A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gyakorlat a kutyabarát Praktikerben

2016. május 24., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Nevelés




Képzeld el, hogy épp csavarokat válogatsz az áruházban. Oldalra nézel, egyszer csak elsétál melletted egy gazdi a kutyájával. A sor végén felbukkan még egy páros. Mit kereshet közel tíz kutya egyszerre a Praktikerben? Stefan Siman kutyatréner árulta el nekünk a választ.



Kutyatréner képzés keretében került sor egy városi, éles környezetben történő gyakorlatra a székesfehérvári Praktiker áruházban. Kíváncsiak voltunk, miért pont erre a helyszínre esett a választás, és hogy az áruház vásárlói és dolgozói hogyan reagáltak a kutyások érkezésére. Az is érdekes kérdés, miért is van szükség egy ilyen tréningre. 

Stefan Siman kutyatréner adott választ kérdéseinkre. 

 

Minden helyzetben megfelelően kell viselkednie a kutyának
Minden helyzetben megfelelően kell viselkednie a kutyának
Fotó: 4Tappancs Bt.

 

Kik vettek részt a gyakorlaton, és miért pont ezt a helyszínt választottátok?

Kutyatréner tanfolyamunk résztvevői vettek részt a kutyabarát Praktiker székesfehérvári áruházába szervezett gyakorlaton. Úgy gondoltuk, hogy egy mai modern, európai kutyatrénernek igenis tudnia kell, mik a városi kutyások, gazdik igényei: hogyan kell átmenni a városban a zebrán a kutyával biztonságosan, hogyan használja a tömegközlekedést megfelelően kutyájával, és természetesen azt is, hogyan kell viselnie magát kutyájával egy kutyabarát vendéglátóhelyen, vagy akár egy boltban, áruházban. Tanfolyamunkon mindezen problémákat végigvesszük szépen sorban. Megtanítjuk őket arra, hogy ezeket az információkat hogyan tudják helyesen és hatékonyan tovább adni majd a gazdiknak.

 

A kutyák megismerkedtek a furcsának tűnő áruházi gépekkel is
A kutyák megismerkedtek a furcsának tűnő áruházi gépekkel is
Fotó: 4Tappancs Bt.

 

A HÉROSZ állatotthonnak van kapcsolata a székesfehérvári Praktikerrel. Az ő segítségükkel történt a gyakorlat megszervezése. Az áruházban nagyon szívesen látták a csoportot, hiszen közismert tény, hogy ezek az áruházak kutyabarátok Magyarországon.

 

Gyakran szűk helyeken kell közlekednie a kutyáknak
Gyakran szűk helyeken kell közlekednie a kutyáknak 
Fotó: 4Tappancs Bt.

 

Minden tanfolyamon van ilyen gyakorlat, vagy ez csak egyszeri eset volt?

Korábban is volt egyébként hasonló gyakorlat a tanfolyamainkon: akkor egy kávézó teraszán bonyolítottuk le. Ezt bővítettük ki most az áruházi gyakorlattal - szerencsére már Magyarországon is egyre több helyre lehet kutyával is betérni. A gazdik számára indított tanfolyamokon ezek a városi gyakorlatok opcionálisak: ha a gazdik szeretnék, tartunk ilyet.

 

A nagy bevásárlókocsik mellett is fegyelmezettek maradtak a kutyák
A nagy bevásárlókocsik mellett is fegyelmezettek maradtak a kutyák
Fotó: 4Tappancs Bt.

 

Milyen volt a fogadtatás az áruházban?

A Praktiker dolgozói nagy örömmel fogadtak minket. A többi vásárló, akik éppen bent tartózkodtak, meglepődtek a kutyák jelenlétén, de örültek neki. Kérdezték például, hogy meg szabad-e simogatni őket. Egy ellenkező vagy felháborodott hangot sem lehetett hallani. Úgy gondolom, örömmel fordultak a kutyák és gazdik felé.

Ezek a gyakorlatok egyébként azért is fontosak, mert a kutyás és a nem kutyás vásárlók is nyugodtan szeretnének vásárolni. A kutyás vásárlóknak kiemelt érdeke az, hogy kutyája megfelelően viselkedjen egy ilyen szituációban. Így elkerülhetők a félreértések, stresszes szituációk, balesetek. Apró lépések, de ezek által haladhatunk előre.

 

Az önműködő ajtón keresztül is meg kell tanulnia a kutyának közlekedni
Az önműködő ajtón keresztül is meg kell tanulnia a kutyának közlekedni
Fotó: 4Tappancs Bt.

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: 4Tappancs Bt.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát
A vezetőülésen üldögélve várhatta meg a kutya, amíg megérkezett a további segítség. Közben hálásan fogadta a simiket a kedves sofőrtől.

Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre
Negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal, amelyre az idén csaknem ötszáz oktatási intézmény nevezése érkezett.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál MOL Nyrt. Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Felelőtlen gazda: a forró autóban hagyta kutyáját - eljárás indult ellene Hírek - Címlapon
Felelőtlen gazda: a forró autóban hagyta kutyáját - eljárás indult ellene
A legfurcsább (kutyás) közúti tábla, amit valaha láttunk Hírek - Címlapon
A legfurcsább (kutyás) közúti tábla, amit valaha láttunk