A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hat napig várt a kórház előtt a hűséges kutya, hogy újra láthassa gazdáját

2021. január 28., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Hiába próbálták otthon tartani, a kis keverék mindig megtalálta a módját, hogy visszatérhessen oda, ahova szíve húzta.„Minden rendben lesz” - Vannak olyan helyzetek, amikor megnyugtat az, ha halljuk, kimondjuk e szavakat. Kutyáink számára viszont más jelentést is hordozhatnak, hiszen érzik, hogy valami szokatlan dolog van történőben, ez pedig szorongást kelthet bennük. Különösen akkor, amikor a szeretett gazdival történik valami, melynek következtében egy időre el kell válnia kedvencétől.

 

Egy hűséges kutya ennél rosszabbat aligha tudna elképzelni kis életében. Boncuk, a fehér keverék is megtapasztalta ezt, mikor gazdáját január közepén kórházba szállították Törökországban. Nem értette, mi a baj, miért megy el, és azt sem láthatta előre, mennyi ideig lesz távol. Ezért követte a mentőautót a kórházhoz, majd lecövekelt a bejárat előtt, és egy tapodtat sem mozdult onnan.

 

Hat napon át várt gazdájára a kórház előtt a hűséges kutya
Hat napon át várt gazdájára a kórház előtt a hűséges kutya
Fotó: abc.net.au

 

Az idős férfi lánya hiába próbálta otthon tartani, akárhányszor hazavitte, Boncuk mindig megtalálta a módját, hogy visszatérhessen arra a helyre, ahol remélte, újra láthatja gazdiját. Hat napon át várakozott türelmesen a bejáratnál. Minden alkalommal, amikor kinyílt az ajtó, a kiskutya bekukkantott, hátha végre gazdája sétál ki rajta. Mégsem zavart senkit, udvariasan félrelépett a személyzet és a látogatók, betegek útjából.

 

„Reggel 9 körül érkezik, és egészen addig itt marad, míg leszáll az éj. Sohasem megy be, de azért kíváncsian benéz az ajtón, akárhányszor csak kinyílik.” – számolt be a nem mindennapi jelenségről az egyik biztonsági őr (The Guardian).

 

A kutya hihetetlenül boldog volt, mikor 6 nap utána újra találkozott gazdájával
A kutya hihetetlenül boldog volt, mikor 6 nap utána újra találkozott gazdájával
Fotó: ctvnews.ca

 

Újra együtt!

 

Hat napon át ment ez így, de a Boncuk kitartása végül meghozta gyümölcsét. Azon a napon, amikor gazdáját kerekesszékben kitolták az ajtón, hűséges kis társa kitörő örömmel köszöntötte őt. Körbe-körbe szaladgált körülötte, miközben sebesen csóválta a farkát, és egy kicsit még a papucsát is megrágcsálta. Alig bírt magával, annyira boldog volt, hogy végre újra együtt lehet a bácsival:

 

 

„Összeszokott páros vagyunk, nekem is hiányzott minden pillanatban, hogy velem lehessen. A kutyák nagyszerű társaságot nyújtanak, és boldoggá teszik az embert. – fejezte ki örömét Cemal Senturk megkönnyebbülten, mikor újra magához ölelhette kedvencét.

 

Boncuk, kinek a neve gyöngyszemet jelent, csak akkor nyugodott meg, mikor gazdiját biztonságban, vagyis maga mellett tudhatta. Története újabb csodálatos példa arra, hogy egy kutya hűsége, szeretete az egyik legvarázslatosabb dolog, ami csak velünk történhet.

Forrás: iheartdogs.com, theguardian.com
Indexkép forrás: msn.com/ctvnews.ca

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját
Hétköznapi csodák: valamilyen módon megérzi a vak és süket kutyus, hogy gazdája közeleg. Kitörő örömét videóra vették, ami azóta meghódította az egész internetet!

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

10 dolog, amit a kutyák nem szeretnek – mi emberek mégis csináljuk 10 dolog, amit a kutyák nem szeretnek – mi emberek mégis csináljuk
Vannak azonban a szeretetnek olyan kifejezési módjai, ami emberek között rendben van, a kutyák viszont nem szeretik, de a gazdájuk iránti odaadásból mégis eltűrik. Aztán olykor, ha túlmegyünk egy ponton, akkor bizony odakapnak. Sok ember pedig ilyenkor meglepődik és nem is érti, hogy miért történt a baleset. Rosszabb esetben pedig a kutyát hibáztatják. Nézzünk meg néhány ilyet.

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné 5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
Bárcsak beszélni tudna – kívánjuk nap, mint nap kedvencünkre nézve. Vajon, mi járhat az okos kis buksijában? Mit üzenne nekünk, ha lehetősége adódna rá?

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület MTI JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák összehangolják viselkedésüket a gyerekekkel Hírek - Címlapon
A kutyák összehangolják viselkedésüket a gyerekekkel
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen Hírek - Címlapon
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen