A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hangos tapssal búcsúztatták a menhely legrégebbi lakóját, amikor hazasétált új gazdájával

2021. szeptember 24., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Fikarcnyit sem érdekelték a játékok, a finom falatok. Egyszerűen csak haza akart menni.” Megható videóban búcsúztatták el védencüket az állatmentők.260 nap. Ennyi időt töltött el rácsok mögött a keverék, miután bekerült a menhelyre. Eleinte csupán egy megszeppent kutyát láttak benne, ám hamarosan kiderült, hogy maguk az emberek feszélyezték, bármivel is próbálkoztak. Nehezen viselte a menhelyi környezetet, a dolgok lassacskán rosszabbra fordultak.

 

„Fogalmunk sincs, milyen helyen élhetett korábban, de szemmel láthatóan sok időre volt szüksége ahhoz, hogy újra bízni tudjon. A finom falatoknak hála oldódott egy kicsit, amint kiengedték a kennelből és szaladgálhatott a futtatón” – emlékeztek vissza az állatmentők a kezdetekre.

 

Saját gazdája adta le a menhelyre a kutyát
Saját gazdája adta le a menhelyre a kutyát
Fotó: Facebook/McKamey Animal Center

 

Bizalmatlansága nagy részben eredhetett onnan is, hogy saját gazdái adták le. Arra hivatkoztak, hogy nem érnek rá foglalkozni vele, és különben is elköltöznek. Ez tavaly decemberben történt, így hát karácsonyi ajándékként egy vadidegen helyen találta magát a szomorú kutyus. Nem értette mi történik vele, miért hagyták el… Tudták, hogy egy végtelenül türelmes, megértő és gondoskodó önkéntes segíthet csak neki. Teltek-múltak a hetek, hónapok, és Big Mac még mindig nem talált otthonra. Mígnem egy nap megtörtént a csoda.

 

A menhely egyik önkéntese ugyanis örömmel vállalta a kihívást, amit a zárkózott, félénk kutya jelentett. Egyszerűen beleszeretett, és elhatározta, hogy magához veszi. Örökre.

 

 

„Miután hazavitték, az első éjjel 12 órán aludt egyhuzamban, annyira kimerítette a menhelyi élet. Lassacskán kibontakozott kedves, barátságos természete –a család meglévő kutyáját és még a macskákat is játszani hívta. 180 fokos fordulatot vett, és egy fantasztikus kutyát ismerhettek meg a személyében.

 

Új négylábú barátai rengeteget segítettek Big Mac-nek abban, hogy újra bízni tudjon az emberben. A séták során eleinte kicsit félt, de amint látta, hogy a másik kutya szerint „minden okés”, ő is feloldódott, és rájött, hogy nem kell tartani az emberektől sem.

 

Hosszú idő után szerető családra lelt a keverék kutya
Hosszú idő után szerető családra lelt a keverék kutya
Fotó: Facebook/McKamey Animal Center

 

Azon a bizonyos napon, amikor utoljára lépett ki az állatotthon kapuján új gazdija oldalán, a dolgozók és önkéntesek különleges meglepetéssel köszöntek el tőle. Felsorakoztak a bejárathoz vezető út két oldalán, és hatalmas ováció közepette megtapsolták az elsétáló párost.

 

„Készen állt a búcsúra. Fikarcnyit sem érdekelték a játékok, a finom falatok. Egyszerűen csak haza akart menni.” És nem is lehetne boldogabb új családjával!

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/McKamey Animal Center

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Az erkélyen át próbált szabadulni az éheztetett kutya – állatbarátok mentették meg a haláltól Az erkélyen át próbált szabadulni az éheztetett kutya – állatbarátok mentették meg a haláltól
Hihetetlen jelenetnek lehettek tanúi az emberek a minap egy orosz városkában: egy kutya lógott ki egy erkély rácsai közül. Keservesen sírt, hogy segítsenek rajta…

Véradással mentette meg a labrador a pici kölyök életét Véradással mentette meg a labrador a pici kölyök életét
Perceken múlt a haldokló kiskutya élete. Altatás várt volna rá, annyira rossz állapotban volt, de egy segítőkész kutyának hála szerencsés fordulatot vett sorsa.

Tűzoltók mentették ki szorult helyzetéből a kutyát Tűzoltók mentették ki szorult helyzetéből a kutyát
Füles, a keverék kutya került bajba néhány nappal ezelőtt: feje egy vasajtón lévő lyukba szorult, ahonnan nem tudott egyedül kiszabadulni.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Egy mentett kismalac lett a mozgássérült kölyök legjobb barátja Egy mentett kismalac lett a mozgássérült kölyök legjobb barátja
Egyszerűen imádják egymást! Elválaszthatatlan társak az első pillanattól fogva. Ismerjétek meg Winnie és Wilma szívmelengető történetét!

7 dolog, ami miatt kutyád boldogabb Nálad 7 dolog, ami miatt kutyád boldogabb Nálad
Majd’ kicsattan az örömtől, a boldogságtól! Folyton örül, nagyon ritka, hogy ne lenne jó kedve. De mi lehet kutyáink titka? Lessük el tőlük, tanuljunk négylábú tanítómestereinktől!

Hatalmas hókupaccal lepték meg kutyájukat, hogy halála előtt még egyszer élvezhesse a havat Hatalmas hókupaccal lepték meg kutyájukat, hogy halála előtt még egyszer élvezhesse a havat
Életének utolsó pillanatait a legkedvesebb helyen tölthette Maggie. Családja és a hó ölelésében hunyta örök álomra szemeit, teljes bizonyossággal tudva, hogy mindennél jobban szeretik őt.

Menhelyi kutyákkal léptek pályára a Haladás játékosai a vasárnapi bajnoki mérkőzésen Menhelyi kutyákkal léptek pályára a Haladás játékosai a vasárnapi bajnoki mérkőzésen
Az állatvédelem fontosságára hívták fel a játékosok a figyelmet az Állatok Világnapja alkalmából.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Elindult a Gazdijogsi képzés! Hírek - Címlapon
Elindult a Gazdijogsi képzés!
A kutyatréner kulisszái mögött – Hol húzok határvonalat? Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – Hol húzok határvonalat?