A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ismét gazdi lett Erzsébet királynő - két corgi kölyök költözött a palotába

2021. március 09., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Három éve nem élt corgi fajtájú kutya a királyi palotában, most azonban két corgi kölyök vidítja fel Erzsébet királynőt a nehéz időkben. 

Két kölyökkutyával bővült a létszám a brit királyi palotában: Erzsébet királynő két corgi kölyök gazdája lett. A királynő nagy kedvelője a fajtának: az évek alatt több mint 30 corgija volt. “Elképzelhetetlen, hogy a királynőnek ne legyen corgija. Az olyan lenne, mint a Tower hollók nélkül.” - idéz egy bennfentest a The Sun lap.

 

Három éve nem volt corgi a királyi palotában: a királynő egyik utolsó ilyen fajtájú kutyája, Willow 2018 áprilisában kelt át a szivárványhídon. Willow annak a Susan nevű coginak a leszármazottja volt, akit a királynő 1944-ben, 18. születésnapjára kapott ajándékba. Willow-t követően Whisper nevű corgija fél évvel később, novemberben halt meg.

Két kutyája maradt: Candy és Vulcan. Ők úgynevezett dorgik, azaz corgi és tacskó keverékek. Vulcantól tavaly novemberben kellett búcsút vennie a királynőnek.

 

 

Erzsébet királynő és kutyái
Erzsébet királynő és kutyái
A lépcső tetején Willow, aki 2018-ban kelt át a szivárványhídon, mellette Vulcan, aki pedig 2020 novemberében. Lentebb Holly, aki 2016-ban ment el, legalul pedig Candy, aki még él. Candy és Vulcan dorgik, azaz corgi és tacskó keverékek.
Fotó: vanityfair.com

 

 

A “corgi-mentes” időszak azonban lezárult a palotában. Az állatok jó kedvre derítik a királynőt a nehéz időszakban: férje, Fülöp herceg jelenleg kórházban van. Sokáig úgy tűnt, a királynő nem akar új kutyát idős korára való tekintettel. A corgik azonban rendkívül fontosak számára: sokszor közelebb álltak hozzá az évek alatt, mint az emberek.

 

 

A corgi kölyök, Charlie tenyésztője nem tudta, ki a vásárló
A corgi kölyök, Charlie tenyésztője nem tudta, ki a vásárló
Fotó: thesun.co.uk

 

 

A The Sun információi szerint az egyik kölyköt egy online felületen vásárolták tenyésztőjétől. A Charlie nevű kölyökért egy sötétített üvegű Land Roverrel érkezett egy hölgy vevő - aki természetesen nem árulta el a kutya leendő gazdijának kilétét. Annyit közölt csak, hogy a kutya Windsorba kerül, és nagyon jó élete lesz.

A tenyésztő másnap hallotta a hírekben, hogy a királynő új kutyust kapott.

Azt egyelőre nem tudni, a másik kölyök honnan származik.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Gördeszkázik, kosarazik, fest és még legalább 60 mókás trükköt tud a zseni corgi Gördeszkázik, kosarazik, fest és még legalább 60 mókás trükköt tud a zseni corgi
Cukin nézni nagyon tud, ám ez még semmi. Ismerjétek meg Kobis kutyust Litvániából!

A 10 legjátékosabb kutyafajta A 10 legjátékosabb kutyafajta
Kedvességük, vidámságuk magával ragadó, vicces pillanataik mosolyt csalnak arcunkra. Mellettük igazán nem lehet unatkozni egy percig sem!

Két mentett kutya lesz a Buckingham palota új lakója: Beth és Bluebell költözik III. Károllyal és Kamillával Két mentett kutya lesz a Buckingham palota új lakója: Beth és Bluebell költözik III. Károllyal és Kamillával
Nem marad négylábúak nélkül a palota a királynő halála után: III. Károllyal és feleségével két kistestű kutya is érkezik.

Szeretett állatai is búcsút vettek II. Erzsébettől a királynő temetésén Szeretett állatai is búcsút vettek II. Erzsébettől a királynő temetésén
Végső búcsút vettek II. Erzsébet királynőtől hétfő este egykori rezidenciája az ősi windsori kastély Szent György-kápolnájában.

Kiderült, hova kerülnek II. Erzsébet imádott kutyái Kiderült, hova kerülnek II. Erzsébet imádott kutyái
Eldőlt a királynő szeretett corgijainak sorsa: II. Erzsébet halála után a négylábúak York hercegéhez költöznek. Arról viszont még nincs információ, hogy a másik két kutyája kihez kerül majd.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hazaküldték Joe Biden németjuhászait a Fehér Házból Delaware-be Hírek - Címlapon
Hazaküldték Joe Biden németjuhászait a Fehér Házból Delaware-be
A hűség jelképe: Hachiko Hírek - Címlapon
A hűség jelképe: Hachiko