A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ismét gazdi lett Erzsébet királynő - két corgi kölyök költözött a palotába

2021. március 09., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Három éve nem élt corgi fajtájú kutya a királyi palotában, most azonban két corgi kölyök vidítja fel Erzsébet királynőt a nehéz időkben.



 

Két kölyökkutyával bővült a létszám a brit királyi palotában: Erzsébet királynő két corgi kölyök gazdája lett. A királynő nagy kedvelője a fajtának: az évek alatt több mint 30 corgija volt. “Elképzelhetetlen, hogy a királynőnek ne legyen corgija. Az olyan lenne, mint a Tower hollók nélkül.” - idéz egy bennfentest a The Sun lap.

 

Három éve nem volt corgi a királyi palotában: a királynő egyik utolsó ilyen fajtájú kutyája, Willow 2018 áprilisában kelt át a szivárványhídon. Willow annak a Susan nevű coginak a leszármazottja volt, akit a királynő 1944-ben, 18. születésnapjára kapott ajándékba. Willow-t követően Whisper nevű corgija fél évvel később, novemberben halt meg.

Két kutyája maradt: Candy és Vulcan. Ők úgynevezett dorgik, azaz corgi és tacskó keverékek. Vulcantól tavaly novemberben kellett búcsút vennie a királynőnek.

 

 

Erzsébet királynő és kutyái
Erzsébet királynő és kutyái
A lépcső tetején Willow, aki 2018-ban kelt át a szivárványhídon, mellette Vulcan, aki pedig 2020 novemberében. Lentebb Holly, aki 2016-ban ment el, legalul pedig Candy, aki még él. Candy és Vulcan dorgik, azaz corgi és tacskó keverékek.
Fotó: vanityfair.com

 

 

A “corgi-mentes” időszak azonban lezárult a palotában. Az állatok jó kedvre derítik a királynőt a nehéz időszakban: férje, Fülöp herceg jelenleg kórházban van. Sokáig úgy tűnt, a királynő nem akar új kutyát idős korára való tekintettel. A corgik azonban rendkívül fontosak számára: sokszor közelebb álltak hozzá az évek alatt, mint az emberek.

 

 

A corgi kölyök, Charlie tenyésztője nem tudta, ki a vásárló
A corgi kölyök, Charlie tenyésztője nem tudta, ki a vásárló
Fotó: thesun.co.uk

 

 

A The Sun információi szerint az egyik kölyköt egy online felületen vásárolták tenyésztőjétől. A Charlie nevű kölyökért egy sötétített üvegű Land Roverrel érkezett egy hölgy vevő - aki természetesen nem árulta el a kutya leendő gazdijának kilétét. Annyit közölt csak, hogy a kutya Windsorba kerül, és nagyon jó élete lesz.

A tenyésztő másnap hallotta a hírekben, hogy a királynő új kutyust kapott.

Azt egyelőre nem tudni, a másik kölyök honnan származik.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Nem egy konkrét fajtáról van szó, ám az elmúlt évek sorozatos kutyatámadásai miatt egyre többen emelték fel hangjukat az XL Bullyk ellen.

Hegyimentők hozták le a hegyről az akitát, aki rettenetesen elfáradt a túra végére Hegyimentők hozták le a hegyről az akitát, aki rettenetesen elfáradt a túra végére
Egyik tappancsa megsérült, de valószínűleg enélkül is úgy gondolta volna: ha gazdái szeretnék, hogy lejöjjön a hegyről, akkor bizony le kell cipelniük. Mert ő egy tapodtat sem megy innen sehova.

Pénzbírságot kaphatnak a monmouthshire-i gazdik, ha nincs náluk kakizacsi Pénzbírságot kaphatnak a monmouthshire-i gazdik, ha nincs náluk kakizacsi
… ez ugyanis feltételezi azt, hogy a gazdinak esze ágában se volt felszedni kutyája után a piszkot, tehát véteni fog a szabályok ellen.

Skóciában jelentősen szigorítják a rókavadászat szabályait - Egy régi tradíció érhet véget? Skóciában jelentősen szigorítják a rókavadászat szabályait - Egy régi tradíció érhet véget?
Idén márciusban utoljára szervezett rókavadászatot az egyik hagyományőrző klub Skóciában. Egy törvénymódosításnak köszönhetően 252 év után pontot tesznek a sokak által megkérdőjelezett esemény végére.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hazaküldték Joe Biden németjuhászait a Fehér Házból Delaware-be Hírek - Címlapon
Hazaküldték Joe Biden németjuhászait a Fehér Házból Delaware-be
A hűség jelképe: Hachiko Hírek - Címlapon
A hűség jelképe: Hachiko