A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Határtalan boldogság - Így örült a süket és vak kutya „nagypapájának” hosszú idő után

2021. március 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A pillanat, mely mindannyiunk szívébe örömet csal. Megható videó a várva-várt találkozásról!Amikor Hayden Kristal 5 évvel ezelőtt befogadta otthonába a fehér juhászkutya keveréket, aligha gondolta, hogy édesapja lesz a legnagyobb rajongója. Bitsy ugyanis két olyan testi fogyatékossággal jött a világra, melyek rettentően megnehezíthetik a mindennapokat. Milyen élete lesz egy alig 5 hetes kiskutyának, aki nem lát és nem hall? Képes lesz élvezni az életét? Vagy csak átbukdácsol rajta?

 

Aggodalmaik szerencsére alaptalannak bizonyultak: a kicsi kölyök naphosszat eljátszott új barátaival, és úgy tűnt, semmi sem szegheti kedvét.

 

Bitsy, a süket és vak juhászkutya keverék kölyökkorában
Bitsy, a süket és vak juhászkutya keverék kölyökkorában
Fotó: Facebook/Hayden Kristal

 

„Nagyon is öntudatosan viselkedett, már az első naptól fogva. Miután hazahoztam, azonnal befoglalta az etetőtálját, szó szerint belemászott, és addig evett, amíg jóllakottan ki nem dőlt.”idézte fel a kezdeteket a gazdi. 

 

Bitsy idővel magabiztos, vagány kutyává cseperedett, kölykös vonásait persze a mai napig megőrizte. Imád bolondozni, új dolgokat és helyeket felfedezni. Egy igazi kis bohóc, aki imádja a kalandokat. Gazdija pedig igyekszik minden jóval elhalmozni, megannyi szép pillanattal megtölteni életét.

 

Szebbnél-szebb útvonalakat járnak be Amerika-szerte, élményeit pedig négylábú barátjával közösen gyűjti be, aki szintén hallássérült. Túrázás közben örömmel csobbannak a vízbe, de utaztak már kenun is. Egy fárasztó nap után pedig együtt hajtják álomra fejüket. Hihetetlen szoros kapcsolat fűzi össze őket, segítik és támogatják egymást.

 

Hallássérült kutyák - Bitsy és barátja, Pinkman
Hallássérült kutyák - Bitsy és barátja, Pinkman
Fotó: Facebook/Hayden Kristal

 

A süket és vak kutyahölgyet mindenki szereti, különösen „nagypapája”; egyenesen odáig vannak egymásért:

 

„Édesapám tényleg a legnagyobb rajongója, és ez fordítva is igaz. Mindenkinek boldogan mesél Bitsyről, folyton elmondja, milyen csodálatos kutya és mennyire szereti. Úgy bánik vele, mint a nagypapák az unokákkal: finomságokat és játékokat hoz neki, és egyszerűen szeretnek egymás társaságában időzni.”

 

Az elmúlt időszakban azonban a járvány erre is rányomta a bélyegét. Bitsy és gazdija élete lassabb sebességre kapcsolt, nagyon ritkán találkozhattak családjuk többi tagjával. Ez pedig a kutyákat is megviselte. Az óvintézkedések és a közöttük lévő távolság miatt bő egy évet kellett várniuk, mire újra örülhettek egymásnak. Vajon emlékezni fog Bitsy imádott kétlábújára ilyen hosszú kihagyás után? Naná! Ahogy kiszimatolta nagyapja jelenlétét, teljesen kikelt magából, annyira izgatott lett!

 

@haydenkristal

im not crying ur crying ???? #deaf #rescue #dog #reunion #dogsoftiktok #dogs #beautiful #love #unconditionallove #bestfriendgoals #aussie #puppy

♬ Inspirational Piano - AShamaluevMusic

 

„Bitsy újra bebizonyította, milyen bámulatos képességekkel rendelkezik, hiányosságai ellenére. Varázslatos lelke van!” - fejezte ki örömét Steve Kristal, a büszke nagyapa.

 

Hogyan is felejthetné el azt az embert, aki mindig is oly nagy szeretettel viseltetett iránta? Videójuk láttán egy röpke pillanatra mi is kikapcsolhatunk a világból, és átérezhetjük a színtiszta öröm energiáját. Mert egy kutya szereteténél aligha létezik felemelőbb érzés!

 


 

Szívesen olvasnál még hétköznapi csodákról? Opal, a vak és süket kutyus rejtélyes módon megérzi, hogy gazdája közeleg. Kitörő örömét videóra vették, ami azóta meghódította az egész internetet:

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Steve Kristal

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Elég egyetlen csippanás, és kedvencünk teljesen odáig lesz a játéktól? Vajon mi lehet a titka?

Különleges kutyabusszal viszik a kedvenceket kirándulni egy alaszkai kisvárosban Különleges kutyabusszal viszik a kedvenceket kirándulni egy alaszkai kisvárosban
A négylábú utasok lelkesen várják, hogy megérkezzen a busz, és boldogan köszöntik barátaikat. Kalandra fel!

Annie hercegnő - Ilyen vidáman telnek egy 19 éves kutya napjai, mióta kihozták a menhelyről Annie hercegnő - Ilyen vidáman telnek egy 19 éves kutya napjai, mióta kihozták a menhelyről
Annie kutyus már nagyon-nagyon öreg volt, amikor előző gazdái leadták a menhelyre. Az állatmentőknek hála azonban újra kiült pofijára a boldog mosoly. Szívmelengető videó!

Belógott a sípályára a kutya, és majdnem megnyerte az Alpesi Sí Világkupát Belógott a sípályára a kutya, és majdnem megnyerte az Alpesi Sí Világkupát
Hihetetlen sebességgel száguldott lefelé a hóban...

Miért van nagyobb követőtábora a kis kedvenceknek manapság? Miért van nagyobb követőtábora a kis kedvenceknek manapság?
Napjainkban a social media platformok használata már a mindennapi életünk része. Követjük ismerőseinket, celebeket, színészeket, influencereket és egyéb olyan oldalakat, amelyek iránt érdeklődésünket fejezzük ki. Ezek közé tartoznak az olyan oldalak is, amelyek a kiskedvencekről szólnak. De miért is alakult ki ez, és mi miért követjük más emberek háziállatának az oldalait?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások - A kesztölci mészkőszirtek panorámája Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - A kesztölci mészkőszirtek panorámája
Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták Amerikában 2020-ban - veszélybe kerülthet a labradorok első helye Hírek - Címlapon
Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták Amerikában 2020-ban - veszélybe kerülthet a labradorok első helye