A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ilyen csodásan néz ma ki Abby, a szemét között talált csúnyácska öreg kutyus

2023. március 01., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Csak egy kis szeretetre és gondoskodásra volt szüksége a kisöregnek, hogy újra ragyoghasson. 

Amikor rátaláltak a kicsi kutyára, szörnyen le volt soványodva, és a szemétben kutatott ennivaló után, hogy életben maradhasson. Bőrbetegsége miatt azt is nehéz volt megállapítani, miféle kutya lehet ő... A lousiana-i állatmentők azonnal akcióba léptek, hogy segíthessenek a szerencsétlen kóborkán.

 

Korát úgy 10-12 évre saccolták – talán már évek óta magányosan rótta az utcákat. Nem volt senki, akire számíthatott volna, pedig égető szüksége volt a gondoskodásra.

 

Már az is csoda volt, hogy életben tudott maradni a kisöreg. Megmentői azonban tudták, hogy a csúnyaság és kopaszság alatt egy igazi is kis tündér rejtőzik – mindent meg is tettek hát annak érdekében, hogy Abby kutyus újra ragyoghasson.

 

 

Így nézett ki Abby, amikor rátaláltak a szemét között
Így nézett ki Abby, amikor rátaláltak a szemét között
Fotó: Humane Society of Northwest Louisiana

 

 

Kezelésbe vették füleit és bőrét, ellátták törött hátsó lábát, és még egy sor olyan problémára is fény derült, ami figyelmet kívánt. Nagyon régóta éldegélhetett ilyen elhanyagolt állapotban, de most felcsillant a remény, hogy megszabadulhasson a fájdalmaktól, és ráléphessen a gyógyulás útjára.

 

„Minden áldott nap megfürdettük a gyógysamponokkal, mely enyhülést hozott beteg bőrének, és pontosan beadtuk neki a gyógyszereit, hogy fülfertőzése is elmúlhasson. Emellett persze rengeteg szeretettel halmoztuk el, és gondosan ápolásban részesítettük, hogy felvidíthassuk” - emlékezett vissza Sarrah Walton, a lousianai állatmentő szervezet munkatársa.

 

Abby kutyus szép lassan elkezdett kutyaformát ölteni. Kezelés kezelést követett, és még egy műtétre is szükség volt, de megérte a nehézségeket, mert sokkal, de sokkal jobban érzi magát!

 

 

Rá sem lehet ismerni az öreg kutyusra
Rá sem lehet ismerni az öreg kutyusra
Fotó: Humane Society of Northwest Louisiana

 

 

Teljesen másként fest, össze sem lehet hasonlítani azzal a csúnya kis élőlénnyel, aki szeptemberben felkaroltak az állatmentők. Azt azért lehetett sejteni már akkor is, hogy kutyából van, ám arra senki sem számított, micsoda szépséges őszpofi lesz belőle egy napon.

 

Abby nagyszerűen érzi magát! Igazi vagány kiskutya, olykor kissé szemtelen is, de mindenkit levett a lábáról. Elsőként tör utat, ha simiről és szeretgetésről van szó – mondhatni királynővé avattuk a kistestű gazdikeresőink körében” - áradoztak róla az önkéntesek.

 

Még egy kezelés vár rá, de amint azon is túl lesz, készen áll majd arra, hogy látogatókat fogadjon, és kiválassza a tökéletes családot. Hosszú utat tett meg ezért, és maximálisan meg is érdemli, hogy nyugdíjas éveire valaki(k)nek a szeme fénye lehessen.

 

Abby ma - már csak egy gazdi hiányzik
Abby ma - már csak egy gazdi hiányzik
Fotó: Humane Society of Northwest Louisiana

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Humane Society of Northwest Louisiana

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszett rókát találtak Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Hírek - Címlapon
Veszett rókát találtak Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében
Halott gazdája testét őrizte a romok alól kimentett kutya Törökországban Hírek - Címlapon
Halott gazdája testét őrizte a romok alól kimentett kutya Törökországban