A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így vált a bántalmazott kutya világutazóvá

2019. szeptember 22., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Egy apró véletlen, egy találkozás sorsokat változtathat meg. Így történt ez egy szinte halálra éheztetett kutyával is. Szerencséjére egy napon keresztezte egymást az útja két utazó lánnyal, akiknek megesett a szíve a sanyarú sorsú kutyán.



Ginger egy zambiai telephelyen tengette napjait őrkutyaként - annak ellenére, hogy feladatát nem igazán tudta jól ellátni, amiért egyáltalán nem lehetett őt okolni. Tulajdonosa (alkalmasabb ez a szó a “gazda” helyett) nem rettent vissza a veréstől, Ginger két testvére nem is élte túl a bántalmazásokat. Ginger rettegett mindentől és mindenkitől, remegve bújt el a telken álló járművek alá.

 

A telep, ahol Gingert megtalálták

 

Egy áprilisi napon a kutya szerencséje megfordult: két lány talált rá, akik épp körútjukat töltötték Afrikában vadkempingezve, Landcruiserükben töltve a pihenőket. Az utazóknak megesett a szíve a remegő négylábún: magukhoz vették, és ezzel megkezdődött Ginger életének nagy kalandja.

 

A bántalmazott kutya újra megtanult bízni az emberekben

 

A volt őrkutyából szeretett kedvenc lett, aki pár hét alatt is többet utazott és látott a világból, mint sok ember. Újdonsült gazdáival járt Malawiban, Botswanában, Zimbabwében. Együtt hegyeket másztak meg, nemzeti parkokban csodálták a természet szépségeit, láttak elefántokat, hallgatták az oroszlánok üvöltését, de eveztek tavakon, folyókon is.

 

A világutazó kutya elefántokat is látott

 

Ginger és gazdái együtt fedezik fel a természet szépségeit

 

Utazásuk alatt az afrikai kutyák helyzetével is szembesültek. Elhatározták, hogy segítenek javítani a körülményeiken, életükön, így létrehozták a The Dziko Projektet. A program keretén belül bajba jutott ebeket mentenek, iskolákba látogatnak órákat tartani a kutyákról és kutyatartásról, valamint igyekeznek támogatni az olyan családok gyermekeit is, akik önerőből nem tudnák finanszírozni a gyerekek tanulmányait - és természetesen mindenhova velük tart Ginger is.  

 

Új gazdáinál megtapasztalhatta, milyen is egy szerető, biztonságos környezet

 

Csobbanás a medencében - a kutya se maradhat ki!

 

 

A trió igyekszik a mának élni, megtölteni a mindennapokat élettel, kalanddal élményekkel, mintha az lenne az utolsó nap, és már másmilyen életet nem is tudnak nagyon elképzelni maguknak.

 

 

Vad vizeket is láttak gazdáival

 

Új gazdáival semmi nem állhat az útjukba

 

Lakóautóvá alakított terepjáróval utazzák be Afrikát

 

A kutya új, kényelmes otthona

 

Forrás: boredpanda.com
Cikk első megjelenése: 2017. december 13.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyaséta alatt is tehetsz a környezetedért! Hírek - Címlapon
Kutyaséta alatt is tehetsz a környezetedért!
Túlsúlyos gazdának túlsúlyos a kutyája? Hírek - Címlapon
Túlsúlyos gazdának túlsúlyos a kutyája?