A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti

2024. február 22., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.



 

Egy kutya örökbefogadása nagyon szép cselekedet, de olykor kihívásokkal jár. Z leendő gazdáit azonban még az sem tántorította el, hogy a kiszemelt négylábú semmit sem lát. Két éve már, hogy ellátogattak egy menhelyre, ahol egyből elrabolta szívüket a látássérült kutya. Ekkor 9 éves volt, kora és betegsége miatt már kezdte feladni a reményt, hogy valaha is lesz családja.

 

„Elég ramatyul nézett ki a gazdikereső fotókon” - emlékeztek vissza a gazdik. Ez persze csak megerősítette bennük az elhatározást, hogy segítenek a szerencsétlen sorsú idős kutyuson.

 

Nagy meglepetés érte őket, miután hazavitték... 

 

 

 

 

 

@zpoopee We play like this for hours. ????❤️???? #cutedog #fyp #puppy ♬ Manamana THE MUPPETS - ⭐️???? Lyca's Musicbox ????⭐️

 

 

Kiderült, hogy Z hihetetlenül energikus, mókás kis jószág. Imád játszani, mindene a labda – még úgy is, hogy nem látja, hol van.

 

„Folyton azon jár az esze, merre találja meg a játékait, amiket aztán vidáman odahoz nekünk. Egyszerűen fáradhatatlan a visszahozósdiban! Reggelente első dolga, hogy kedvenc labdája keresésére indul” - mesélte mosolyogva a gazdi.

 

Az állatorvos véleménye szerint két súlyos szembetegség egyidejű fennállása okozta Z állapotát. A kezeletlen szürkehályog és zöldhályog miatt visszafordíthatatlanul károsodott a látása, örökbefogadása után egy évvel pedig fájdalmai miatt mindkét szemét el kellett távolítani. De még ez sem vette el a kedvét a játéktól.

 

 

@zpoopee POV: Your rescue has no eyes but loves playing fetch. #cutedog #fyp #puppy ♬ original sound - Abram Engle

 

 

„Tucatnyi csipogós és hangot adó labdát beszereztünk neki, de úgy tűnik, az nem kihívás neki. Sokkal jobban szereti a pattogó zöld labdát, aminek a hangját követve pillanatok alatt el tudja kapni. Ha abbamarad a pattogás, az orrát használva talál rá. Mi csak úgy nevezzük 'cápa-üzemmódban' van.”

 

Z lelkesedése mindig lenyűgözi a gazdikat, videói láttán pedig milliók érzékenyülnek el. Hogy egy 11 éves vak kutyus ekkora örömmel játsszon, egyszerűen meghatja az embereket. Z persze mit sem tud erről – ő csak szalad, hogy elcsípje kedvenc labdáját.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: TikTok/@zpoopee

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen
Gödrök, lyukak, kiégett fű, esős időben pedig sár mindenhol? Ki ne szeretné épségben tudni otthona pázsitját az ásó tappancsoktól? Szerencsére több trükköt is bevethetünk ennek érdekében úgy, hogy közben kutyánk is pozitív élményként élje meg a változást.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Brimo partysátor JULIUS-K9 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Hírek - Címlapon
Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Hírek - Címlapon
Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat