A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hivatalosan is megnyílt a Kőszegi Kutyastrand

2019. augusztus 20., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Vidám kutyák, mosolygó gazdik, pancsolás, játék és faültetés - így zajlott pár szóban leírva Vas megye első kutyastrandjának hivatalos megnyitója.



Augusztus 19-én hivatalosan is megnyitotta kapuit a Kőszegi Kutyastrand, mely Vas megye első kutyás vízpartja. A kutyák és gazdik már közel két hete használhatják a területet, hiszen a megállapodás szerint a körbekerítés elkészültétől vált használhatóvá a strand. Ez idő alatt elkészültek az utolsó simítások, úgy mint a facsemeték elültetése, házirend kihelyezése, a megnyitóra pedig megérkeztek Kőszeg város önkormányzata által felajánlott padok is. 

 

A körbekerített strandot díjmentesen használhatják majd a látogatók. A parton kerítés, a vízen bójasor határolja a kijelölt területet, így egyik irányban sem tudnak kereket oldani a kalandvágyó ebek. Mi több, egy külön bójasor leválasztja a vízfelület egy részét, így ezen a területen a félénkebb kutyák “elvonulhatnak” a többiektől, és nyugodtan pancsolhatnak. 

A part egy jól felszerelt kutyafuttatóval is felveheti a versenyt: a gazdik számára padok szolgálják a kényelmet, az aktív és kihíváskedvelő kutyusok számára pedig agility akadályok biztosítják az elfoglaltságot.

 

  

Kőszegi kutyastrand megnyító
Hivatalosan is megnyílt a Kőszegi kutyastrand

 

A kutyastrandot az azt megálmodó Közösen a Kutyákkal Egyesület elnöke, Prim József nyitotta meg. Beszédében köszönetet mondott, a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak, Nemzeti Őrségi Parknak és a Vas Megyei Horgászszövetségnek akik a hozzájárulásukat adták a strand létrejöttéhez. Az egyesület sok civil segítséget kapott, illetve a helyi és szombathelyi vállalkozók is segítették a strand létrejöttét. Így Velekey Dezső úr jóvoltából került ki a bója, a kerítés, illetve a szemetesek is, melyek nem csak ott, hanem az egész tó körül el lettek helyezve. 

 

Huber László Kőszeg polgármestere, köszöntőjében gratulált mindenkinek aki részt vett és segítette a kutyabarát fürdetőhely létrejöttét, illetve hívta fel a figyelmet a felelős és tudatos kutyatartásra. Kőszegi fejlesztésekről is szó esett, és az önkormányzat támogatásáról biztosította a helyi kutyás közösséget, hogy az egymás mellett élés még konfliktus mentesebb legyen kutyás és nem kutyás polgárok közt. Ennek eredményeképpen beszámolt a már megvalósult 3 zárt kutyafuttató elkészültéről is, a kőszegi kutyások nagy örömére. 

 

A strandavató sztárvendége az Ocho Macho zenekar volt, akik 8 fűzfacsemetét adományoztak a strandnak - nemsokára a csemeték kellemes árnyékot fognak biztosítani a tűző napsugarak elől kutyáknak és gazdiknak egyaránt. 

 

        

Kirchknopf Gergő fűzfa avató
A táblák is a helyükre kerülnek
Forrás: kutyabarathelyek.hu
Kirchknopf Gergő a Kőszgi kutyastrand avatóján
Kirchknopf Gergő 
Forrás: kutyabarathelyek.hu

 

 

"A zenekar számára azért is fontos, hogy Kőszeg illetve Lukácsháza között létrejöhetett ez a kutyastrand mert nagyon közel áll hozzánk a természet illetve a környezet védelem, mert nem csak a mi életünkről kell, hogy szóljon ez az egész dolog, hanem a gyermekeink életéről is. Hát pedig a kutyák közhelyesen azt mondanám, hogy az ember legjobb barátja, én azt gondolom amennyi boldog perceket, órákat okoz a gazdáiknak, felnőtteknek, gyerekeknek ezt nem lehet máshogy mérni, csak úgy ha ők is jól érzik magukat. Ez a minimum ami meg lehet tenni az ő boldogságukért, és természetesen mindemellett gondolnék a kőszegi emberekre is, hogy nekik is legyen strandjuk. És ha  2011-ben megfogalmaztuk azt az Online a világ dalunkban, hogy "érintsd meg a természetet ettől nem változik meg a természeted" akkor most 2019-ben örülök, hogy egy ilyen eseményhez adhatjuk a nevünket." - monda el kérdésünkre Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho énekese. 

 

Az egyesület tevékenységének jótékony hatását nem csak a kutyások fogják érezni: nem csak a strandra, de a tó köré is helyeztek ki hulladékgyűjtőket, így séta közben sokkal kevesebb szeméttel és nem utolsó sorban kutyapiszokkal kell találkoznia az erre sétálóknak. 

 

A strand tehát várja két- és négylábú vendégeit nem csak a nyár utolsó heteiben, de a (remélhetőleg) napfényes ősszel is! 



 

Kutyabarát Kőszegi kutyastrand partszakasz
Bójasoron túl az érzékenyebb kutyák is helyet kapnak.
Forrás: kutyabarathelyek.hu

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben
Nyitvatartási információk, rendezvények és a belépőjegyek alakulása a nyár utolsó napjaiban – és azon túl.

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára! Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára!
A júliusi hőségriasztás alatt sajnos több kutya is hőgutát kapott – volt, amelyik életét is vesztette. Legyünk óvatosabbak!

Így nyaralunk kutyával – friss felmérés a hazai gazdik utazási szokásairól Így nyaralunk kutyával – friss felmérés a hazai gazdik utazási szokásairól
A MOL legfrissebb országos felméréséből* kiderül, hogyan vélekedünk a kiskedvenccel való utazásról!

5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen! 5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen!
Bár az időjárást befolyásolni nem tudjuk, tehetünk azért, hogy a strandolást ezen kívül semmi ne árnyékolja be. Legyen a kutyabarát strandon eltöltött idő a kutyusnak és a gazdinak is élmény!

Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2023 Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2023
Őrült kánikula, forró városok - egyre melegebbek a nyaraink, nem csoda hát, hogy legtöbbünk vízpartra vágyik ilyenkor. Természetesen kutyánk sem maradhat otthon - de hol találhatunk kutyabarát vízpartot?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén Hírek - Címlapon
Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén
Állatvédők néztek farkasszemet a rendőrökkel az állatkínzó nő tanyájánál Hírek - Címlapon
Állatvédők néztek farkasszemet a rendőrökkel az állatkínzó nő tanyájánál