A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hőgutát kapott egy kóbor kutya Ózdon – az utolsó pillanatban érkezett a segítség

2024. July 12., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ne menjünk el a kóbor állatok mellett se a melegben! Életek múlhatnak azon, észrevesszük-e őket, és segítünk-e rajtuk! Így történt ez Apollóval, az idős kutyával is Ózdon: az utolsó utáni pillanatban érkezett hozzá a segítség.



Egész nap a tűző napon várt segítségre Apolló, az idős kutya Ózdon – a beszámolók szerint egy üzlet előtt koldult. Senki nem állt meg mellette, hogy egyáltalán mit keres ott. Senki nem adott neki egy kis vizet.

Mint később kiderült, Apolló gazdája februárban elhunyt, a kutya azóta az utcán kóborolt – tehát többen tudhatták róla, hogy gazdátlan, és nem csak pár perce hagyták őt a bolt előtt. Segítség mégsem érkezett a perzselő hőségben.

 

Végül valakinek mégis megesett a szíve a kutyán, aki akkor már alig mozdult. A segítő szándékú állatbarát a város egyik képviselőjét, Fidrus Pétert értesítette, aki párjával azonnal a helyszínre sietett és állatorvoshoz szállították a kutyát.

Itt derült ki a története is: az állatorvos talált chipet, ahonnan kiderült a kutya neve. Apolló már 13 éves kisöreg, gazdája telefonszáma sajnos nem volt regisztrálva a chipen. Egy újabb telefon után kiderült az is, hogy Apolló elárvult: gazdája februárban elhunyt, azóta magányosan, segítség nélkül rótta az utcákat.

 

A válságos állapotot talán sikerült a segítségnek hála elhárítani – Apolló azonban nagyon erőtlen, csak bizakodni lehet, hogy idős szervezete meg tud birkózni a traumával és fel tud majd épülni. Most biztonságos kezek között van.

 

„Szegény Apolló egész nap az üzlet előtt koldult úgy, hogy senki egy korty vizet nem adott neki, ezért majdnem meghalt a forró betonon...

És még hány Apolló van az utcákon...” – írja Fidrus Péter a beszámolójában. A teljes történet az alábbi posztban olvasható el:

 

 

 

 

 


 

Ne menjünk el a segítségre szoruló állatok mellett a hőségben!

  • Ha olyan állatot látunk, aki szemmel láthatóan gazdátlan, vagy legalábbis nincs a közelében a gazdi, ne hagyjuk magára!
  • Kérjünk segítséget – hívjuk az ebrendészeti telepet, vagy a helyi állatvédőket!
  • Ha van rá lehetőségünk, itassuk meg vízzel – ha nincs nálunk víz, bekopoghatunk a legközelebbi üzletbe, házba, lakásba… vagy keressünk a közelünkben közkutat, ahonnan friss vizet nyerhetünk. (A közkutak listája ide kattintva található)
  • Ha tehetjük, vigyük árnyékba!
  • Ha az állat szemmel láthatóan rosszul van, nem kel fel, esetleg nem reagál ránk, hívjunk állatorvost!

 


A hőguta életveszélyes állapothoz vezethet rövid idő alatt is! Ismerd fel időben a tüneteit!

Olvasd el erről szóló cikkünket ide kattintva!


 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz? Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz?
A sok írás, fotó, videó ellenére is megesik még, hogy a gazda figyelmetlenségből vagy tudatlanságból bent hagyja a kutyáját az autóban, míg ő vásárol, vagy ügyet intéz. Ám bármilyen gyorsan is végez, a kutyáját óriási veszélynek teszi ki ez idő alatt. Hogyan segíthetsz, mit tehetsz, kihez fordulj, ha ilyen esettel találkozol?

Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál
Nem kell ahhoz kánikula, hogy a hőguta fenyegesse kedvencünket: már a tavaszi meleg napokon is megtörténhet a baj - nem beszélve a nyári forró napokról! De hogy előzhetjük meg, hogyan ismerhetjük fel, és mit tehetünk, ha már megtörtént a baj?

Izzik a talpunk alatt a talaj: vigyázzunk kutyáink mancsára! Izzik a talpunk alatt a talaj: vigyázzunk kutyáink mancsára!
Tappancs: a kutya legcukibb testrésze - Egyben nagyon fontos védelmi szerepe is van! A hőségben különösen fontos, hogy vigyázzunk rá!

Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos emlékezteti az állattartókat a nyári meleg veszélyeire, melyek különösen súlyosan érinthetik az állatokat. A forró időjárás nemcsak az emberek, hanem négylábú barátaink számára is komoly kockázatokat rejt. A hőguta és a kiszáradás komoly egészségügyi problémákat okozhatnak a kutyáknál, melyek akár életveszélyesek is lehetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál? Hírek - Címlapon
Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál?
Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Hírek - Címlapon
Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon