A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hangos tapssal búcsúztatták a menhely legrégebbi lakóját, amikor hazasétált új gazdájával

2021. szeptember 24., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Fikarcnyit sem érdekelték a játékok, a finom falatok. Egyszerűen csak haza akart menni.” Megható videóban búcsúztatták el védencüket az állatmentők.260 nap. Ennyi időt töltött el rácsok mögött a keverék, miután bekerült a menhelyre. Eleinte csupán egy megszeppent kutyát láttak benne, ám hamarosan kiderült, hogy maguk az emberek feszélyezték, bármivel is próbálkoztak. Nehezen viselte a menhelyi környezetet, a dolgok lassacskán rosszabbra fordultak.

 

„Fogalmunk sincs, milyen helyen élhetett korábban, de szemmel láthatóan sok időre volt szüksége ahhoz, hogy újra bízni tudjon. A finom falatoknak hála oldódott egy kicsit, amint kiengedték a kennelből és szaladgálhatott a futtatón” – emlékeztek vissza az állatmentők a kezdetekre.

 

Saját gazdája adta le a menhelyre a kutyát
Saját gazdája adta le a menhelyre a kutyát
Fotó: Facebook/McKamey Animal Center

 

Bizalmatlansága nagy részben eredhetett onnan is, hogy saját gazdái adták le. Arra hivatkoztak, hogy nem érnek rá foglalkozni vele, és különben is elköltöznek. Ez tavaly decemberben történt, így hát karácsonyi ajándékként egy vadidegen helyen találta magát a szomorú kutyus. Nem értette mi történik vele, miért hagyták el… Tudták, hogy egy végtelenül türelmes, megértő és gondoskodó önkéntes segíthet csak neki. Teltek-múltak a hetek, hónapok, és Big Mac még mindig nem talált otthonra. Mígnem egy nap megtörtént a csoda.

 

A menhely egyik önkéntese ugyanis örömmel vállalta a kihívást, amit a zárkózott, félénk kutya jelentett. Egyszerűen beleszeretett, és elhatározta, hogy magához veszi. Örökre.

 

 

„Miután hazavitték, az első éjjel 12 órán aludt egyhuzamban, annyira kimerítette a menhelyi élet. Lassacskán kibontakozott kedves, barátságos természete –a család meglévő kutyáját és még a macskákat is játszani hívta. 180 fokos fordulatot vett, és egy fantasztikus kutyát ismerhettek meg a személyében.

 

Új négylábú barátai rengeteget segítettek Big Mac-nek abban, hogy újra bízni tudjon az emberben. A séták során eleinte kicsit félt, de amint látta, hogy a másik kutya szerint „minden okés”, ő is feloldódott, és rájött, hogy nem kell tartani az emberektől sem.

 

Hosszú idő után szerető családra lelt a keverék kutya
Hosszú idő után szerető családra lelt a keverék kutya
Fotó: Facebook/McKamey Animal Center

 

Azon a bizonyos napon, amikor utoljára lépett ki az állatotthon kapuján új gazdija oldalán, a dolgozók és önkéntesek különleges meglepetéssel köszöntek el tőle. Felsorakoztak a bejárathoz vezető út két oldalán, és hatalmas ováció közepette megtapsolták az elsétáló párost.

 

„Készen állt a búcsúra. Fikarcnyit sem érdekelték a játékok, a finom falatok. Egyszerűen csak haza akart menni.” És nem is lehetne boldogabb új családjával!

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/McKamey Animal Center

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

A kutya arckifejezései III. - Szájtartás és mimika A kutya arckifejezései III. - Szájtartás és mimika
Finom, mégis tiszta, jól észrevehető jelek közvetítik a kutya hangulatát és szándékait felénk és fajtársai felé is. Mi mindent olvashatunk le ajkainak állásából, arcjátéknak változásaiból?

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta JULIUS-K9 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elindult a Gazdijogsi képzés! Hírek - Címlapon
Elindult a Gazdijogsi képzés!
A kutyatréner kulisszái mögött – Hol húzok határvonalat? Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – Hol húzok határvonalat?