A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elsírta magát az idős bácsi, amikor magához ölelhette kutyáját a kórházban

2024. október 04., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A szeretet a legnagyszerűbb gyógymód.



 

Nincs is nagyobb öröm, amikor hetek múltán végre újra találkozhatunk rég nem látott szeretteinkkel. Akkor is, ha „csupán” egy kutyáról van szó. Így érezhette ezt a Brazíliában élő 73 éves Valdir Zabel is, amikor súlyos tüdőgyulladás miatt bekerült a kórházba. Élete egyik legnehezebb időszaka elé nézett, nemcsak a betegség miatt, hanem azért is, mert el kellett válnia kedvencétől.

 

 

Preta kutyus is nagyon örült, hogy újra láthatta beteg gazdáját
Preta kutyus is nagyon örült, hogy újra láthatta beteg gazdáját
Fotó: Facebook/@tvgasparoficial

 

 

Két héten át ápolták az intenzív osztályon, de már az első pillanattól fogva rettenetesen hiányzott neki négylábú barátja. Évekkel korábban fogadta be az utcáról az öregecske kutyát, és Preta azóta mindig mellett volt, jóban-rosszban. A fekete keverék is nehezen viselte gazdija távollétét.

 

„Mindkettejük számára nagyon hosszú volt ez a két hét. Édesapám egyfolytában Pretáról beszélt, miközben a kutya otthon szomorkodott, és pár nap után már az ételt is visszautasította” - mesélte az idős férfi lánya, Lisi egy interjúban.

 

 

 

 

Az orvosok és ápolók is látták, mekkora hatással van kedvence hiánya a bácsira. Márpedig köztudott, hogy az érzelmi megrázkódtatás csak hátráltatja a gyógyulást. Úgy döntöttek, hogy újfajta kezeléssel próbálkoznak nála: Valdir családjával közösen megszerveztek egy meglepetés-látogatást.

 

Amint megpillantották egymást, kutya és gazdi arcára hatalmas mosolyt ült ki. Ennél jobb terápiát aligha találhattak volna Valdir bácsi számára. Hihetetlen, de a látogatás akkora erőt adott neki, hogy rövidesen egyre jobban érezte magát. Mindössze négy nap kellett ahhoz, hogy elhagyhassa az intenzív osztályt, ami javarészt szeretett kutyájának köszönhető.

 

A szeretet a legnagyszerűbb gyógymód!

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/@tvgasparoficial

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Brunch a mancsokért Brunch a mancsokért
Az alapítvány tizennégy éve dolgozik az Illatos úti, árva és sérült kutyák gyógyításáért, örökbefogadási esélyeinek növeléséért, gazdához juttatásáért.

Ilyen boldog ma a kölyökgyárból mentett kutya, aki eleinte csak állva mert elaludni Ilyen boldog ma a kölyökgyárból mentett kutya, aki eleinte csak állva mert elaludni
Daisy, a goldendoodle élete első éveiben nem sejtette, hogy a ketrecen túl is van élet... Új gazdijának hála azonban már tudja, hogy mi az a szeretet - és örömmel viszonozza minden áldott nap. Megható videók!

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

17 év után vesztette el társát a tacskó, majd megtalálta „ikertesóját” 17 év után vesztette el társát a tacskó, majd megtalálta „ikertesóját”
A tacskóplüss egy picit segített enyhíteni a kedves kisöreg fájdalmát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Mondial Assistance GesmbH Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lazíts egyet a Bükkben! Hírek - Címlapon
Lazíts egyet a Bükkben!
Brunch a mancsokért Hírek - Címlapon
Brunch a mancsokért