A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hat napig várt a kórház előtt a hűséges kutya, hogy újra láthassa gazdáját

2021. január 28., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Hiába próbálták otthon tartani, a kis keverék mindig megtalálta a módját, hogy visszatérhessen oda, ahova szíve húzta.„Minden rendben lesz” - Vannak olyan helyzetek, amikor megnyugtat az, ha halljuk, kimondjuk e szavakat. Kutyáink számára viszont más jelentést is hordozhatnak, hiszen érzik, hogy valami szokatlan dolog van történőben, ez pedig szorongást kelthet bennük. Különösen akkor, amikor a szeretett gazdival történik valami, melynek következtében egy időre el kell válnia kedvencétől.

 

Egy hűséges kutya ennél rosszabbat aligha tudna elképzelni kis életében. Boncuk, a fehér keverék is megtapasztalta ezt, mikor gazdáját január közepén kórházba szállították Törökországban. Nem értette, mi a baj, miért megy el, és azt sem láthatta előre, mennyi ideig lesz távol. Ezért követte a mentőautót a kórházhoz, majd lecövekelt a bejárat előtt, és egy tapodtat sem mozdult onnan.

 

Hat napon át várt gazdájára a kórház előtt a hűséges kutya
Hat napon át várt gazdájára a kórház előtt a hűséges kutya
Fotó: abc.net.au

 

Az idős férfi lánya hiába próbálta otthon tartani, akárhányszor hazavitte, Boncuk mindig megtalálta a módját, hogy visszatérhessen arra a helyre, ahol remélte, újra láthatja gazdiját. Hat napon át várakozott türelmesen a bejáratnál. Minden alkalommal, amikor kinyílt az ajtó, a kiskutya bekukkantott, hátha végre gazdája sétál ki rajta. Mégsem zavart senkit, udvariasan félrelépett a személyzet és a látogatók, betegek útjából.

 

„Reggel 9 körül érkezik, és egészen addig itt marad, míg leszáll az éj. Sohasem megy be, de azért kíváncsian benéz az ajtón, akárhányszor csak kinyílik.” – számolt be a nem mindennapi jelenségről az egyik biztonsági őr (The Guardian).

 

A kutya hihetetlenül boldog volt, mikor 6 nap utána újra találkozott gazdájával
A kutya hihetetlenül boldog volt, mikor 6 nap utána újra találkozott gazdájával
Fotó: ctvnews.ca

 

Újra együtt!

 

Hat napon át ment ez így, de a Boncuk kitartása végül meghozta gyümölcsét. Azon a napon, amikor gazdáját kerekesszékben kitolták az ajtón, hűséges kis társa kitörő örömmel köszöntötte őt. Körbe-körbe szaladgált körülötte, miközben sebesen csóválta a farkát, és egy kicsit még a papucsát is megrágcsálta. Alig bírt magával, annyira boldog volt, hogy végre újra együtt lehet a bácsival:

 

 

„Összeszokott páros vagyunk, nekem is hiányzott minden pillanatban, hogy velem lehessen. A kutyák nagyszerű társaságot nyújtanak, és boldoggá teszik az embert. – fejezte ki örömét Cemal Senturk megkönnyebbülten, mikor újra magához ölelhette kedvencét.

 

Boncuk, kinek a neve gyöngyszemet jelent, csak akkor nyugodott meg, mikor gazdiját biztonságban, vagyis maga mellett tudhatta. Története újabb csodálatos példa arra, hogy egy kutya hűsége, szeretete az egyik legvarázslatosabb dolog, ami csak velünk történhet.

Forrás: iheartdogs.com, theguardian.com
Indexkép forrás: msn.com/ctvnews.ca

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyák a történelemben: a Titanic négylábú utasai Kutyák a történelemben: a Titanic négylábú utasai
Az óceánjáró első útja dicsőség helyett végzetes katasztrófába torkolott. Kevesen tudják azonban, hogy a hajón nemcsak emberek, hanem kutyák is utaztak. Rájuk emlékezünk.

Szánkót kapott a nehézkesen járó öreg kutyus, hogy ő is élvezhesse a havat Szánkót kapott a nehézkesen járó öreg kutyus, hogy ő is élvezhesse a havat
Fájós lábai miatt csak pár lépést tud megtenni az idős kutya, de gazdáinak hála minden nap élményteli sétákra indulhat. Szívmelengető videók!

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Mancsát nyújtja gazdájának fürdés közben a mopsz, aki retteg a víztől és a fürdetéstől is Mancsát nyújtja gazdájának fürdés közben a mopsz, aki retteg a víztől és a fürdetéstől is
Kis termete ellenére óriási szívvel áldotta meg a sors, együttérzésének pedig bájos módon ad hangot. Vagyis mancsot.

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Igaz történet alapján – Kutyás regények kutyabarátoknak Igaz történet alapján – Kutyás regények kutyabarátoknak
Csendes kikapcsolódásra vágysz? Belefeledkeznél egy szívmelengető történetbe? Csemegézz válogatásunkból, mely az ember és legjobb barátja, a kutya közötti szeretetteljes kötelékről szól.

A hűség jelképe: Hachiko A hűség jelképe: Hachiko
A Shibuya állomás kutyaszobra méltán emeltetett. Nem akárkit, hanem a világszerte hűségéről híres Hachikot ábrázolja. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt példaként szolgál, Japánban a családot és összetartást jelképezi, és ideális képet teremt a kisiskolások részére.

El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától
Élete során már négyszer is magára hagyták az angol vérebet szorongásos problémái miatt. Most azonban órákig élvezheti a békét és nyugalmat saját kis varázsbirodalmában.

Varázslatot hozott a 104 éves bácsi életébe az árva fekete kutya Varázslatot hozott a 104 éves bácsi életébe az árva fekete kutya
Szívmelengető történet egy kis fekete keverékről, akinek hála újra feléledt a szeretet lángja egy idős bácsi lelkében.

Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát
Kérdőn nézett gazdájára, mintha azt mondta volna: „Szent Kolbászcsücsök! Ezt mégis hogy gondoltad? Ki kell szedned őt onnan! Most azonnal!"

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Ebugatta Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
A kutyák összehangolják viselkedésüket a gyerekekkel Hírek - Címlapon
A kutyák összehangolják viselkedésüket a gyerekekkel
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen Hírek - Címlapon
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen
fb-text