A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Felelőtlen gazda: a forró autóban hagyta kutyáját - eljárás indult ellene

2016. május 24., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség a férfi ellen, aki bezárva hagyta kutyáját a napon felforrósodott autóban.



Az idei májusi időjárás messze eltér az ilyenkor megszokottól, több felhőt és esőt látunk, mint amennyi napsütést. Azonban nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a napsugaraknak már nagy ereje van ilyenkor: elég egy kis napsütést két esőfelhő között ahhoz, hogy hirtelen felmelegedjen a levegő.

 

A kutya szerencsés volt: megmenekült a forró autóból
A kutya szerencsés volt: megmenekült a forró autóból
Fotó: police.hu

 

Nem lehet eleget beszélni arról, hogy mennyire fontos a melegedő időjárásban kiemelt figyelmet fordítani kutyánkra! Egy tíz-tizenöt perces napon való parkolás ideje alatt is fel tud úgy forrósodni az autó, hogy az kutyánk egészségére már veszélyes legyen!

 

Rövid idő is elég a napon hagyott autó felforrósodásához
Rövid idő is elég a napon hagyott autó felforrósodásához
Fotó: police.hu

 

Sajnos ilyen eset történt Egerben május 23-án: a rendőrség állampolgári bejelentést kaptak egy kutyáról, melyet egy napon parkoló autóba zárva hagyott gazdája. A kiérkező járőrök szakember segítségével kinyitották a gépjárművet, így megmentették az állat életét. A forró autóból megmenekült kutya az állatvédőkhöz került.

 

A gépkocsi tulajdonosát előállították, a rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták. A férfi ellen az Egri Rendőrkapitányság állatkínzás vétségének elkövetésének gyanúja miatt indult gyorsított eljárás.

Forrás: police.hu
Indexkép forrás: police.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Németországban is bevezetik a kutyajogsit Hírek - Címlapon
Németországban is bevezetik a kutyajogsit
Gyakorlat a kutyabarát Praktikerben Hírek - Címlapon
Gyakorlat a kutyabarát Praktikerben