A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hat napig várt a kórház előtt a hűséges kutya, hogy újra láthassa gazdáját

2021. január 28., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Hiába próbálták otthon tartani, a kis keverék mindig megtalálta a módját, hogy visszatérhessen oda, ahova szíve húzta.



„Minden rendben lesz” - Vannak olyan helyzetek, amikor megnyugtat az, ha halljuk, kimondjuk e szavakat. Kutyáink számára viszont más jelentést is hordozhatnak, hiszen érzik, hogy valami szokatlan dolog van történőben, ez pedig szorongást kelthet bennük. Különösen akkor, amikor a szeretett gazdival történik valami, melynek következtében egy időre el kell válnia kedvencétől.

 

Egy hűséges kutya ennél rosszabbat aligha tudna elképzelni kis életében. Boncuk, a fehér keverék is megtapasztalta ezt, mikor gazdáját január közepén kórházba szállították Törökországban. Nem értette, mi a baj, miért megy el, és azt sem láthatta előre, mennyi ideig lesz távol. Ezért követte a mentőautót a kórházhoz, majd lecövekelt a bejárat előtt, és egy tapodtat sem mozdult onnan.

 

Hat napon át várt gazdájára a kórház előtt a hűséges kutya
Hat napon át várt gazdájára a kórház előtt a hűséges kutya
Fotó: abc.net.au

 

Az idős férfi lánya hiába próbálta otthon tartani, akárhányszor hazavitte, Boncuk mindig megtalálta a módját, hogy visszatérhessen arra a helyre, ahol remélte, újra láthatja gazdiját. Hat napon át várakozott türelmesen a bejáratnál. Minden alkalommal, amikor kinyílt az ajtó, a kiskutya bekukkantott, hátha végre gazdája sétál ki rajta. Mégsem zavart senkit, udvariasan félrelépett a személyzet és a látogatók, betegek útjából.

 

„Reggel 9 körül érkezik, és egészen addig itt marad, míg leszáll az éj. Sohasem megy be, de azért kíváncsian benéz az ajtón, akárhányszor csak kinyílik.” – számolt be a nem mindennapi jelenségről az egyik biztonsági őr (The Guardian).

 

A kutya hihetetlenül boldog volt, mikor 6 nap utána újra találkozott gazdájával
A kutya hihetetlenül boldog volt, mikor 6 nap utána újra találkozott gazdájával
Fotó: ctvnews.ca

 

Újra együtt!

 

Hat napon át ment ez így, de a Boncuk kitartása végül meghozta gyümölcsét. Azon a napon, amikor gazdáját kerekesszékben kitolták az ajtón, hűséges kis társa kitörő örömmel köszöntötte őt. Körbe-körbe szaladgált körülötte, miközben sebesen csóválta a farkát, és egy kicsit még a papucsát is megrágcsálta. Alig bírt magával, annyira boldog volt, hogy végre újra együtt lehet a bácsival:

 

 

„Összeszokott páros vagyunk, nekem is hiányzott minden pillanatban, hogy velem lehessen. A kutyák nagyszerű társaságot nyújtanak, és boldoggá teszik az embert. – fejezte ki örömét Cemal Senturk megkönnyebbülten, mikor újra magához ölelhette kedvencét.

 

Boncuk, kinek a neve gyöngyszemet jelent, csak akkor nyugodott meg, mikor gazdiját biztonságban, vagyis maga mellett tudhatta. Története újabb csodálatos példa arra, hogy egy kutya hűsége, szeretete az egyik legvarázslatosabb dolog, ami csak velünk történhet.

Forrás: iheartdogs.com, theguardian.com
Indexkép forrás: msn.com/ctvnews.ca

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák összehangolják viselkedésüket a gyerekekkel Hírek - Címlapon
A kutyák összehangolják viselkedésüket a gyerekekkel
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen Hírek - Címlapon
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen