A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hat lábbal született spániel kölyköt mentettek a brit állatvédők

2023. október 10., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Extra lábacskái nem igazán zavarják. A kicsi kölyök kíváncsi és csintalan, ahogy illik.



 

Nem indult szerencsésen Ariel élete. A fekete spániel kislány hat lábbal született Angliában, és mivel már idejekorán kitűnt testvérei közül, kiemelték az alomból, és egy kertészeti nagyáruház parkolójában nemes egyszerűséggel kitették. Jószívű állatbarátok találtak rá a kiskutyára, és azonnal értesítették az állatmentőket. Ők maguk is meglepődtek a kölyök láttán, hiszen még sohasem volt dolguk ilyesmivel.

 

 

Ariel, a fekete spániel kölyök hat lábbal született
Ariel, a fekete spániel kölyök hat lábbal született
Fotó: Facebook/@teamgreenacres

 

 

Az állatorvosnál kiderült, hogy „odabent minden rendben van, a belső szervei épek és egészségesek”, így bíznak benne, hogy idővel majd normális életet élhet. Rejtély, mi okozhatta a plusz lábakat, és medencecsontja sem fejlődött ki teljesen a extra csípőízület eredményeként. Mindettől eltekintve Ariel, a kis hableány úgy viselkedik, mint egy kölyök. Kíváncsi és csintalan, ahogy illik. Persze eleinte eléggé meg volt szeppenve, ami a történtek miatt érthető, de napról-napra nyitottabb.

 

 

 

 

Néhány hét múlva újra megvizsgálják majd Ariel hátsó lábainak alakulását, de addig is hagyják, hogy élje a kölyökkutyák vidám mindennapjait. Plusz lábai szerencsére nem akadályozzák mozgásában a kis spánielt, idővel azonban károsíthatják a medencecsontját. Hosszú út áll még előtte, komolyabb műtétekkel, de megmentői és az állatorvosai is reménykedve tekintenek a jövőbe.

 

Egyelőre mindenki nagyon örül annak, hogy „Ariel beilleszkedett ideiglenes otthonába, és nagyszerűen érzi magát”.

 

Hajrá, kicsi lány!

 

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/@teamgreenacres

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel
Emlékeztek még Arielre, a hat lábbal született kis spánielre? A kiskutya élete küzdelmesen indult, de szerencsére jó kezekbe került, így ma a boldog kölykök életét élheti.

Miért fut álmában a kutyám? Miért fut álmában a kutyám?
Előfordult már, hogy kedvenced dünnyögött, morgott és mocorgott, miközben az igazak álmát aludta? Vajon hova szalad? Álmodik talán vagy valami komolyabb zajlik le a testében?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Hírstart Brimo partysátor Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
8+1 tipp, hogy hidegben megfelelően gondoskodj az állataidról Hírek - Címlapon
8+1 tipp, hogy hidegben megfelelően gondoskodj az állataidról
A kutya hangjai: a nyüszítéstől a morgáson át az ugatásig Hírek - Címlapon
A kutya hangjai: a nyüszítéstől a morgáson át az ugatásig