A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hangos tapssal búcsúztatták a menhely legrégebbi lakóját, amikor hazasétált új gazdájával

2021. szeptember 24., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Fikarcnyit sem érdekelték a játékok, a finom falatok. Egyszerűen csak haza akart menni.” Megható videóban búcsúztatták el védencüket az állatmentők.



260 nap. Ennyi időt töltött el rácsok mögött a keverék, miután bekerült a menhelyre. Eleinte csupán egy megszeppent kutyát láttak benne, ám hamarosan kiderült, hogy maguk az emberek feszélyezték, bármivel is próbálkoztak. Nehezen viselte a menhelyi környezetet, a dolgok lassacskán rosszabbra fordultak.

 

„Fogalmunk sincs, milyen helyen élhetett korábban, de szemmel láthatóan sok időre volt szüksége ahhoz, hogy újra bízni tudjon. A finom falatoknak hála oldódott egy kicsit, amint kiengedték a kennelből és szaladgálhatott a futtatón” – emlékeztek vissza az állatmentők a kezdetekre.

 

Saját gazdája adta le a menhelyre a kutyát
Saját gazdája adta le a menhelyre a kutyát
Fotó: Facebook/McKamey Animal Center

 

Bizalmatlansága nagy részben eredhetett onnan is, hogy saját gazdái adták le. Arra hivatkoztak, hogy nem érnek rá foglalkozni vele, és különben is elköltöznek. Ez tavaly decemberben történt, így hát karácsonyi ajándékként egy vadidegen helyen találta magát a szomorú kutyus. Nem értette mi történik vele, miért hagyták el… Tudták, hogy egy végtelenül türelmes, megértő és gondoskodó önkéntes segíthet csak neki. Teltek-múltak a hetek, hónapok, és Big Mac még mindig nem talált otthonra. Mígnem egy nap megtörtént a csoda.

 

A menhely egyik önkéntese ugyanis örömmel vállalta a kihívást, amit a zárkózott, félénk kutya jelentett. Egyszerűen beleszeretett, és elhatározta, hogy magához veszi. Örökre.

 

 

„Miután hazavitték, az első éjjel 12 órán aludt egyhuzamban, annyira kimerítette a menhelyi élet. Lassacskán kibontakozott kedves, barátságos természete –a család meglévő kutyáját és még a macskákat is játszani hívta. 180 fokos fordulatot vett, és egy fantasztikus kutyát ismerhettek meg a személyében.

 

Új négylábú barátai rengeteget segítettek Big Mac-nek abban, hogy újra bízni tudjon az emberben. A séták során eleinte kicsit félt, de amint látta, hogy a másik kutya szerint „minden okés”, ő is feloldódott, és rájött, hogy nem kell tartani az emberektől sem.

 

Hosszú idő után szerető családra lelt a keverék kutya
Hosszú idő után szerető családra lelt a keverék kutya
Fotó: Facebook/McKamey Animal Center

 

Azon a bizonyos napon, amikor utoljára lépett ki az állatotthon kapuján új gazdija oldalán, a dolgozók és önkéntesek különleges meglepetéssel köszöntek el tőle. Felsorakoztak a bejárathoz vezető út két oldalán, és hatalmas ováció közepette megtapsolták az elsétáló párost.

 

„Készen állt a búcsúra. Fikarcnyit sem érdekelték a játékok, a finom falatok. Egyszerűen csak haza akart menni.” És nem is lehetne boldogabb új családjával!

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/McKamey Animal Center

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Mit jelent, ha a kutya körkörösen csóvál a farkával? Mit jelent, ha a kutya körkörösen csóvál a farkával?
Helikopterezik, propellerezik? Ismerős kifejezések, amik biztosan jelzik: kedvenced boldognak érzi magát!

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elindult a Gazdijogsi képzés! Hírek - Címlapon
Elindult a Gazdijogsi képzés!
A kutyatréner kulisszái mögött – Hol húzok határvonalat? Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – Hol húzok határvonalat?