A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ilyen csodásan néz ma ki Abby, a szemét között talált csúnyácska öreg kutyus

2023. március 01., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Csak egy kis szeretetre és gondoskodásra volt szüksége a kisöregnek, hogy újra ragyoghasson. 

Amikor rátaláltak a kicsi kutyára, szörnyen le volt soványodva, és a szemétben kutatott ennivaló után, hogy életben maradhasson. Bőrbetegsége miatt azt is nehéz volt megállapítani, miféle kutya lehet ő... A lousiana-i állatmentők azonnal akcióba léptek, hogy segíthessenek a szerencsétlen kóborkán.

 

Korát úgy 10-12 évre saccolták – talán már évek óta magányosan rótta az utcákat. Nem volt senki, akire számíthatott volna, pedig égető szüksége volt a gondoskodásra.

 

Már az is csoda volt, hogy életben tudott maradni a kisöreg. Megmentői azonban tudták, hogy a csúnyaság és kopaszság alatt egy igazi is kis tündér rejtőzik – mindent meg is tettek hát annak érdekében, hogy Abby kutyus újra ragyoghasson.

 

 

Így nézett ki Abby, amikor rátaláltak a szemét között
Így nézett ki Abby, amikor rátaláltak a szemét között
Fotó: Humane Society of Northwest Louisiana

 

 

Kezelésbe vették füleit és bőrét, ellátták törött hátsó lábát, és még egy sor olyan problémára is fény derült, ami figyelmet kívánt. Nagyon régóta éldegélhetett ilyen elhanyagolt állapotban, de most felcsillant a remény, hogy megszabadulhasson a fájdalmaktól, és ráléphessen a gyógyulás útjára.

 

„Minden áldott nap megfürdettük a gyógysamponokkal, mely enyhülést hozott beteg bőrének, és pontosan beadtuk neki a gyógyszereit, hogy fülfertőzése is elmúlhasson. Emellett persze rengeteg szeretettel halmoztuk el, és gondosan ápolásban részesítettük, hogy felvidíthassuk” - emlékezett vissza Sarrah Walton, a lousianai állatmentő szervezet munkatársa.

 

Abby kutyus szép lassan elkezdett kutyaformát ölteni. Kezelés kezelést követett, és még egy műtétre is szükség volt, de megérte a nehézségeket, mert sokkal, de sokkal jobban érzi magát!

 

 

Rá sem lehet ismerni az öreg kutyusra
Rá sem lehet ismerni az öreg kutyusra
Fotó: Humane Society of Northwest Louisiana

 

 

Teljesen másként fest, össze sem lehet hasonlítani azzal a csúnya kis élőlénnyel, aki szeptemberben felkaroltak az állatmentők. Azt azért lehetett sejteni már akkor is, hogy kutyából van, ám arra senki sem számított, micsoda szépséges őszpofi lesz belőle egy napon.

 

Abby nagyszerűen érzi magát! Igazi vagány kiskutya, olykor kissé szemtelen is, de mindenkit levett a lábáról. Elsőként tör utat, ha simiről és szeretgetésről van szó – mondhatni királynővé avattuk a kistestű gazdikeresőink körében” - áradoztak róla az önkéntesek.

 

Még egy kezelés vár rá, de amint azon is túl lesz, készen áll majd arra, hogy látogatókat fogadjon, és kiválassza a tökéletes családot. Hosszú utat tett meg ezért, és maximálisan meg is érdemli, hogy nyugdíjas éveire valaki(k)nek a szeme fénye lehessen.

 

Abby ma - már csak egy gazdi hiányzik
Abby ma - már csak egy gazdi hiányzik
Fotó: Humane Society of Northwest Louisiana

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Humane Society of Northwest Louisiana

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

10 dolog, amit a kutyák nem szeretnek – mi emberek mégis csináljuk 10 dolog, amit a kutyák nem szeretnek – mi emberek mégis csináljuk
Vannak azonban a szeretetnek olyan kifejezési módjai, ami emberek között rendben van, a kutyák viszont nem szeretik, de a gazdájuk iránti odaadásból mégis eltűrik. Aztán olykor, ha túlmegyünk egy ponton, akkor bizony odakapnak. Sok ember pedig ilyenkor meglepődik és nem is érti, hogy miért történt a baleset. Rosszabb esetben pedig a kutyát hibáztatják. Nézzünk meg néhány ilyet.

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné 5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
Bárcsak beszélni tudna – kívánjuk nap, mint nap kedvencünkre nézve. Vajon, mi járhat az okos kis buksijában? Mit üzenne nekünk, ha lehetősége adódna rá?

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Praktiker MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszett rókát találtak Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Hírek - Címlapon
Veszett rókát találtak Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében
Halott gazdája testét őrizte a romok alól kimentett kutya Törökországban Hírek - Címlapon
Halott gazdája testét őrizte a romok alól kimentett kutya Törökországban