A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hűség: 97 napig vándorolt a kutya, hogy visszatérhessen az állatmentőhöz, aki a szívéhez nőtt

2020. május 29., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Zelda rehabilitációja hónapokig tartott, mire készen állt arra, hogy végleges otthonába költözzön. Ő azonban nem értett ezzel egyet. Szíve visszahúzta ahhoz az emberhez, akinek új életét köszönhette. Egy csodálatos egymásra találás története.



Varázslatos történetek regélnek a kutyák páratlan hűségéről és a szeretett személyhez való ragaszkodásukról: négylábú főhősünk hihetetlen utat tett meg, hogy visszataláljon ahhoz az emberhez, aki élete mélypontján segítségére volt.

Zelda egy zsúfolt menhelyről került ideiglenes befogadóhoz. Súlyos érzelmi megrázkódtatáson eshetett át, szorongásoldókat és nyugtatókat írtak fel neki, ám ezek csak részleges megoldást jelentettek. Új otthonában naphosszat fel-alá járkált és minden váratlan dologtól megijedt, félelmében elbújt. Befogadója évek óta segíti a „problémás eseteket”, több mint 30 kutya rehabilitációjában vett részt, Zelda azonban kemény diónak bizonyult.

 

Hónapokig tartott, mire a kutya otthon érezte magát
Zelda hihetetlen utazása - Hónapokig tartott, mire a kutya otthon érezte magát
Fotó: thedodo.com

 

A hozzáértő gondoskodásnak hála lassacskán feloldódott új környezetében és elkezdett kötődni gondozójához. Az ideges fel-alá járkálása látványosan csökkent és pár héten belül a gyógyszereket is elhagyhatták. Kíváncsisága felülkerekedett félelmén, gyakran bújt elő rejtekhelyéről és figyelt befogadójára. Még így is két hónapig tartott, mire farkincájával először csóvált, a negyedik hónapban pedig már játszani is kedve szottyant a többi kutyával és vakkantgatott is örömében. Hosszú folyamat volt, mire kibújt a csigaházából, egyre magabiztosabbá vált, így hét hónap múltán készen állt az örökbeadásra.

 

Az elválás természetesen sohasem könnyű, de az ideiglenes befogadás erről is szól: átmeneti otthont nyújtani egy elhagyott kutyának, hozzászoktatni a lakáshoz, sétához és megannyi ingerhez, ám egy nap elérkezik a búcsú, hogy végleges családba költözzön, átadva helyét egy újabb segítségre szoruló mentvénynek.

 

Hosszú rehabilitáció elé nézett a szorongó kutya
Hosszú rehabilitáció elé nézett a szorongó kutya
Fotó: thedodo.com

 

Zelda új otthona több mint 60 kilométerre feküdt, befogadója vitte házhoz, de otthagyni annál nehezebb volt:

 

„Félre kellett húzódnom az autóval, mert nem láttam a könnyeimtől. 12 éve ideiglenesezek kutyákat, de most először éreztem úgy, hogy Zelda az én kutyám, akiről lemondtam.” - emlékezett vissza.

 

Tíz nappal később jött a rettenetes hír: Zelda kitépte a pórázt új gazdája kezéből és elrohant. Korábbi befogadója azonnal autóba pattant, és a keresésére indult. A közösségi médiában is megosztotta történetét, kutyabarátok segítségét kérte. Eledelt és kamerákat helyeztek ki az eltűnés helyén, melyek rögzítettek a menekülő Zeldáról fotókat. Az időjárás egyre hidegebbre fordult, éjt-nappallá téve kutatták a nyomokat, hogy mielőbb biztonságban tudhassák. „Órákig követtem a nyomokat a mínuszokban, jeges mezőkön, sárba fagyott, havas ösvényeken.”

 

Három hónap múlva hazatalált a kutya
Három hónap múlva hazatalált a kutya
Fotó: thedodo.com

 

Két hónappal később hírt kaptak a kutyáról, miszerint félúton látták régi és új otthona között. Ekkor már tudták, hogy Zelda szeretett befogadójához igyekszik visszatalálni. Az örökbefogadók időközben lemondtak róla, átadva az asszonynak a lehetőséget, hogy magához vehesse. Papíron legalábbis, hiszen a kutya még mindig úton volt:

 

„Zelda már hivatalosan is hozzám tartozott, és minden erőmmel azon voltam, hogy megtaláljam.”

 

Három hónap múltán Zelda már a környéken járt. Jelentkezett egy pár, akik egy hasonló kinézetű, félős kóbor ebet etettek, s végre sikerült befogniuk. Hosszú útja során lesoványodott, alig hasonlított egykori önmagára, a mikrochip leolvasásakor azonban óriási megkönnyebbülés lett úrrá mindenkin: megtalálták Zeldát!

 

Újra otthon, az igazi gazdival
Zelda hihetetlen utazása - Újra otthon, az igazi gazdival
Fotó: thedodo.com

 

„Igazi csoda történt! 97 nap után újra magamhoz ölelhettem. Nem adtam fel, hogy egy napon megtaláljam, és megígértem neki, hogy mostantól mindig együtt leszünk. Így is lett, szinte minden pillanatban a közelemben van. A kutyáim is nagyon örültek a viszontlátásnak, szeretgetik, gondozgatják a családunk új tagját.” - mesélte a The Dodo magazinnak.

 

Szeretjük azt hinni, hogy mi választunk kutyát, de az igazság az, hogy mindig a kutya választja ki a gazdáját:

 

„Aligha hittem volna, hogy egész idő alatt, amíg kutattam utána, ő valójában engem keresett. Most már hivatalosan is összetartozunk. Őszintén szólva, nem igazán volt választásom. Meglehetősen kitartó kiskutya.”

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nem kegyelmeznek a kutyák az orvvadászoknak: már 45 orrszarvút megmentettek a kiképzett ebek Hírek - Címlapon
Nem kegyelmeznek a kutyák az orvvadászoknak: már 45 orrszarvút megmentettek a kiképzett ebek
Besétált egy kutya és egy ló a miskolci tűzoltóságra Hírek - Címlapon
Besétált egy kutya és egy ló a miskolci tűzoltóságra