A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hat napig várt a kórház előtt a hűséges kutya, hogy újra láthassa gazdáját

2021. január 28., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Hiába próbálták otthon tartani, a kis keverék mindig megtalálta a módját, hogy visszatérhessen oda, ahova szíve húzta.„Minden rendben lesz” - Vannak olyan helyzetek, amikor megnyugtat az, ha halljuk, kimondjuk e szavakat. Kutyáink számára viszont más jelentést is hordozhatnak, hiszen érzik, hogy valami szokatlan dolog van történőben, ez pedig szorongást kelthet bennük. Különösen akkor, amikor a szeretett gazdival történik valami, melynek következtében egy időre el kell válnia kedvencétől.

 

Egy hűséges kutya ennél rosszabbat aligha tudna elképzelni kis életében. Boncuk, a fehér keverék is megtapasztalta ezt, mikor gazdáját január közepén kórházba szállították Törökországban. Nem értette, mi a baj, miért megy el, és azt sem láthatta előre, mennyi ideig lesz távol. Ezért követte a mentőautót a kórházhoz, majd lecövekelt a bejárat előtt, és egy tapodtat sem mozdult onnan.

 

Hat napon át várt gazdájára a kórház előtt a hűséges kutya
Hat napon át várt gazdájára a kórház előtt a hűséges kutya
Fotó: abc.net.au

 

Az idős férfi lánya hiába próbálta otthon tartani, akárhányszor hazavitte, Boncuk mindig megtalálta a módját, hogy visszatérhessen arra a helyre, ahol remélte, újra láthatja gazdiját. Hat napon át várakozott türelmesen a bejáratnál. Minden alkalommal, amikor kinyílt az ajtó, a kiskutya bekukkantott, hátha végre gazdája sétál ki rajta. Mégsem zavart senkit, udvariasan félrelépett a személyzet és a látogatók, betegek útjából.

 

„Reggel 9 körül érkezik, és egészen addig itt marad, míg leszáll az éj. Sohasem megy be, de azért kíváncsian benéz az ajtón, akárhányszor csak kinyílik.” – számolt be a nem mindennapi jelenségről az egyik biztonsági őr (The Guardian).

 

A kutya hihetetlenül boldog volt, mikor 6 nap utána újra találkozott gazdájával
A kutya hihetetlenül boldog volt, mikor 6 nap utána újra találkozott gazdájával
Fotó: ctvnews.ca

 

Újra együtt!

 

Hat napon át ment ez így, de a Boncuk kitartása végül meghozta gyümölcsét. Azon a napon, amikor gazdáját kerekesszékben kitolták az ajtón, hűséges kis társa kitörő örömmel köszöntötte őt. Körbe-körbe szaladgált körülötte, miközben sebesen csóválta a farkát, és egy kicsit még a papucsát is megrágcsálta. Alig bírt magával, annyira boldog volt, hogy végre újra együtt lehet a bácsival:

 

 

„Összeszokott páros vagyunk, nekem is hiányzott minden pillanatban, hogy velem lehessen. A kutyák nagyszerű társaságot nyújtanak, és boldoggá teszik az embert. – fejezte ki örömét Cemal Senturk megkönnyebbülten, mikor újra magához ölelhette kedvencét.

 

Boncuk, kinek a neve gyöngyszemet jelent, csak akkor nyugodott meg, mikor gazdiját biztonságban, vagyis maga mellett tudhatta. Története újabb csodálatos példa arra, hogy egy kutya hűsége, szeretete az egyik legvarázslatosabb dolog, ami csak velünk történhet.

Forrás: iheartdogs.com, theguardian.com
Indexkép forrás: msn.com/ctvnews.ca

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Mi történik, ha kedvenced meghallja a kérdést: Menjünk sétálni? Rögtön felfigyel rá? Izgatottá válik? Legtöbbször igen, ami remekül jelzi, miként érez a sétákkal kapcsolatban. Indulááás!

Miért nyalogat a kutyád? Miért nyalogat a kutyád?
Téged is gyakran nyalogat a kutyád? Akkor biztosan elgondolkodtál már azon, mi állhat e viselkedés hátterében, miért szereti annyira ezt a cselekvést rajtad gyakorolni négylábú barátod.

Miért is jó, ha van kutyád? Miért is jó, ha van kutyád?
Hosszú ideje győzködöd kedvesedet vagy családtagjaidat arról, hogy legyen kutyus a háznál? Megfelelő körülmények esetén, illetve, ha elegendő szabadidőd van, az alábbi indokok segíthetnek meglágyítani a szívüket.

Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya
Azonnal reagált a fenyegetésre, és elkergette az ellenséges négylábút. Drámai videó!

Egy labrador és a labdája - Kedves szobor köszönti az embereket egy bostoni utcán Egy labrador és a labdája - Kedves szobor köszönti az embereket egy bostoni utcán
Titokzatos alak kukucskál ki a kerítésen... De Piper szobrát mindenki imádja: a régi ismerősök örömmel köszöntik, az újak pedig meghatódva szemlélik a bronzba öntött kutyát és kedvenc játékát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák összehangolják viselkedésüket a gyerekekkel Hírek - Címlapon
A kutyák összehangolják viselkedésüket a gyerekekkel
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen Hírek - Címlapon
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen