A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Esernyőjével védte a tűző napsugaraktól a sérült kutyát a rendőr

2022. július 08., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Itt maradok mellette, amíg elkezd bízni bennem, jelentette ki a rendőr, és ekkor a kiskutya egy hatalmasat sóhajtott megkönnyebbülése jeleként."



 

Történet egy kutyusról, egy állatbarát hölgyről és egy járőrről, akinek hatalmas szíve van. Képzeljük el, hogy városunk forró utcáin autózunk, és egyszer csak a szemünk sarkából valami fehérségre leszünk figyelmesek az út szélén. Lelassítunk, visszatolatunk, és ahogy jobban megnézzük, egy kiskutyát látunk, aki kétségbeesetten kuporog a fűben, és már alig kap levegőt a tűző napon... Hogyan kerülhetett oda? És mit tehetünk érte?

 

Pontosan ez történt a Tennessee állambeli Kaye Fiorello-val is, akinek eszébe jutott, hogy pár perccel korábban haladt el egy járőr autója mellett. Visszafordult, sebesen odahajtott, majd segítséget kért a férfitól, aki azonnal cselekedett.

 

 

Esernyőjével védte a tűző naptól a sérült kutyát a rendőr
Esernyőjével védte a tűző naptól a sérült kutyát a rendőr
Fotó: Facebook/Kaye Fiorello

 

 

„Úgy tűnt, jó ideje kint lehetett már a kutya” - idézte fel a sorsdöntő pillanatot. - A rendőr annyit kérdezett, merre láttam, és már indult is érte. Én is elkísértem őt.”

 

Ahogy odaértek, egy rettegő és a végletekig kimerült kutyával találták szembe magukat, feltehetően meg is sérült. Eleinte tartott tőlük, ám amikor a járőr vizet és élelmet tett le elé, lassacskán elkezdett felengedni. Eközben értesítette az állatmentőket, és kiérkezésükig egy esernyővel a kezében letelepedett a kutya mellé, hogy megvédje a tűző napsugaraktól, és biztonságot nyújtson neki.

 

 

Princess és megmentője, a kutyabarát járőr
Princess és megmentője, a kutyabarát járőr
Fotó: Facebook/Kaye Fiorello

 

 

Itt maradok mellette, amíg elkezd bízni bennem, jelentette ki a rendőr, és ekkor a kiskutya egy hatalmasat sóhajtott megkönnyebbülése jeleként. Mintha megérezte volna a segítő szándékot, tekintetéből eltűnt a rettegés, szemei felcsillantak. Csodálatos módon kapcsolódtak egymáshoz, én pedig elsírtam magam, annyira örültem!” - emlékezett vissza a segítségkérő a megható jelenetre.

 

Ms. Fiorello akkor még nem is sejtette, milyen fontos szerepet játszott a történetben. Folytatnia kellett útját, de később megtudta, hogy a kutyát sikerült megmenteni, és állatorvosi ellátásban részesítették. Eltört a csípője, ezért hevert ott magatehetetlenül aznap a forró napon, képtelen volt eljutni az árnyékos helyre.

 

 

Az állatkórházban megműtötték a kutya törött csípőjét
Az állatkórházban megműtötték a kutya törött csípőjét
Fotó: Facebook/Kaye Fiorello

 

 

Hosszú rehabilitáció vár rá a gyógyulásig, de ezt az utat már nem kell egyedül megtennie. Rendőrbarátja ugyanis végig ott lesz mellette.

 

Egy héttel azután, hogy megmentették, örökbefogadta a kiskutyát, és megígérte neki, hogy élete végéig vigyázni fog rá. Princess, vagyis Hercegnő, egy ideig az állatkórházban lábadozott, de július elején hazamehetett új otthonába. Haza, ahol már nagyon várták!

 

Egy újabb történet, ami boldog véget ér – ahogy a csillagokban meg volt írva.

 

Princess új otthonában
Princess új otthonában
Fotó: Facebook/Kaye Fiorello

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Kaye Fiorello

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A gazdik 95%-a állítja: kutyájának köszönhetően sokkal nyugodtabb és kevésbé érzi magát stresszesnek Hírek - Címlapon
A gazdik 95%-a állítja: kutyájának köszönhetően sokkal nyugodtabb és kevésbé érzi magát stresszesnek
Tragédia: Megtalálták a Kis-Dunában elmerült kutyakiképzőket Hírek - Címlapon
Tragédia: Megtalálták a Kis-Dunában elmerült kutyakiképzőket