A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így olvad a csoki a forró autóban - te benne hagynád kutyádat?

2022. július 01., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Látványos kisfilmmel hívja fel a figyelmet a BRFK az életveszélyre: ne hagyjunk autóban se gyereket, se házikedvencet, se nagymamát! A kisfilm mellett egy fontos bejelentést is tettek. 

Látványos kísérletet videózott le a Budapesti Rendőr-főkapitányság: a napon parkoló autó műszerfalára helyeztek egy tányér csokoládét. Nem nehéz kitalálnunk, mi lett a csoki sorsa - hihetetlen gyorsasággal folyt szét a nagy kupac csoki. Vajon, ha ilyen olvasztó forróság van az autóban, az biztonságos kutyánk számára? 

 

Bár évről évre rengeteg figyelemfelhívó kampány indul, mely figyelmeztet az életveszélyre, sajnos sok esetben még mindig megtörténik, hogy egy-egy gazdi benthagyja kutyáját a forró autóban, életveszélynek téve ki az állatot. 

 

A videó mellett egy fontos bejelentést is közzétett a BRFK: megállapodást kötöttek az Állatorvostudományi Egyetemmel, miszerint bővítik együttműködésüket az állatvédelem terén. Mint írják, “az Egyetem többek között szakmai protokollokat dolgoz ki és oktatási anyagokat készít a rendőröknek az állatkínzás vagy tiltott állatviadal szervezése bűncselekmények helyszínén történő intézkedésekhez. A BRFK bűnmegelőzési témákban tart előadásokat az Egyetem hallgatóinak, míg a tájékoztató anyagok, figyelemfelhívó projektek és preventív kommunikáció terén közösen működnek közre a felek.”

 

A teljes közlemény a lenti posztban olvasható a videó mellett:

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Izzik a talpunk alatt a talaj: vigyázzunk kutyáink mancsára! Izzik a talpunk alatt a talaj: vigyázzunk kutyáink mancsára!
Tappancs: a kutya legcukibb testrésze - Egyben nagyon fontos védelmi szerepe is van! A hőségben különösen fontos, hogy vigyázzunk rá!

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

A nap hőse: Kimi Räikkönen vízzel segített egy autóba zárt kutyán A nap hőse: Kimi Räikkönen vízzel segített egy autóba zárt kutyán
Apró tett, ami mégis sokat számít: a Formula-1-es pilóta egy autóban hagyott kutya segítségére sietett Olaszországban.

Nyári veszélyek - Napégés kutyáknál Nyári veszélyek - Napégés kutyáknál
Ha végre itt a nyár, és meleg az idő… Élvezzük a napsütést, feltöltődünk, ám eközben odafigyelünk arra is, hogy védjük magunkat a napsugarak káros hatásaival szemben. Nem feledkezhetünk meg kedvenceinkről sem, hiszen ők is ki vannak téve a napégés veszélyeinek. Hogyan óvhatjuk meg őket a bajtól?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Ebugatta Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Hírek - Címlapon
Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Kutyapancsoló: biztonságos, ha a gyerekmedencében játszik a kutyám? Hírek - Címlapon
Kutyapancsoló: biztonságos, ha a gyerekmedencében játszik a kutyám?