A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Halott gazdája testét őrizte a romok alól kimentett kutya Törökországban

Hetek óta kutatják a romok alatt a túlélőket a mentőcsapatok Törökországban és Szíriában.


2023. február 28., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Csodával határos módon találtak rá arra a kutyusra is, aki 6 napot töltött a romok alatt, amikor az egyik rengés során a ház maga alá temette a benne lakókkal együtt. A hűséges négylábú elhunyt gazdája testét őrizte, meg sem próbált kiszabadulni mellőle. Az őket megtaláló csapatnak komoly erőfeszítésébe került, hogy rávegye a négylábút, hogy elmozduljon szeretett embere mellől. Az esetről Csenay Tekinbas, a helyi Haytap állatvédő csoport képviselője számolt be. 

„Remélem, hogy ragaszkodni fog az életéhez és, hogy adhatunk neki esélyt, hogy új gazdához kerüljön!” – nyilatkozta Tekibans.

 

Négy városban is állítottak fel kórházakat a megmentett állatok ellátására.

A kimenekítés azonban csak az első lépés. Azok, akik a házi kedvencek felkutatására és gondozására siettek, azzal is meg kell, hogy küzdjenek, hogy az életben maradtakat megfelelő ellátásban részesíthessék.

 

„Jelenleg egyetlen állatkereskedésben sincs élelem, nincs kutya- macskatáp, madáreleség, baromfitáp, egyszerűen nincs semmi. Mert minden vagy zárva van, vagy összedőlt” – mondta Tekinbas.

 

 

a boldogan lézengő házi kedvencek képei éles kontrasztot mutatnak a szörnyű pusztítással
A boldogan lézengő házi kedvencek képei éles kontrasztot mutatnak a szörnyű pusztítással
Forrás: globalvoices.org 

 

 

Az egyik antakyai tér mentőállomásán nagy zsákos állateledelek vannak felhalmozva, ami már segélyszállítmányként érkezett. A zöld pázsit és a boldogan lézengő házi kedvencek képei éles kontrasztot mutatnak a szörnyű pusztítással.

 

 

 

Forrás: chicagotribune.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban
Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope.

Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László
A török állam meghívására Törökországba érkezett Lehoczki László Hope-al, és Dr. Jackovics Péter ezredessel, a HUNOR Mentőszervezet parancsnokával. Az utazás apropója pedig igencsak ünnepélyes!

„Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál „Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál
Hope, a mentőkutya, vezetője Lehoczki László, és Novák Katalin köztársasági elnök tett látogatást annál a török kisfiúnál, aki a magyar mentőknek hála élve kiszabadulhatott a földrengés romjai alól.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ilyen csodásan néz ma ki Abby, a szemét között talált csúnyácska öreg kutyus Hírek - Címlapon
Ilyen csodásan néz ma ki Abby, a szemét között talált csúnyácska öreg kutyus
Hollandiában betiltanák a nyomott orrú kutyák és a lógófülő macskák tartását Hírek - Címlapon
Hollandiában betiltanák a nyomott orrú kutyák és a lógófülő macskák tartását