejelentés érkezett, hogy az állat tulajdonosa - aki ilyet tesz, azt nem tudom gazdának nevezni – rugdossa, illetve valamilyen eszközzel veri a kiskutyáját. Egyik oldalról nagyon is elszomorító, hogy társadalmunk itt tart – és úgy érzem, hogy egyelőre csak lefelé megyünk a lejtőn – és egyes egyedek a bennük felgyülemlett feszültségeket a náluk gyengébbeken vezetik le.

 

 

 

 


Másrészről viszont üdvözlendő, hogy egyre több eset kerül napvilágra és a hatóságok is mind többször lépnek közbe. Ez viszont jelen állás szerint nem vagy csak részben jelent megoldást. Ha bizonyítható az állat bántalmazása, akkor ugyanis kobzásra kerül, ami azt jelenti, hogy az állatvédő szervezeteknek megint egyel több ártatlan lélek sorsát kell megoldaniuk. Pedig így is erősen túlterheltek. Az elkövető ellen pedig eljárás indul - ami azonban még elmarasztaló ítélet esetén sem jelent szigorú büntetést.

 

 

 

 


Amíg azonban Magyarország, mint szaporító nagyhatalom működik és bárki hozzájuthat bármikor kutyához, valamint az állattartástól való eltiltás betartását nincs senki, aki ellenőrizné – mert nincs rá kapacitás - és a büntetés is csak egy enyhe „ejnye-bejnye”, addig nem várható, hogy valódi változás álljon be.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyapancsoló: biztonságos, ha a gyerekmedencében játszik a kutyám? Hírek - Címlapon
Kutyapancsoló: biztonságos, ha a gyerekmedencében játszik a kutyám?
A kutyák imádnak gazdájukkal nyaralni! Hírek - Címlapon
A kutyák imádnak gazdájukkal nyaralni!