A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így lehetsz sikeres a kutyás albérlet keresésében!

2016. február 29., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




A gazdik egy nehéz feladattal találják szembe magukat, amikor úgy döntenek, albérletbe költöznek kedvencükkel. Sajnos a tulajdonosok még mindig félnek kutyás albérlőnek kiadni a lakásukat. Olvasónk elárulja, neki hogy sikerült kutyabarát albérletet találnia!



A rövidtávú lakáskiadás hatásairól számos cikket olvashattunk az utóbbi időkben, és már-már mindenki tisztában van azzal, hogy az Airbnb térnyerése milyen hatással volt a fővárosi albérletárakra: a budapesti hosszú távú bérleti díjak az egekbe szöktek, és a kínálat is alacsonyabb, ugyanis sok tulaj a nagyobb haszon reményében a külföldi turistákból származó, habár jóval kiszámíthatatlanabb bevételre apellál. Így gondban lehet az, aki ezek után sem saját lakás vásárlásába fektet, hanem az albérleti lehetőségek között mazsolázna.

 

És ebben a nehéz helyzetben csak tovább rontja az esélyeinket, ha kisállat gazdájaként keresünk magunknak bérleményt. Még mindig él egy nagyon rossz kép a társadalomban a gazdikról, legyenek azok kutyásak vagy macskásak. Feltételezések szerint a lakásban tartott állat koszos, büdös, beszennyezi a bútorokat, zavarja a szomszédokat, a gazda pedig maga is igénytelen és nem törekszik a rendre maga körül. Emiatt az albérletkereső weboldalakon bejelölve a „Kisállat megengedett” négyzetet, és megadva a preferenciáinkat, jó eséllyel eleve rosszabb állapotú lakásokat találunk. Próbát tehetünk az olyan hirdetőkkel is, akik nem jelezték kifejezetten, hogy nem látják szívesen az állatokat, de sajnos amikor ezzel a kifejezett kéréssel kezdünk egy telefonbeszélgetést, hamar bizalmatlanságba ütközünk.

 

Kutyabarát albérlet keresése: nehéz feladat!
Kutyabarát albérlet keresése: nehéz feladat!
Fotó: 7-themes.com

 

Ebből lett elegem, amikor én is kiadó lakást keresve az internetet böngésztem, és így taktikához folyamodtam. A Facebook, amit gyakran negatív kritikával illetünk, ezúttal jó szolgálatot tehet. A közösségi oldal népe ugyanis nem egyszer tett már tanúbizonyságot az összefogás erejéről, és én is a jóindulatukra bíztam magam. Lássuk, mi a siker egyik lehetséges receptje:

  • Képes hirdetés! Jöhet egy kedves, igényes kép rólunk és az állatunkról, amelyen látszik a köztünk lévő szeretetteljes viszony.
  • Frappáns szöveg! Legyünk találóak, akár viccesek is, írjuk le a legfőbb kritériumokat, kerüljük a helyesírási hibákat, és törekedjünk a jó benyomás keltésére.
  • Megosztás! Tegyünk nyilvánossá a képet, osszuk meg ismerőseinkkel, és kérjük meg őket, hogy akár egy személyes ajánlóval osszák azt tovább.
  • Csoportok! Különféle tematikus csoportokban, állatvédő szervezetek, helyi közösségek oldalára is feltétlenül juttassuk el a felhívást.
  • A Facebook megosztásokhoz hozzájárul a kutyabarathelyek.hu is, érdemes feltölteni albérlet-keresésünket oda is. Nem csak az oldalon, közösségi oldalaikon is segítenek megosztással.
  • Köszönet! Miután az emberek jóindulatára bíztuk magunkat, legyünk hálásak minden megkeresésért (sok lesz!). Van, aki csak kifejezi együttérzését, van, aki segíteni is tud, és honoráljuk mindezt legalább egy köszönettel.
  • Figyelem! A Facebook „Egyéb” vagy „Szűrt” mappáit se felejtsük el ellenőrizni, ugyanis az ismeretlenektől érkező üzenetek gyakran oda futnak be.

Nekem 10 napon belül meghaladta a 2000-et a megosztások száma, és kb. 60 megkeresést kaptam. Innentől kezdve már könnyű volt válogatni! Erre másképpen nehezen lett volna esélyem.

 

Költözés kutyával
Költözés kutyával
Fotó: thedogtrainingsecret.com

 

Természetesen a közösségi médián kívül se felejtsünk el magunkért kampányolni. Kérdezzük meg a környékbelieket, az állateledel boltost, az állatorvost, a zöldségest, bárkit, aki naponta sok emberrel kerül kapcsolatba és kezeskedhet felőlünk. Sok tulajdonos az ismeretlenekkel szembeni bizalmatlanság miatt meg sem hirdeti online a kiadó lakást, és velük kizárólag személyes ajánlás útján vehetjük fel a kapcsolatot. A kapcsolati háló kiterjedtsége elengedhetetlen a sikerhez!

 

Érdemes lehet még az első találkozásra magunkkal vinni kedvencünket, hogy a tulajdonos maga is meggyőződhessen az állat ápoltságáról és jólneveltségéről. Élőben már kevesen tudnak ellenállni egy dögönyözhető szőrgolyónak. És ami a legfontosabb: a jövőben is törekedjünk a békés együttélésre mind a tulajjal, mind a szomszédokkal és a környezetünkkel, hogy ne kelljen egyhamar új albérlet után néznünk.

Forrás: Hankovszky Dóra
Indexkép forrás: 7-themes.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére
Tiszta otthon, rendes ház. Gazdiként ezt bizony olykor kihívásként élhetjük meg, és gyakrabban kerül elő a takarító-szett. Milyen problémát okozhatnak a kutya számára, és hogyan előzzük meg a bajt?

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné 5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
Bárcsak beszélni tudna – kívánjuk nap, mint nap kedvencünkre nézve. Vajon, mi járhat az okos kis buksijában? Mit üzenne nekünk, ha lehetősége adódna rá?

3 szimatolós játék otthonra, amely kutyádnak is tetszeni fog 3 szimatolós játék otthonra, amely kutyádnak is tetszeni fog
Kutyánk elsődlegesen orra révén fedezi fel a világot, a szaglására alapozó feladatok pedig remekül megdolgoztatják elméjét is. Játékra fel!

10+1 tipp, hogy otthonodban kevesebb legyen a kutyaszőr 10+1 tipp, hogy otthonodban kevesebb legyen a kutyaszőr
Vedlés. Míg egyes ebeknél inkább időszakosan tapasztalhatjuk, addig társaik egész évben hullatják szőrüket. Kész rémálom? Nem feltétlen. Néhány egyszerű ötlettel elejét vehetjük a mindent beborító szőrnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint tíz vonat gázolta el a fiatal kutyát - túlélte! Hírek - Címlapon
Több mint tíz vonat gázolta el a fiatal kutyát - túlélte!
8 érv az olivaolaj mellett Hírek - Címlapon
8 érv az olivaolaj mellett