A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Határtalan boldogság - Így örült a süket és vak kutya „nagypapájának” hosszú idő után

2021. március 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A pillanat, mely mindannyiunk szívébe örömet csal. Megható videó a várva-várt találkozásról!Amikor Hayden Kristal 5 évvel ezelőtt befogadta otthonába a fehér juhászkutya keveréket, aligha gondolta, hogy édesapja lesz a legnagyobb rajongója. Bitsy ugyanis két olyan testi fogyatékossággal jött a világra, melyek rettentően megnehezíthetik a mindennapokat. Milyen élete lesz egy alig 5 hetes kiskutyának, aki nem lát és nem hall? Képes lesz élvezni az életét? Vagy csak átbukdácsol rajta?

 

Aggodalmaik szerencsére alaptalannak bizonyultak: a kicsi kölyök naphosszat eljátszott új barátaival, és úgy tűnt, semmi sem szegheti kedvét.

 

Bitsy, a süket és vak juhászkutya keverék kölyökkorában
Bitsy, a süket és vak juhászkutya keverék kölyökkorában
Fotó: Facebook/Hayden Kristal

 

„Nagyon is öntudatosan viselkedett, már az első naptól fogva. Miután hazahoztam, azonnal befoglalta az etetőtálját, szó szerint belemászott, és addig evett, amíg jóllakottan ki nem dőlt.”idézte fel a kezdeteket a gazdi. 

 

Bitsy idővel magabiztos, vagány kutyává cseperedett, kölykös vonásait persze a mai napig megőrizte. Imád bolondozni, új dolgokat és helyeket felfedezni. Egy igazi kis bohóc, aki imádja a kalandokat. Gazdija pedig igyekszik minden jóval elhalmozni, megannyi szép pillanattal megtölteni életét.

 

Szebbnél-szebb útvonalakat járnak be Amerika-szerte, élményeit pedig négylábú barátjával közösen gyűjti be, aki szintén hallássérült. Túrázás közben örömmel csobbannak a vízbe, de utaztak már kenun is. Egy fárasztó nap után pedig együtt hajtják álomra fejüket. Hihetetlen szoros kapcsolat fűzi össze őket, segítik és támogatják egymást.

 

Hallássérült kutyák - Bitsy és barátja, Pinkman
Hallássérült kutyák - Bitsy és barátja, Pinkman
Fotó: Facebook/Hayden Kristal

 

A süket és vak kutyahölgyet mindenki szereti, különösen „nagypapája”; egyenesen odáig vannak egymásért:

 

„Édesapám tényleg a legnagyobb rajongója, és ez fordítva is igaz. Mindenkinek boldogan mesél Bitsyről, folyton elmondja, milyen csodálatos kutya és mennyire szereti. Úgy bánik vele, mint a nagypapák az unokákkal: finomságokat és játékokat hoz neki, és egyszerűen szeretnek egymás társaságában időzni.”

 

Az elmúlt időszakban azonban a járvány erre is rányomta a bélyegét. Bitsy és gazdija élete lassabb sebességre kapcsolt, nagyon ritkán találkozhattak családjuk többi tagjával. Ez pedig a kutyákat is megviselte. Az óvintézkedések és a közöttük lévő távolság miatt bő egy évet kellett várniuk, mire újra örülhettek egymásnak. Vajon emlékezni fog Bitsy imádott kétlábújára ilyen hosszú kihagyás után? Naná! Ahogy kiszimatolta nagyapja jelenlétét, teljesen kikelt magából, annyira izgatott lett!

 

@haydenkristal

im not crying ur crying ???? #deaf #rescue #dog #reunion #dogsoftiktok #dogs #beautiful #love #unconditionallove #bestfriendgoals #aussie #puppy

♬ Inspirational Piano - AShamaluevMusic

 

„Bitsy újra bebizonyította, milyen bámulatos képességekkel rendelkezik, hiányosságai ellenére. Varázslatos lelke van!” - fejezte ki örömét Steve Kristal, a büszke nagyapa.

 

Hogyan is felejthetné el azt az embert, aki mindig is oly nagy szeretettel viseltetett iránta? Videójuk láttán egy röpke pillanatra mi is kikapcsolhatunk a világból, és átérezhetjük a színtiszta öröm energiáját. Mert egy kutya szereteténél aligha létezik felemelőbb érzés!

 


 

Szívesen olvasnál még hétköznapi csodákról? Opal, a vak és süket kutyus rejtélyes módon megérzi, hogy gazdája közeleg. Kitörő örömét videóra vették, ami azóta meghódította az egész internetet:

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Steve Kristal

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Örök hűség: utolsó útjára is elkísérte szeretett gazdáját a gyászoló kutya Örök hűség: utolsó útjára is elkísérte szeretett gazdáját a gyászoló kutya
A végső búcsú pillanatáig kitartott amellett az ember mellett, aki a világot jelentette a számára. Megható videó!

Hétköznapi hősök: cserépkályha mögé szorult öreg kutyát mentettek meg a tűzoltók Hétköznapi hősök: cserépkályha mögé szorult öreg kutyát mentettek meg a tűzoltók
Egy öregecske kedvenc került bajba Balatonlellén. Szerencsére hamar megérkezett a segítség.

Imádnivaló babahajjal született a golden retriever Imádnivaló babahajjal született a golden retriever
Izgultunk, hogy megmarad-e a kis fejdísze… Szerencsére így lett, pedig már felnőtt, mégis büszkén viseli „koronáját”.

Különleges állatrendőrsége lesz Magyarországnak Különleges állatrendőrsége lesz Magyarországnak
Dr. Fülöp Erik, független országgyűlési képviselő, a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat elnöke mai budapesti sajtótájékoztatóján két fontos bejelentést is tett: nem indul a 2022-es választásokon, ugyanakkor Budapesten és Pest megyében felállít és útjára indít nemzetközi példák alapján egy különleges, állatrendőrség gyűjtőfogalom alá tartozó szervezetet.

Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott, aprócska kölyök Egy cipőhöz bújva húzta meg magát a szemétre kidobott, aprócska kölyök
„Tudta, hogy én lehetek az egyetlen, utolsó esélye.” - Egy váratlan találkozás és csodás gazdisodás megható története.

Szeretlek - Nagyot dobban kutyád szíve, ha ezt hallja Tőled Szeretlek - Nagyot dobban kutyád szíve, ha ezt hallja Tőled
Egy kutatás szerint ez az egyszerű, ám annál mélyebb jelentéssel bíró szó közel 50%-kal is megemelheti kedvencünk szívverését. Tudj meg többet!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Az Állatorvostudományi Egyetem is eltáncolta a Jerusalema Challenget Az Állatorvostudományi Egyetem is eltáncolta a Jerusalema Challenget
Körbetáncolták a kampuszt az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói, oktatói, munkatársai - de még a rektorhelyettesek is! Természetesen nem maradhattak ki a négylábúak sem: kutyák, szarvasmarhák, és egy ló is feltűnik a vidám videón.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Döbbenetes kutyamentés Hírek - Címlapon
Döbbenetes kutyamentés
Több mint harminc kutyát mentettek meg a Yulini kutyahús fesztiválról Hírek - Címlapon
Több mint harminc kutyát mentettek meg a Yulini kutyahús fesztiválról