A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Hivatalosan is megnyílt a Kőszegi Kutyastrand

2019. augusztus 20., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Vidám kutyák, mosolygó gazdik, pancsolás, játék és faültetés - így zajlott pár szóban leírva Vas megye első kutyastrandjának hivatalos megnyitója.Augusztus 19-én hivatalosan is megnyitotta kapuit a Kőszegi Kutyastrand, mely Vas megye első kutyás vízpartja. A kutyák és gazdik már közel két hete használhatják a területet, hiszen a megállapodás szerint a körbekerítés elkészültétől vált használhatóvá a strand. Ez idő alatt elkészültek az utolsó simítások, úgy mint a facsemeték elültetése, házirend kihelyezése, a megnyitóra pedig megérkeztek Kőszeg város önkormányzata által felajánlott padok is. 

 

A körbekerített strandot díjmentesen használhatják majd a látogatók. A parton kerítés, a vízen bójasor határolja a kijelölt területet, így egyik irányban sem tudnak kereket oldani a kalandvágyó ebek. Mi több, egy külön bójasor leválasztja a vízfelület egy részét, így ezen a területen a félénkebb kutyák “elvonulhatnak” a többiektől, és nyugodtan pancsolhatnak. 

A part egy jól felszerelt kutyafuttatóval is felveheti a versenyt: a gazdik számára padok szolgálják a kényelmet, az aktív és kihíváskedvelő kutyusok számára pedig agility akadályok biztosítják az elfoglaltságot.

 

  

Kőszegi kutyastrand megnyító
Hivatalosan is megnyílt a Kőszegi kutyastrand

 

A kutyastrandot az azt megálmodó Közösen a Kutyákkal Egyesület elnöke, Prim József nyitotta meg. Beszédében köszönetet mondott, a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak, Nemzeti Őrségi Parknak és a Vas Megyei Horgászszövetségnek akik a hozzájárulásukat adták a strand létrejöttéhez. Az egyesület sok civil segítséget kapott, illetve a helyi és szombathelyi vállalkozók is segítették a strand létrejöttét. Így Velekey Dezső úr jóvoltából került ki a bója, a kerítés, illetve a szemetesek is, melyek nem csak ott, hanem az egész tó körül el lettek helyezve. 

 

Huber László Kőszeg polgármestere, köszöntőjében gratulált mindenkinek aki részt vett és segítette a kutyabarát fürdetőhely létrejöttét, illetve hívta fel a figyelmet a felelős és tudatos kutyatartásra. Kőszegi fejlesztésekről is szó esett, és az önkormányzat támogatásáról biztosította a helyi kutyás közösséget, hogy az egymás mellett élés még konfliktus mentesebb legyen kutyás és nem kutyás polgárok közt. Ennek eredményeképpen beszámolt a már megvalósult 3 zárt kutyafuttató elkészültéről is, a kőszegi kutyások nagy örömére. 

 

A strandavató sztárvendége az Ocho Macho zenekar volt, akik 8 fűzfacsemetét adományoztak a strandnak - nemsokára a csemeték kellemes árnyékot fognak biztosítani a tűző napsugarak elől kutyáknak és gazdiknak egyaránt. 

 

        

Kirchknopf Gergő fűzfa avató
A táblák is a helyükre kerülnek
Forrás: kutyabarathelyek.hu
Kirchknopf Gergő a Kőszgi kutyastrand avatóján
Kirchknopf Gergő 
Forrás: kutyabarathelyek.hu

 

 

"A zenekar számára azért is fontos, hogy Kőszeg illetve Lukácsháza között létrejöhetett ez a kutyastrand mert nagyon közel áll hozzánk a természet illetve a környezet védelem, mert nem csak a mi életünkről kell, hogy szóljon ez az egész dolog, hanem a gyermekeink életéről is. Hát pedig a kutyák közhelyesen azt mondanám, hogy az ember legjobb barátja, én azt gondolom amennyi boldog perceket, órákat okoz a gazdáiknak, felnőtteknek, gyerekeknek ezt nem lehet máshogy mérni, csak úgy ha ők is jól érzik magukat. Ez a minimum ami meg lehet tenni az ő boldogságukért, és természetesen mindemellett gondolnék a kőszegi emberekre is, hogy nekik is legyen strandjuk. És ha  2011-ben megfogalmaztuk azt az Online a világ dalunkban, hogy "érintsd meg a természetet ettől nem változik meg a természeted" akkor most 2019-ben örülök, hogy egy ilyen eseményhez adhatjuk a nevünket." - monda el kérdésünkre Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho énekese. 

 

Az egyesület tevékenységének jótékony hatását nem csak a kutyások fogják érezni: nem csak a strandra, de a tó köré is helyeztek ki hulladékgyűjtőket, így séta közben sokkal kevesebb szeméttel és nem utolsó sorban kutyapiszokkal kell találkoznia az erre sétálóknak. 

 

A strand tehát várja két- és négylábú vendégeit nem csak a nyár utolsó heteiben, de a (remélhetőleg) napfényes ősszel is!  

Kutyabarát Kőszegi kutyastrand partszakasz
Bójasoron túl az érzékenyebb kutyák is helyet kapnak.
Forrás: kutyabarathelyek.hu

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szombathely nyit a kutyások felé Szombathely nyit a kutyások felé
Szombathely városa nyit a kutyások felé: cél, hogy kutyabarát településsé váljon. Ennek érdekében már zajlanak az egyeztetések a város, a helyi állatvédő szervezetek és civilek között.

4+1 kutyás strand a Krk-szigeten 4+1 kutyás strand a Krk-szigeten
Horvátország rendkívül kedvelt nyaralási célpont a magyarok körében, és egyre több kutyás is felfedezi az adriai államot. Horvátország meglepően kutyabarát, a négylábú turistákat is szívesen látják! Rövid látogatásunk alkalmával ezt mi is tapasztaltuk: tárt karokkal fogadtak minket a Krk-szigeten!

Új kutyás rendezvényhelyszín Szabolcsban - ráadásul vízparton! Új kutyás rendezvényhelyszín Szabolcsban - ráadásul vízparton!
Kutyás rendezvényekre járni jó buli: találkozhatunk más kutyákkal, gazdikkal, a programoknak hála pedig színes élményekre tehetünk szert. Na és ha mindezt összeköthetjük egy kis vízparti mókával – felejthetetlen lesz!

Bányatavak - csak a kijelölt helyen fürödj! Bányatavak - csak a kijelölt helyen fürödj!
A forróság kínozza az embert és az állatot egyaránt. Olyan jól esne ilyenkor csobbanni a hűsítő vizekben… Talán ezért is vagyunk hajlamosak megfeledkezni arról, hogy a bányatavak nem véletlenül kerültek tiltólistára a fürdés tekintetében.

Elkészült Vas megye első kutyastrandja Elkészült Vas megye első kutyastrandja
Frissítő, sekély víz, kutyajátékok, árnyék és biztonságos kerítés - ilyen Vas megye első kutyastrandja! Bár a hivatalos megnyitóra még pár napot várni kell, már biztonságosan használhatják a kutyák és a gazdik a vadonatúj kutyastrandot és futtatót az Abért-tavon.

Toto kutya kalandjai az Adrián Toto kutya kalandjai az Adrián
Nyár, nyaralás, utazás, tenger - természetesen kutyával! Toto elvitte gazdiját magával nyaralni, meg sem álltak az Adriáig.

Készül Vas megye első kutyastrandja! Készül Vas megye első kutyastrandja!
Újabb tóparton engedélyezik a kutyák pancsolását: A Kőszeg mellett fekvő Abért-tavon létesül Magyarország legújabb kutyastrandja!

Kutyák lepték el a strandot Pécsett Kutyák lepték el a strandot Pécsett
… na persze nem „strandfoglaló hadjárat” keretében, hanem a strand szinte már hagyományosnak mondható záróeseményén, a kutyás strandoláson!

Harcsák jelenthetnek veszélyt a fürdőző kutyákra? Harcsák jelenthetnek veszélyt a fürdőző kutyákra?
Rémálom a strandon: képzeljük el, ahogy kedvencünk vidáman pancsol a habokban, szalad a bot után, ám vissza már nem ér vele. Egyik pillanatról a másikra elnyelik a hullámok.

Kutyastrandot nyitott az egyik legkedveltebb kutyabarát hotel Kutyastrandot nyitott az egyik legkedveltebb kutyabarát hotel
Igazán egyedi ötlettel állt elő az őrségi szálloda: azon felül, hogy a legnagyobb szeretettel fogadják a gazdikkal érkező négylábúakat is, most újabb szolgáltatást kínálnak a nyaraló ebeknek: külön kutyastrandot hoztak létre számukra!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH Praktiker MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Önkéntesek jelentkezését várja a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Hírek - Címlapon
Önkéntesek jelentkezését várja a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet
Rendhagyó, de örök barátság két kutya és egy macska között Hírek - Címlapon
Rendhagyó, de örök barátság két kutya és egy macska között