A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kizárta a nő az erkélyre a kutyáját a kánikulában - három év börtönt kaphat

2016. június 10., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Vádat emelnek a kecskeméti nő ellen, aki tavaly nyáron hagyta a hőségben elpusztulni élettársa kutyáját.



Egyszerűen kizárta az erkélyre a 19 éves kecskeméti nő a staffordshire terriert. Azt sem vette figyelembe, hogy odakint kánikula tombol, és az erkély pont a napos oldalon helyezkedik el. A kutyának esélye sem volt megmenekülni a tűző napon árnyék és víz nélkül. Órákra otthagyta a nő a kutyát.  Sajnos a vétlen kutya már nem érte meg, hogy gazdája hazaérjen… A hatóságot a szemközti társasház lakói értesítették, akik észrevették, hogy a kutyát ismét kizárták az erkélyre.

 

"2015. július 7-én a reggeli órákban a vádlott az élettársa tudta és beleegyezése nélkül a lakás erkélyére kicsukta élettársa staffordshire terrier fajtájú szuka kutyáját, majd ezt követően a lakásból eltávozott. A kutya a lakásba az erkélyről visszajutni nem tudott. A nappali hőmérséklet 35 Celsius fok körül volt, azonban az állat árnyékba húzódni az üvegezett falú, beton erkélyen nem tudott. Ráadásul a vádlott az állatnak ivóvizet sem biztosított. A kutya az erkélyen mindezek miatt különösen sokat szenvedve elpusztult" - mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

 

A nő ellen az eset történtekor, tavaly júliusban eljárás indult, melynek során kiderült, nem ez volt az első eset. Élettársával mindkettejüknek volt saját kutyája. A nyomozás kiderítette, hogy a nő többször kizárta élettársa kutyáját az erkélyre, minden alkalommal ivóvíz nélkül.


A nőt az ügyészség állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntettével vádolja. Ez  három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, az ügyet a a Kecskeméti Járásbíróság fogja tárgyalni.

Forrás: baon.hu
Indexkép forrás: bbc.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál
Nem kell ahhoz kánikula, hogy a hőguta fenyegesse kedvencünket: már a tavaszi meleg napokon is megtörténhet a baj - nem beszélve a nyári forró napokról! De hogy előzhetjük meg, hogyan ismerhetjük fel, és mit tehetünk, ha már megtörtént a baj?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Irodakutya.com Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért ásnak a kutyák? Hírek - Címlapon
Miért ásnak a kutyák?
Kutyás Flashmob készülődik Budapesten! Hírek - Címlapon
Kutyás Flashmob készülődik Budapesten!