A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Helikopterrel mentették ki a kutyacsaládot az erdőtűz kellős közepéből

2024. August 09., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Óriási szerencséjük volt, hogy még időben ki tudták hozni őket!



 

Kalifornia északi részén folyamatos készültségben vannak a katasztrófavédők és a mentősök a pusztító erdőtüzek miatt. Eddig több mint 370 ezer hektár égett le, a környező településekről rengeteg embert menekítettek. Aki csak tehette, magával vitte háziállatait is.

 

Sajnos akadt olyan is, akinek a menekülés közben robbant le a teherautója. Halálfélelmében hátrahagyta a járművet, és négylábú útitársait is...

 

 

Több százezer hektárnyi erdőt pusztítottak el a tüzek
Több százezer hektárnyi erdőt pusztítottak el a tüzek
Fotó: Butte County Sheriff's Search and Rescue

 

 

A két felnőtt rottweiler és a négy kölyök rettegve gubbasztottak az autónál. Érezték, hogy itt most valami nagyon-nagyon rossz dolog történik. A sofőrnek annyi lélekjelenléte még volt, hogy tárcsázza a segélyhívót, és segítséget kérjen a kutyák számára.

 

„A tűz miatt azonban nem lehetett megközelíteni a helyet” - mondta el Trevor Skraggs, a megyei seriff kutató-mentő szolgálatának munkatársa. A férfi egy percet sem késlekedett – amint meghallotta, mekkora bajban van a rottweiler-család, úgy döntött, hogy mindent meg fog tenni értük.

 

 

Helikopterrel mentették ki az erdőtűz elől a kutyacsaládot
Helikopterrel mentették ki az erdőtűz elől a kutyacsaládot
Fotó: Facebook/Butte County Sheriff

 

 

Helikopteres mentéshez folyamodott, és rövidesen útnak is indultak. A megadott koordináták alapján oda tartottak, ahol utoljára látták a kutyákat. Ám nem tudtak a közelben leszállni, ezért a férfinak még úgy 2,4 kilométert kellett megtennie, hogy elérjen hozzájuk.

 

„Futva tette meg az utat, és életben találta a mamakutyát és a kölyköket, bár eléggé kimerültek, és rettentő szomjasak voltak (a hőségtől)” - írták a sheriffhivatal nyilatkozatában.

 

 

 

 

Az apakutyát sajnos már nem találta életben, az erdőtűz miatt viszont nem késlekedhettek. Skraggs ételt és vizet adott a családnak, akik megkönnyebbülten követték a férfit a helikopterhez. Miután elhagyták a veszélyzónát, és biztonságban földet értek, lefotózta a kutyákat, és segítséget kért számukra egy, az erdőtüzek elől kimenekített háziállatokat befogadó csoporttól.

 

Skraggs életmentő akciója kiérdemelte a közvélemény és kollégái dicséretét.

 

„Szörnyű néhány nap volt ez a közösségünk számára” – írta a Butte megyei seriff. "Hálásak vagyunk, hogy megoszthatjuk ezt a csodálatos történetet."

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Butte County Sheriff

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull
Kedves videó egy váratlan találkozásról.

Kutyamentés kötélből – különleges mentőcsapatok versenyeztek a Budavári Palotanegyedben Kutyamentés kötélből – különleges mentőcsapatok versenyeztek a Budavári Palotanegyedben
Szerencsére sérülésről nem volt szó, hiszen nem éles helyzet volt: a versenyzőknek kötéltechnikai eszközökkel kellett egy mélyben rekedt kutyát menteniük.

Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava
Barátságuk már több, mint három éve töretlen. Szívmelengető videók!

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Ehet a kutya diót? Ehet a kutya diót?
Miért is ne? Hiszen egyik legegészségesebb ropogtatnivalónk, egyenesen a természet patikájából. De vigyázni kell vele, mert komoly baj is származhat belőle!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák szaglását tesztelték az ELTE etológusai Hírek - Címlapon
A kutyák szaglását tesztelték az ELTE etológusai
Fejlesztések az Nyugat-Magyarország egyik kutyabarát strandján Hírek - Címlapon
Fejlesztések az Nyugat-Magyarország egyik kutyabarát strandján