A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így olvad a csoki a forró autóban - te benne hagynád kutyádat?

2022. július 01., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Látványos kisfilmmel hívja fel a figyelmet a BRFK az életveszélyre: ne hagyjunk autóban se gyereket, se házikedvencet, se nagymamát! A kisfilm mellett egy fontos bejelentést is tettek.



 

Látványos kísérletet videózott le a Budapesti Rendőr-főkapitányság: a napon parkoló autó műszerfalára helyeztek egy tányér csokoládét. Nem nehéz kitalálnunk, mi lett a csoki sorsa - hihetetlen gyorsasággal folyt szét a nagy kupac csoki. Vajon, ha ilyen olvasztó forróság van az autóban, az biztonságos kutyánk számára? 

 

Bár évről évre rengeteg figyelemfelhívó kampány indul, mely figyelmeztet az életveszélyre, sajnos sok esetben még mindig megtörténik, hogy egy-egy gazdi benthagyja kutyáját a forró autóban, életveszélynek téve ki az állatot. 

 

A videó mellett egy fontos bejelentést is közzétett a BRFK: megállapodást kötöttek az Állatorvostudományi Egyetemmel, miszerint bővítik együttműködésüket az állatvédelem terén. Mint írják, “az Egyetem többek között szakmai protokollokat dolgoz ki és oktatási anyagokat készít a rendőröknek az állatkínzás vagy tiltott állatviadal szervezése bűncselekmények helyszínén történő intézkedésekhez. A BRFK bűnmegelőzési témákban tart előadásokat az Egyetem hallgatóinak, míg a tájékoztató anyagok, figyelemfelhívó projektek és preventív kommunikáció terén közösen működnek közre a felek.”

 

A teljes közlemény a lenti posztban olvasható a videó mellett:

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók
Elképesztő, hogy még mindig itt tartunk, de sajnos újra és újra el kell mondani: a nyári melegben NE HAGYJ ÁLLATOT AZ AUTÓBAN!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Pocaksimit kért a kutya, miután belógott a focipályára meccs közben Hírek - Címlapon
Pocaksimit kért a kutya, miután belógott a focipályára meccs közben
Kutyapancsoló: biztonságos, ha a gyerekmedencében játszik a kutyám? Hírek - Címlapon
Kutyapancsoló: biztonságos, ha a gyerekmedencében játszik a kutyám?