A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hat napig várt a kórház előtt a hűséges kutya, hogy újra láthassa gazdáját

2021. január 28., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Hiába próbálták otthon tartani, a kis keverék mindig megtalálta a módját, hogy visszatérhessen oda, ahova szíve húzta.„Minden rendben lesz” - Vannak olyan helyzetek, amikor megnyugtat az, ha halljuk, kimondjuk e szavakat. Kutyáink számára viszont más jelentést is hordozhatnak, hiszen érzik, hogy valami szokatlan dolog van történőben, ez pedig szorongást kelthet bennük. Különösen akkor, amikor a szeretett gazdival történik valami, melynek következtében egy időre el kell válnia kedvencétől.

 

Egy hűséges kutya ennél rosszabbat aligha tudna elképzelni kis életében. Boncuk, a fehér keverék is megtapasztalta ezt, mikor gazdáját január közepén kórházba szállították Törökországban. Nem értette, mi a baj, miért megy el, és azt sem láthatta előre, mennyi ideig lesz távol. Ezért követte a mentőautót a kórházhoz, majd lecövekelt a bejárat előtt, és egy tapodtat sem mozdult onnan.

 

Hat napon át várt gazdájára a kórház előtt a hűséges kutya
Hat napon át várt gazdájára a kórház előtt a hűséges kutya
Fotó: abc.net.au

 

Az idős férfi lánya hiába próbálta otthon tartani, akárhányszor hazavitte, Boncuk mindig megtalálta a módját, hogy visszatérhessen arra a helyre, ahol remélte, újra láthatja gazdiját. Hat napon át várakozott türelmesen a bejáratnál. Minden alkalommal, amikor kinyílt az ajtó, a kiskutya bekukkantott, hátha végre gazdája sétál ki rajta. Mégsem zavart senkit, udvariasan félrelépett a személyzet és a látogatók, betegek útjából.

 

„Reggel 9 körül érkezik, és egészen addig itt marad, míg leszáll az éj. Sohasem megy be, de azért kíváncsian benéz az ajtón, akárhányszor csak kinyílik.” – számolt be a nem mindennapi jelenségről az egyik biztonsági őr (The Guardian).

 

A kutya hihetetlenül boldog volt, mikor 6 nap utána újra találkozott gazdájával
A kutya hihetetlenül boldog volt, mikor 6 nap utána újra találkozott gazdájával
Fotó: ctvnews.ca

 

Újra együtt!

 

Hat napon át ment ez így, de a Boncuk kitartása végül meghozta gyümölcsét. Azon a napon, amikor gazdáját kerekesszékben kitolták az ajtón, hűséges kis társa kitörő örömmel köszöntötte őt. Körbe-körbe szaladgált körülötte, miközben sebesen csóválta a farkát, és egy kicsit még a papucsát is megrágcsálta. Alig bírt magával, annyira boldog volt, hogy végre újra együtt lehet a bácsival:

 

 

„Összeszokott páros vagyunk, nekem is hiányzott minden pillanatban, hogy velem lehessen. A kutyák nagyszerű társaságot nyújtanak, és boldoggá teszik az embert. – fejezte ki örömét Cemal Senturk megkönnyebbülten, mikor újra magához ölelhette kedvencét.

 

Boncuk, kinek a neve gyöngyszemet jelent, csak akkor nyugodott meg, mikor gazdiját biztonságban, vagyis maga mellett tudhatta. Története újabb csodálatos példa arra, hogy egy kutya hűsége, szeretete az egyik legvarázslatosabb dolog, ami csak velünk történhet.

Forrás: iheartdogs.com, theguardian.com
Indexkép forrás: msn.com/ctvnews.ca

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”? Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”?
Nagyszerű érzés, amikor szívünket belengi a hála, és átjárja egész lényünket. Vajon a kutyák is képesek így érezni?

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sebesült kóbor kutyát mentett Orlando Bloom Hírek - Címlapon
Sebesült kóbor kutyát mentett Orlando Bloom
Kiskutya találkozása a halloween tökkel Hírek - Címlapon
Kiskutya találkozása a halloween tökkel