A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gazdikereső kutyákat is fogad a kanadai kutyabarát hotel

2016. július 22., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Képzeld el, hogy belépsz egy elegáns hotel ajtaján. A hallban négylábú fogadóbizottság üdvözöl Téged. S ha kölcsönös szimpátia alakul ki köztetek, örökbe is fogadhatod őt. A kanadai Westin Ottawa hotelben ez is lehetséges!Ma már egyre többen vihetjük magunkkal kedvenceinket nyaralásunk, utazásunk alkalmával. A kanadai hotelben folyó program azonban egyedülálló a maga nemében, hiszen egy állatmentő egyesület partnereként gazdátlan kutyáknak segítenek végleges, szerető családra találni.

 

Ellie, a border collie keverék is a programnak köszönheti új otthonát
Ellie, a border collie keverék is a programnak köszönheti új otthonát
Fotó: ottawacitizen.com

 

A Westin Ottawa mindig is kivételes figyelemmel vette körül két- és négylábú vendégeit, ám 2015. novembere óta  egy-egy menhelyi kutyának átmeneti otthont nyújt. Méghozzá all-inclusive ellátással! Közvetlenül a felvonók mellett alakítottak ki egy kennelt, így a vendégek mindennap láthatják az örökbefogadható ebet. A puha kutyafekhely mellett a kanadai parlementet formázó kuckó kényelmét is élvezhetik, tornyán a juharleveles zászló lobog. 

 

„Munkatársaink csendesebb helyen is el tudják őket helyezni, a vendégek pedig elvihetik őket sétálni. Éjjel a recepciós pult mögött, vagy az egyik irodában alszanak, természetesen az éjjeli szolgálat gondos felügyelete alatt.” – mondta el Ross Meredith a CTV-nek adott interjújában. Adott volt a hely, és a szálloda kutyabarát jellegéből adódóan a személyzet és a vendégek is örömmel fogadták az újítást.

 

A hotel vendégei is örülnek az örökbefogadható kutyusoknak
A hotel vendégei is örülnek az örökbefogadható kutyusoknak
Fotó: ottawacitizen.com

 

A hotelben rengeteg vendég megfordul, mindig nagy a nyüzsgés, ezért a programban résztvevő kutyák előzetes felmérésen esnek át. Számos feltételnek kell megfelelniük, köztük a legfontosabb, hogy emberekkel és kutyákkal barátságos, csendes, nyugodt típusok legyenek, akik jól tűrik a környezetükben zajló változásokat. Az elmúlt félévben 6 kutyus vendégeskedett a hotelben, általában 2-3 hetet kellett csupán várniuk arra, hogy valakinek örökbe belopják magukat a szívébe.

 

Taco, a csivava például imádta, hogy gondozói karjában „fedezhette fel” a hotelt, apró lábaival nehezebb dolga lett volna a forgalmas helyen. Volt olyan kutyusuk is, aki a céges rendezvényeken, sőt még a konferenciákon is részt vett, annyira megszerették. A két fekete keverék kölyök pedig szinte egyszerre talált új otthonra 2015. karácsonyához közeledve.

 

A két fekete keverék kölyök a kanadai Westin Ottawa hotelben találta meg új családját
A két fekete keverék kölyök a kanadai Westin Ottawa hotelben találta meg új családját
Fotó: facebook.com/OttawaDogRescue/

 

Andrea McCoy, az Ottawa Dog Rescue munkatársa eredményesnek ítélte meg együttműködésüket. Ez a lehetőség nagyszerűen ráirányítja az emberek figyelmét az állatmentés fontosságára, azon belül is a menhelyi kutyák helyzetére.

 

Casper, a hotel jelenlegi ideiglenes lakója 4 hónapos keverék. A nyugodt, barátságos kölyök komoly szemműtéten esett át, mely nélkül örökre elveszíthette volna látását. Hatalmas szeretettel gondoskodnak róla, lesik minden kívánságát. Reményeik szerint hamarosan felkelti valaki figyelmét, és végre saját családjában élheti majd mindennapjait. Addig is sok simogatásban és sétában van része:

 

 

És hogy mit szólnak a vendégek? Egyenesen imádják a kutyákat! A legtöbben el sem tudnak menni mellettük anélkül, hogy meg ne simogassák őket. A bájos ebek láttán mosoly ül ki az arcukra, és a kutya hálás tekintete, vidám farokcsóválása jókedvre deríti őket. 

 

A kutyák jelenléte így a vendégekre is pozitív hatást gyakorol, s ezt főleg azok értékelik, akik idejük nagy részét utazással tölti a munkájukból kifolyólag. Otthonosabban érzik magukat az eleinte idegen helyen, amikor pedig megismerkednek történetükkel és a program céljával, teljesen le vannak nyűgözve.

 

Casper, a gazdikereső kölyök szívesen ismerkedik a kutyabarát hotel vendégeivel
Casper, a gazdikereső kutya is szívesen ismerkedik a kutyabarát hotel vendégeivel
Fotó: lifewithdogs.tv

 

Mindenki örül, amikor eljön a kutyusokért az álomgazdi, bár a személyzet tagjai közül jónéhány elhullajtanak pár könnycseppet a búcsú napján. Nem könnyű elengedni védenceiket, de tudják, négylábú pártfogoltjuk gazdisodásával egy újabb menhelyi kutya kap esélyt arra, hogy segítségükkel szerető családra találjon.

 

Ellie, a két éves border collie keverék ideiglenes otthona a kutyabarát hotelben
Ellie, a két éves border collie keverék ideiglenes otthona a kutyabarát hotelben
Fotó: ottawacitizen.com

 

„Nagyon sokat jelent számunkra a tudat, hogy ily módon hozzájárulhatunk a kutyák megmentéséhez.” – nyilatkozta Meredith. A szállodamenedzser saját kutyája, Clarence is a hallban tartózkodott gazdája korábbi munkahelyén, hiszen világszerte egyre több hotelben „alkalmaznak” kutyákat a vendégek köszöntésére.

 

Számos fórumon méltatták a hotelt a kutyák örökbefogadásának elősegítése miatt. Remélhetőleg a Westin Ottawa pozitív tapasztalatai más szálláshelyeket is arra bátorítanak majd, hogy adoptálják az ideiglenes befogadói programot.

 

Forrás: ottawacitizen.com, ottawasun.com
Indexkép forrás: ottawacitizen.com
Cikk első megjelenése: 2016. április 27.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton
Füge, az ifjú vizsla küldött nekünk élménybeszámolót egy kalandos kutyabarát pihenésről – fogadjátok szeretettel élményeit elsőkézből… vagyis elsőMancsból!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára
Ausztriáról köztudott, hogy csodálatos kirándulóhely, és egyben erős kutyabarát kultúrája is van. Ebben a cikkünkben az osztrák fővárost, Bécset mutatjuk be: mire is kell figyelnünk, ha kutyával érkezünk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com MTI Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás felmérés indul Kőbányán Hírek - Címlapon
Kutyás felmérés indul Kőbányán
300 kutya éhezik a paksi menhelyen Hírek - Címlapon
300 kutya éhezik a paksi menhelyen