A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így lehetsz sikeres a kutyás albérlet keresésében!

2016. február 29., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
A gazdik egy nehéz feladattal találják szembe magukat, amikor úgy döntenek, albérletbe költöznek kedvencükkel. Sajnos a tulajdonosok még mindig félnek kutyás albérlőnek kiadni a lakásukat. Olvasónk elárulja, neki hogy sikerült kutyabarát albérletet találnia!A rövidtávú lakáskiadás hatásairól számos cikket olvashattunk az utóbbi időkben, és már-már mindenki tisztában van azzal, hogy az Airbnb térnyerése milyen hatással volt a fővárosi albérletárakra: a budapesti hosszú távú bérleti díjak az egekbe szöktek, és a kínálat is alacsonyabb, ugyanis sok tulaj a nagyobb haszon reményében a külföldi turistákból származó, habár jóval kiszámíthatatlanabb bevételre apellál. Így gondban lehet az, aki ezek után sem saját lakás vásárlásába fektet, hanem az albérleti lehetőségek között mazsolázna.

 

És ebben a nehéz helyzetben csak tovább rontja az esélyeinket, ha kisállat gazdájaként keresünk magunknak bérleményt. Még mindig él egy nagyon rossz kép a társadalomban a gazdikról, legyenek azok kutyásak vagy macskásak. Feltételezések szerint a lakásban tartott állat koszos, büdös, beszennyezi a bútorokat, zavarja a szomszédokat, a gazda pedig maga is igénytelen és nem törekszik a rendre maga körül. Emiatt az albérletkereső weboldalakon bejelölve a „Kisállat megengedett” négyzetet, és megadva a preferenciáinkat, jó eséllyel eleve rosszabb állapotú lakásokat találunk. Próbát tehetünk az olyan hirdetőkkel is, akik nem jelezték kifejezetten, hogy nem látják szívesen az állatokat, de sajnos amikor ezzel a kifejezett kéréssel kezdünk egy telefonbeszélgetést, hamar bizalmatlanságba ütközünk.

 

Kutyabarát albérlet keresése: nehéz feladat!
Kutyabarát albérlet keresése: nehéz feladat!
Fotó: 7-themes.com

 

Ebből lett elegem, amikor én is kiadó lakást keresve az internetet böngésztem, és így taktikához folyamodtam. A Facebook, amit gyakran negatív kritikával illetünk, ezúttal jó szolgálatot tehet. A közösségi oldal népe ugyanis nem egyszer tett már tanúbizonyságot az összefogás erejéről, és én is a jóindulatukra bíztam magam. Lássuk, mi a siker egyik lehetséges receptje:

  • Képes hirdetés! Jöhet egy kedves, igényes kép rólunk és az állatunkról, amelyen látszik a köztünk lévő szeretetteljes viszony.
  • Frappáns szöveg! Legyünk találóak, akár viccesek is, írjuk le a legfőbb kritériumokat, kerüljük a helyesírási hibákat, és törekedjünk a jó benyomás keltésére.
  • Megosztás! Tegyünk nyilvánossá a képet, osszuk meg ismerőseinkkel, és kérjük meg őket, hogy akár egy személyes ajánlóval osszák azt tovább.
  • Csoportok! Különféle tematikus csoportokban, állatvédő szervezetek, helyi közösségek oldalára is feltétlenül juttassuk el a felhívást.
  • A Facebook megosztásokhoz hozzájárul a kutyabarathelyek.hu is, érdemes feltölteni albérlet-keresésünket oda is. Nem csak az oldalon, közösségi oldalaikon is segítenek megosztással.
  • Köszönet! Miután az emberek jóindulatára bíztuk magunkat, legyünk hálásak minden megkeresésért (sok lesz!). Van, aki csak kifejezi együttérzését, van, aki segíteni is tud, és honoráljuk mindezt legalább egy köszönettel.
  • Figyelem! A Facebook „Egyéb” vagy „Szűrt” mappáit se felejtsük el ellenőrizni, ugyanis az ismeretlenektől érkező üzenetek gyakran oda futnak be.

Nekem 10 napon belül meghaladta a 2000-et a megosztások száma, és kb. 60 megkeresést kaptam. Innentől kezdve már könnyű volt válogatni! Erre másképpen nehezen lett volna esélyem.

 

Költözés kutyával
Költözés kutyával
Fotó: thedogtrainingsecret.com

 

Természetesen a közösségi médián kívül se felejtsünk el magunkért kampányolni. Kérdezzük meg a környékbelieket, az állateledel boltost, az állatorvost, a zöldségest, bárkit, aki naponta sok emberrel kerül kapcsolatba és kezeskedhet felőlünk. Sok tulajdonos az ismeretlenekkel szembeni bizalmatlanság miatt meg sem hirdeti online a kiadó lakást, és velük kizárólag személyes ajánlás útján vehetjük fel a kapcsolatot. A kapcsolati háló kiterjedtsége elengedhetetlen a sikerhez!

 

Érdemes lehet még az első találkozásra magunkkal vinni kedvencünket, hogy a tulajdonos maga is meggyőződhessen az állat ápoltságáról és jólneveltségéről. Élőben már kevesen tudnak ellenállni egy dögönyözhető szőrgolyónak. És ami a legfontosabb: a jövőben is törekedjünk a békés együttélésre mind a tulajjal, mind a szomszédokkal és a környezetünkkel, hogy ne kelljen egyhamar új albérlet után néznünk.

Forrás: Hankovszky Dóra
Indexkép forrás: 7-themes.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10+1 tipp, hogy otthonodban kevesebb legyen a kutyaszőr 10+1 tipp, hogy otthonodban kevesebb legyen a kutyaszőr
Vedlés. Míg egyes ebeknél inkább időszakosan tapasztalhatjuk, addig társaik egész évben hullatják szőrüket. Kész rémálom? Nem feltétlen. Néhány egyszerű ötlettel elejét vehetjük a mindent beborító szőrnek.

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról? Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról?
Kedvenceink jobban látnak a sötétben, mint mi, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy jól is érzik magukat, amikor egyedül kell lenniük napnyugta után. Kapcsoljuk fel nekik a lámpát vagy szükségtelen?

Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Megrendítő szembesülni a tudattal, hogy kedvencünk látása romlik, ám a kutyák csodálatosan képesek alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Támogató jelenlétünk átsegíti őket a nehézségeken, kis odafigyeléssel mi is megkönnyíthetjük mindennapjaikat.

Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha
Kedvenceink egyik kedvenc helye a konyha; nem csoda, ha időnként késztetést éreznek arra, hogy felfedezőútra induljanak. Milyen veszélyeket rejthet e kalandozás és hogyan előzhetjük meg a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Praktiker Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint tíz vonat gázolta el a fiatal kutyát - túlélte! Hírek - Címlapon
Több mint tíz vonat gázolta el a fiatal kutyát - túlélte!
8 érv az olivaolaj mellett Hírek - Címlapon
8 érv az olivaolaj mellett