A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Győztek a gazdik Szombathelyen!

2016. május 09., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Korábban a kutyák ki voltak tiltva a szombathelyi Csónakázó-tó területéről, a városvezetés most azonban engedett a gazdik kívánságának.



A szombathelyi Csónakázó-tavat gyönyörű parkosított terület veszi körül, mely kedvelt szabadidő-eltöltési helyszíne az itt élőknek: kijárnak ide kocogni, sétálni, játszani a játszótereken a gyerekekkel. A gazdik is szívesen sétálnak kutyájukkal erre, hiszen itt gyönyörű környezet, jó levegő és nyugalom várja őket.

 

A tó szigetére ezidáig azonban nem lehetett bemenni kutyával, még pórázon sem. Fájó pontja volt ez a gazdiknak, hiszen a szigeten nagy ligetes terület várta volna őket, ahol a forró nyári napokon is kellemes sétákat tehettek volna, nyugodt, pihentető körülmények között.

 

A szombathelyi Csónakázó-tó
A szombathelyi Csónakázó-tó
Fotó: youtube.com

 

Múlt héten azonban végre lekerült a kutyákat kitiltó tábla a szigetre vezető híd mellől! Bizonyos szabályok mellett a kutyások is beléphetnek ezentúl a szigetre. A tó külső partjain, a sétányokon nagyobb a nyüzsgés, hiszen ide nagyon sok futó jár mozogni. Azzal, hogy a városvezetés megengedte, hogy a szigetet is látogathassák a gazdik, biztosan nem fogja egymást zavarni a sportoló és a kutyás.

 

Fontos, hogy a kutyákat csak pórázon vezetve szabad sétáltatni a szigeten - illetve kérnek minden kutyást, fokozottan figyeljen arra, hogy kutyája után szedje fel a piszkot.

 

Forrás: facebook.com/feketeistvanallatvedoegyesulet
Indexkép forrás: facebook.com/feketeistvanallatvedoegyesulet

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Mikortól tekinthető idősnek a kutya? Mikortól tekinthető idősnek a kutya?
A kutyám a mindenem – és bármit megtennék érte, hogy jól érezze magát. Ám az öregedés az ember legjobb barátját sem kerülheti el. Honnan lehet tudni, hogy idős korba lépett?

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online MTI Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Közel ezer tacsi és gazdájának majálisa - ilyen volt a III. Tacskó Találkozó! Hírek - Címlapon
Közel ezer tacsi és gazdájának majálisa - ilyen volt a III. Tacskó Találkozó!
Gazdikat talált a Starbucks Hírek - Címlapon
Gazdikat talált a Starbucks