A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elvesztette tojásait a tyúkanyó, így hát örökbefogadott 10 kölyökkutyát

2024. August 08., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Megható barátság szövődött egy mamakutya és egy tyúkanyó között. Szívmelengető videó!



 

Vajon mi lehet a közös egy kosárnyi tojásban és egy alomnyi pireneusi kiskutyában? Harriet, a tyúkanyú ugyanis pont a kutyaházat szemelte ki fészeknek, ám nem sokkal később a „tulajdonos”, Lucy kutya is mama lett...

 

Harriet rendíthetetlenül kotlott 10 tojásán, és naponta csak egyszer hagyta magára őket, hogy "egyen, igyon és elintézze kis-nagy dolgát”. Az egyik ilyen rövid szünetben Lucy kutyus gondolt egyet és felfalta mind a 10 tojást. Gazdájuk meglepődött ugyan, de nem tudott haragudni kedvencére, hiszen korábban is csinált már hasonlót. Mentett kutya lévén valahol érthető is, hogy amikor csak lehetőséget lát az élelemre, nem habozik megragadni azt.

 

 

A tyúkanyó és egyik örökbefogadott kölyke
A tyúkanyó és egyik örökbefogadott kölyke
Fotó: People/Tracie Hale

 

 

„Nagyon megsajnáltam Harrietet, mert így nem maradt egyetlen tojása sem, amiről gondoskodhatott volna. Továbbra is ott ült a fészekben, de közben nagyon szomorkodott” - mondta el Tracie.

 

A tyúkanyó szerencséje hamarosan nagyot fordult. Lucy mama ugyanis 10 kicsi kölyöknek adott életet. Az apró szőrgombócok szépen cseperedtek, és mocorgásukra Harriet is felfigyelt. Kíváncsian odatotyogott, olykor-olykor még rájuk is ült, mintha a saját tojásai lennének.

 

 

@windridgefarmtales Part 2. Go back to my page to watch part 1. #lgd #farmlifeisthebestlife #pupkens #ilovelucy #greatpyrenese #chickentok #chickendogmom #farmlife #dogmom #chickendogmom #puppytok #coparentinggoals #storytime #part2 ♬ original sound - WindridgeFarmTales

 

 

Néhány hét múltán, amikor már elég nagyok voltak ahhoz, hogy elkezdjék felfedezni a környezetüket, a gondos tyúkanyó szinte minden lépésüket nyomon követte. Vigyázott rájuk, elkezdte terelgetni őket, és még azt is megpróbálta megmutatni nekik, hogyan kell „csibemódra” eszegetni a földre pottyant magokat. A kölykök persze ezt nem igazán értették, inkább játéknak vélték a dolgot. De azért megkedvelték ezt a furcsa kétlábú tollas jószágot, aki boldogan öltötte magára a nevelőanyuka szerepét.

 

Úgy tűnik, a mamakutya sem bánta mindezt. Lucy tudta jól, hogy Harriet nagynénire bármikor rábízhatja kölykeit, ha egy kis szunyókálásra vágyik. 10 kiskutya szoptatása, nevelgetése bizony rendkívül fárasztó heteken át – jólesik néha félrevonulni tőlük egy kis pihenésre, feltöltődésre.

 

 

Megható barátság - A tyúkanyó és a pireneusi hegyikutya kölykök
Megható barátság - A tyúkanyó és a pireneusi hegyikutya kölykök
Fotó: People/Tracie Hale

 

Gazdájuk videókat kezdett el feltölteni róluk, és mindegyikhez komponált egy kis kedves történetet. Anyák napi videójukban a tyúkanyó és a kölyökkutyák barátsága mellett saját keserédes történetéről is mesélt. Sok-sok évvel ezelőtt, nagyon várták gyermekük érkezését a férjével, ám ez végül nem valósult meg.

 

Ekkor jelentkeztek örökbefogadó szülőknek, és a végtelennek tűnő várakozás hónapjai után végre egy kisbabát köszönthettek családjukban. Később örökbefogadhattak még egy fiút, az évek során pedig szinte a farmukon élő állatok is mind-mind a család gyermekeivé nőtték ki magukat. Szeretettel gondoskodnak a szárnyas és patás jószágokról, ahogy a tyúkanyó és 10 kicsi „kölyke” meséjéből is megtudhattuk.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: People/Tracie Hale

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját? Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját?
Zavarba ejtőnek tűnhet, ám a kutyák számára a kommunikáció lényeges részét képezi az, hogy megszimatolják egymás intim területeit. Miben segíti ez őket?

Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull
Kedves videó egy váratlan találkozásról.

Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava
Barátságuk már több, mint három éve töretlen. Szívmelengető videók!

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Brimo partysátor Hírstart Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fejlesztések az Nyugat-Magyarország egyik kutyabarát strandján Hírek - Címlapon
Fejlesztések az Nyugat-Magyarország egyik kutyabarát strandján
Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába? Hírek - Címlapon
Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába?