A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hatalmas hókupaccal lepték meg kutyájukat, hogy halála előtt még egyszer élvezhesse a havat

2021. október 05., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Életének utolsó pillanatait a legkedvesebb helyen tölthette Maggie. Családja és a hó ölelésében hunyta örök álomra szemeit, teljes bizonyossággal tudva, hogy mindennél jobban szeretik őt.Maggie, a bernáthegyi-újfundlandi keverék a hóra született: amióta mancsa először érintette a havat kölyökkorában, fellángolt az ősi vonzalom, és otthonában is a leghűvösebb helyeken érezte jól magát:

 

„Már kicsiként is szívesebben heverészett a fürdőkádban vagy az alagsor padlóján. Akkor volt igazán elemében, amikor megérkezett a tél” – mesélte gazdája, Elijah Saltzgaber. Mai napig emlékükben élnek azok a pillanatok is, amikor először látott havat. Szinte nekifutásból belebukfencezett, és teljesen belefúrta magát… 60 kilónyi boldogság hempergett a fehér buckák között.

 

Maggie, a bernáthegyi-újfundlandi keverék kölyökkorában
Maggie, a bernáthegyi-újfundlandi keverék kölyökkorában
Fotó: Facebook/Elijah Saltzberger

 

Az idei év azonban váratlan hírt hozott: Maggie-nél júliusban rákot diagnosztizáltak. A gazdik szíve összetört, de az első mélypontot követően lázas tervezgetésbe fogtak, miként varázsolhatnák szebbé kedvencük hátralévő napjait. Az elmúlt 10 évben felejthetetlen kalandokban volt részük, rengeteget túráztak együtt: télen havas tájakon, nyáron a vízparton.

 

„Szinte minden percet együtt töltöttünk; minden körülötte forgott, amióta egy családdá váltunk. A reggeli ébredés első pillanatától kezdve egészen az elalvás előtti nagy szusszanásig. Olyan életet szerettünk volna biztosítani számára, amilyet megérdemel, ennek köszönhetően pedig a mi életünk is gazdagabbá vált” - mondta el anyukája, Marianna Wilson meghatottan. Kedvence szeparációs szorongása miatt vágott bele ugyanis kutyasétáltató vállalkozásába, hogy minél többet lehessenek együtt. Maggie-nek hála talált rá hivatására, amiért örökké hálás lesz neki. 

 

Télen-nyáron élményeket gyűjtött a kutya gazdáival
Télen-nyáron élményeket gyűjtött a kutya gazdáival
Fotó: Facebook/Elijah Saltzberger

 

Ahogy közeledett a búcsú ideje, még egyszer, utoljára, szerették volna elvinni őt egy kis kirándulásra. Egyetlen dolog hiányzott csupán: a hó. Betegsége kezdete óta egyre jobban megviselte a bundás óriás szervezetét a meleg időjárás, ekkor pattant ki gazdái fejéből az ötlet: mi lenne, ha téli hangulatot varázsolnának a kertbe? Hamar megszületett a felhívás is:

 

„Egyedi kéréssel fordulok hozzátok. Van itt valaki, akinél fellelhető egy hóágyú? Drága kutyusunk rákban haldoklik, és hétfőn szeretnénk építeni neki egy hókupacot, amiben életében utoljára, meghempereghet. (…) Déltájban vennénk tőle végső búcsút, így előtte elhoznám neki a havat. Köszönjük, ha elolvasod, Maggie és a gazdik."

 

Maggie kutyus és barátai egy havas túrán
Maggie kutyus és barátai egy havas túrán
Fotó: Facebook/Elijah Saltzberger

 

Miután kikerült az üzenet Maggie fényképével, elkezdtek özönleni a felajánlások, annyi ember szívét érintette meg:

 

„Hatalmas közösségi megmozdulás kerekedett belőle: több ezer reakció érkezett a bejegyzésre a csoportban, és több száz tippet is kaptunk. Egyesek kölcsönadták volna a saját kis hóágyújukat, amolyan hóváró parti keretében, míg mások kalapáccsal törtek volna darabokra jégtömböket. Több étterem, bár és kávézó is felajánlotta jégkocka- és jégkása-tartalékát. Elképesztő volt.

 

Maggie hava
Maggie hava
Fotó: Facebook/Elijah Saltzberger

 

Míg közös életük utolsó nagy kalandjára készültek, felfigyeltek egy kommentre, amely a közeli jégpályát ajánlotta. Felvették a kapcsolatot az üzemeltetővel, és másnap meg is érkezett a szívmelengető válasz: természetesen segítenek. Hétfő reggel, ahogy a gazdik Maggie-vel hazaérkeztek a kempingezésről, jelezték, hogy egy méretes fehér halom vár rájuk. A férfi gyorsan autóba pattant, felpakolt a platóra annyi havat, amennyit csak bírt, majd hazasietett. Felesége és imádott kedvencük szeme egyből felcsillant:

 

„Amikor betolatott a ház elé, és kinyitottuk a csomagtartót, alig hittem el, amit látok. Szavakkal nem tudom leírni, milyen érzések kavarogtak bennem abban a pillanatban. Lerogytam, és sírva fakadtam. Édesanyám is zokogott. Maggie pedig csak nézett kíváncsian: mi történik, srácok?”- idézte fel a megható jelenetet az anyuka. 

 

Lassacskán a szőrmóknak is leesett, hogy ez a hó itt és most csak az övé.

 

Maggie boldogan játszott a hóban
Maggie boldogan játszott a hóban
Fotó: metro.co.uk

 

„Eleinte nem értette a dolgot, ezért fogtam egy kis havat, megmutattam neki, ő pedig elkezdte eszegetni. Lepakoltuk az ajándékát a kert egy pontjára, majd beledobtuk a sípolós labdáját, és onnantól kezdve felderült a pofija. Ugrándozott a hóban, elrejtette benne a játékát, majd előásta, boldogan hempergett, míg végül elfáradt, és ledőlt pihenni. Vagy 20 percig szuszogott hortyogva a hókupac tetején. Elmondhatatlanul jól érezte magát. Megkönnyebbült.” – idézték fel utolsó közös élményüket. 

 

Nem számítottak rá, hogy ennyire tetszeni fog neki, de úgy döntöttek, ha már itt az idő elengedni kedvencüket, ennél tökéletesebb helyet keresve sem találhatnának a búcsúra.

 

Maggie, életének utolsó pillanatait a szívének legkedvesebb helyen tölthette. Családja és a hó ölelésében hunyta örök álomra szemeit, teljes bizonyossággal tudva, hogy mindennél jobban szeretik őt.

 

Maggie a hóban, életének utolsó pillanataiban családjával
Maggie a hóban, életének utolsó pillanataiban családjával
Fotó: today.com

 

Forrás: thedodo.com, today.com
Indexkép forrás: Facebook/Elijah Saltzberger

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen
„Az egész tömeg éljenzett, és csak tapsolt és tapsolt a négylábú bajnoknak.”

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár
Nyolc napig volt a sötét fémdoboz fogságában, de csodával határos módon túlélte!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ismét felvonulás lesz a kutyások jogaiért Budapesten Hírek - Címlapon
Ismét felvonulás lesz a kutyások jogaiért Budapesten
Menhelyi kutyákkal léptek pályára a Haladás játékosai a vasárnapi bajnoki mérkőzésen Hírek - Címlapon
Menhelyi kutyákkal léptek pályára a Haladás játékosai a vasárnapi bajnoki mérkőzésen