A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fellélegezhetnek a kutyások Cegléden: tűzijáték helyett lézershow lesz augusztus 20-án

2018. július 23., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Az év végi ünnep mellett augusztus 20-a is rettegett dátum a legötbb kutyás körében, hiszen szinte már hagyománynak számít, hogy a nemzeti ünnepünket tűzijáték koronázza meg.A szemet gyönyörködtető, látványos tűzijátékok sajnos a kutyásoknak, de még a lovasoknak, cicásoknak is inkább csak a stresszt jelenti. Kedvenceink nagy része retteg a fényvillanásokkal kísért durrogó hangoktól. A nyári viharok, de a tűzijátékok is megviselik őket, a robaj miatt teljesen bestresszelnek, rettegnek. Sokuk, ha nincsenek megfelelő helyre zárva, inkább a menekülést választják, ami akár az életük végét is jelentheti, ha teljes pánikban például egy főúton keresztül szaladnak el. Miközben biztonságos helyet keresnek maguknak, ahol nem hallják a fenyegető zajokat, rendkívül messzire is eljuthatnak az otthonuktól, ahonnan már nem találnak haza.

 

Augusztus 20. Cegléd: nem lesz tűzijáték, helyette lézershow szórakoztatja a közönséget

 

Idén a Cegléden élő, és oda látogató kutyások azonban fellélegezhetnek: idén a tűzijáték elmarad, helyette lézershow szórakoztatja majd a közönséget, az ünnep megkoronázásáról emellett az István a király rockopera gondoskodik.

 

Cegléden jelenleg több épület is felújítás alatt áll, ezek fel vannak állványozva, folyamatosan folyik a munka - ez okból konzultált a városvezetés a katasztrófavédelem és a pirotechnika szakembereivel, jó ötlet-e ilyen körülmények között tűzijátékkal szórakoztatni a közönséget. A megbeszélések során döntöttek inkább a lézershow mellett, ez sokkal biztonságosabb, ugyanakkor legalább olyan látványos, mint a tűzijáték.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak
Tizedik alkalommal került megszervezésre a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, sok állatmentő és állatbarát több száz kutyát és macskát juttatott haza, de nem mindenkit sikerült. Háromszáz önkéntesük volt idén az egész országban, és nyolcszáznál is több eltűnt vagy talált állatról kaptak eddig bejelentést a szilveszter miatt. A kezdeményezés megálmodója arra is mutat egy konkrét, hazai példát, hogyan tudná a hatóság szilveszterkor és előtte biztosítani a lakosság nyugalmát és az állatok biztonságát.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre! Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre!
Évente ezernél több kutya is bajba kerül szilveszterkor a petárdák és tűzijátékok miatt. A legtöbb kutyás okkal kiált kígyót, békát a tűzijátékozókra - ám mivel egyelőre betiltásra még nem került a durrogtatás, nekünk, gazdáknak kell felkészültnek és okosnak lennünk. Lássuk be, ez legalább annyira a mi felelősségünk, mint a tűzijáték(ozók) hibája.

Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél
A szilveszter a házi kedvencek életében nem a féktelen jókedvről szól: rengeteg állat rohan el ilyenkor otthonról félelmében, de a lakásban tartott jószágokat is megviseli a petárdázás. A felkészültség mellett az is fontos, hogy figyeljünk a jelekre, ugyanis ha nem rohangál félelmében a kutyusunk fel-alá, még nem jelenti azt, hogy nem retteg.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tiltott állatviadal szervezőit fogta el a TEK Hírek - Címlapon
Tiltott állatviadal szervezőit fogta el a TEK
Az állatorvos tanácsai: így előzd meg, hogy a kutyád hőgutát kapjon Hírek - Címlapon
Az állatorvos tanácsai: így előzd meg, hogy a kutyád hőgutát kapjon