A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Etetőtáljával alszik az idős mentett kutya, akinek régen minden falatért meg kellett küzdenie

2021. február 07., 14:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




"Roppant hálásnak tűnik, mintha a biztonságot és az otthont jelentené számára."



Susanne a helyi állatmenhely honlapját nézegette, mikor első látásra beleszeretett egy kicsi, őszöreg pofi fényképébe. Meglévő kutyusa mellé szívesen fogadott volna örökbe egy olyan ebet, aki az esélytelenek táborát erősíti. A rizsporos bajusz egy 10 év feletti Jack Russell Terrier keveréké volt, akin kora miatt már az érdeklődők többsége átnézett.

 

„Egyből megszerettem! Három órán át vártam a menhely kapujában, hogy elsőként regisztrálhassam magam jelentkezőként. Azonnal éreztem a kapcsolatot kettőnk között, mikor megpillantottuk egymást.”idézte fel a találkozás emlékeit a lelkes gazdi.

 

Múltját homály fedte: az utcán kóborolt, mikor összeszedték, de annyi nyilvánvaló volt, hogy az élet nem bánt vele kesztyűs kézzel. Nagyon örült új otthonának, ám a beilleszkedés nehézségekbe ütközött: etetési időben e bájos kiskutya bizony kimutatta a foga fehérjét. Korábban talán kemény küzdelmet kellett vívnia minden egyes falatért, és amint tisztára nyalta saját tálját, rávetette magát társáéra.

 

Még álmában is vigyáz kincsére, az etetőtálra az idős, mentett kutya
Még álmában is vigyáz kincsére, az etetőtálra az idős, mentett kutya
Fotó: thedodo.com

 

„Meg kellett tanítanom neki, hogyan egyen a tálból, és amint leesett neki a dolog, az etetőtál imádata tárgyává vált.”

 

Ma, két évvel örökbefogadását követően is ez a legértékesebb kincse, ha tehetné, a sétákra is elcipelné. Gazdija segítségével még aludni is magával viszi, álmában is vigyáz rá. Talán sohasem volt etetőtálja, és most, hogy végre van sajátja, úgy tekint rá, mint az eledel megbízható forrására. Roppant hálásnak tűnik, mintha a biztonságot és az otthont jelentené számára.

 

Neville már a 12. életévét tapossa, de ma is virgonc, aktív kutyus, aki rengeteg örömmel aranyozza be gazdája mindennapjait. Történetük talán másokat is inspirál majd arra, hogy örökbefogadáskor válasszanak idősebb gazdikeresőt:

 

„Gyengéd, csendes és finom lélek, aki mindig a nyomomban jár. 12 évesen már alig hall valamit, és a látása sem az igazi, de még így is imád élni."

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2020. augusztus 28.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Társadalmi párbeszéd indult az állatvédelemről - mondd el Te is véleményed! Hírek - Címlapon
Társadalmi párbeszéd indult az állatvédelemről - mondd el Te is véleményed!
Pozitív megerősítés - a gazdiknak! Hírek - Címlapon
Pozitív megerősítés - a gazdiknak!