A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gyakorlat a kutyabarát Praktikerben

2016. május 24., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Nevelés
Képzeld el, hogy épp csavarokat válogatsz az áruházban. Oldalra nézel, egyszer csak elsétál melletted egy gazdi a kutyájával. A sor végén felbukkan még egy páros. Mit kereshet közel tíz kutya egyszerre a Praktikerben? Stefan Siman kutyatréner árulta el nekünk a választ.Kutyatréner képzés keretében került sor egy városi, éles környezetben történő gyakorlatra a székesfehérvári Praktiker áruházban. Kíváncsiak voltunk, miért pont erre a helyszínre esett a választás, és hogy az áruház vásárlói és dolgozói hogyan reagáltak a kutyások érkezésére. Az is érdekes kérdés, miért is van szükség egy ilyen tréningre. 

Stefan Siman kutyatréner adott választ kérdéseinkre. 

 

Minden helyzetben megfelelően kell viselkednie a kutyának
Minden helyzetben megfelelően kell viselkednie a kutyának
Fotó: 4Tappancs Bt.

 

Kik vettek részt a gyakorlaton, és miért pont ezt a helyszínt választottátok?

Kutyatréner tanfolyamunk résztvevői vettek részt a kutyabarát Praktiker székesfehérvári áruházába szervezett gyakorlaton. Úgy gondoltuk, hogy egy mai modern, európai kutyatrénernek igenis tudnia kell, mik a városi kutyások, gazdik igényei: hogyan kell átmenni a városban a zebrán a kutyával biztonságosan, hogyan használja a tömegközlekedést megfelelően kutyájával, és természetesen azt is, hogyan kell viselnie magát kutyájával egy kutyabarát vendéglátóhelyen, vagy akár egy boltban, áruházban. Tanfolyamunkon mindezen problémákat végigvesszük szépen sorban. Megtanítjuk őket arra, hogy ezeket az információkat hogyan tudják helyesen és hatékonyan tovább adni majd a gazdiknak.

 

A kutyák megismerkedtek a furcsának tűnő áruházi gépekkel is
A kutyák megismerkedtek a furcsának tűnő áruházi gépekkel is
Fotó: 4Tappancs Bt.

 

A HÉROSZ állatotthonnak van kapcsolata a székesfehérvári Praktikerrel. Az ő segítségükkel történt a gyakorlat megszervezése. Az áruházban nagyon szívesen látták a csoportot, hiszen közismert tény, hogy ezek az áruházak kutyabarátok Magyarországon.

 

Gyakran szűk helyeken kell közlekednie a kutyáknak
Gyakran szűk helyeken kell közlekednie a kutyáknak 
Fotó: 4Tappancs Bt.

 

Minden tanfolyamon van ilyen gyakorlat, vagy ez csak egyszeri eset volt?

Korábban is volt egyébként hasonló gyakorlat a tanfolyamainkon: akkor egy kávézó teraszán bonyolítottuk le. Ezt bővítettük ki most az áruházi gyakorlattal - szerencsére már Magyarországon is egyre több helyre lehet kutyával is betérni. A gazdik számára indított tanfolyamokon ezek a városi gyakorlatok opcionálisak: ha a gazdik szeretnék, tartunk ilyet.

 

A nagy bevásárlókocsik mellett is fegyelmezettek maradtak a kutyák
A nagy bevásárlókocsik mellett is fegyelmezettek maradtak a kutyák
Fotó: 4Tappancs Bt.

 

Milyen volt a fogadtatás az áruházban?

A Praktiker dolgozói nagy örömmel fogadtak minket. A többi vásárló, akik éppen bent tartózkodtak, meglepődtek a kutyák jelenlétén, de örültek neki. Kérdezték például, hogy meg szabad-e simogatni őket. Egy ellenkező vagy felháborodott hangot sem lehetett hallani. Úgy gondolom, örömmel fordultak a kutyák és gazdik felé.

Ezek a gyakorlatok egyébként azért is fontosak, mert a kutyás és a nem kutyás vásárlók is nyugodtan szeretnének vásárolni. A kutyás vásárlóknak kiemelt érdeke az, hogy kutyája megfelelően viselkedjen egy ilyen szituációban. Így elkerülhetők a félreértések, stresszes szituációk, balesetek. Apró lépések, de ezek által haladhatunk előre.

 

Az önműködő ajtón keresztül is meg kell tanulnia a kutyának közlekedni
Az önműködő ajtón keresztül is meg kell tanulnia a kutyának közlekedni
Fotó: 4Tappancs Bt.

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: 4Tappancs Bt.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán
A bundás óriás egyből mosolyt csalt az emberek arcára, amikor statisztának állt a mentősök gyakorlati napján.

Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten
Idén több mint 250 ezer gyermek vett részt az állatvédelmi témahéten, országszerte 76 partnerszervezet csatlakozott az események megrendezéséhez - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez
Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez, amelyet október 2. és 15. között rendeznek meg - közölte Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Hírstart JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Felelőtlen gazda: a forró autóban hagyta kutyáját - eljárás indult ellene Hírek - Címlapon
Felelőtlen gazda: a forró autóban hagyta kutyáját - eljárás indult ellene
A legfurcsább (kutyás) közúti tábla, amit valaha láttunk Hírek - Címlapon
A legfurcsább (kutyás) közúti tábla, amit valaha láttunk