A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Győztek a gazdik Szombathelyen!

2016. május 09., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Korábban a kutyák ki voltak tiltva a szombathelyi Csónakázó-tó területéről, a városvezetés most azonban engedett a gazdik kívánságának.A szombathelyi Csónakázó-tavat gyönyörű parkosított terület veszi körül, mely kedvelt szabadidő-eltöltési helyszíne az itt élőknek: kijárnak ide kocogni, sétálni, játszani a játszótereken a gyerekekkel. A gazdik is szívesen sétálnak kutyájukkal erre, hiszen itt gyönyörű környezet, jó levegő és nyugalom várja őket.

 

A tó szigetére ezidáig azonban nem lehetett bemenni kutyával, még pórázon sem. Fájó pontja volt ez a gazdiknak, hiszen a szigeten nagy ligetes terület várta volna őket, ahol a forró nyári napokon is kellemes sétákat tehettek volna, nyugodt, pihentető körülmények között.

 

A szombathelyi Csónakázó-tó
A szombathelyi Csónakázó-tó
Fotó: youtube.com

 

Múlt héten azonban végre lekerült a kutyákat kitiltó tábla a szigetre vezető híd mellől! Bizonyos szabályok mellett a kutyások is beléphetnek ezentúl a szigetre. A tó külső partjain, a sétányokon nagyobb a nyüzsgés, hiszen ide nagyon sok futó jár mozogni. Azzal, hogy a városvezetés megengedte, hogy a szigetet is látogathassák a gazdik, biztosan nem fogja egymást zavarni a sportoló és a kutyás.

 

Fontos, hogy a kutyákat csak pórázon vezetve szabad sétáltatni a szigeten - illetve kérnek minden kutyást, fokozottan figyeljen arra, hogy kutyája után szedje fel a piszkot.

 

Forrás: facebook.com/feketeistvanallatvedoegyesulet
Indexkép forrás: facebook.com/feketeistvanallatvedoegyesulet

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi? Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi?
Szimatol, fel-alá járkál, köröz, míg végül megtalálja a tökéletes pontot. Művelet közben pedig le nem venné rólunk a szemét. Vagy inkább elbújik? Mit szeretne üzenni kutyánk, amikor ürítés közben ránk néz?

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Brimo partysátor JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Közel ezer tacsi és gazdájának majálisa - ilyen volt a III. Tacskó Találkozó! Hírek - Címlapon
Közel ezer tacsi és gazdájának majálisa - ilyen volt a III. Tacskó Találkozó!
Gazdikat talált a Starbucks Hírek - Címlapon
Gazdikat talált a Starbucks