A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Játssz a házi kedvenceddel mobilon is!

Érkezik a Petcube kisállatfigyelő kamera Európába


2015. szeptember 09., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Szeptember végén kerül az európai boltok polcaira a 2014-ben „Legjobb Európai Hardver Startup” díjjal jutalmazott Petcube kamera, amely alapjaiban változtatja meg a háziállatok és gazdáik közötti kommunikációt.



Az eszköz segítségével az állattartók okostelefonjukon keresztül figyelhetik otthon maradt kedvencüket, sőt beszélhetnek és játszhatnak is velük, bárhol is legyenek a világban.

 

Megközelítőleg 72 millió európai háztartásban van legalább egy kisállat, melyek közel fele macska vagy kutya. A Petcube kamera megtalálta a megoldást arra a problémára, hogyan léphetünk velük kapcsolatba akkor is, amikor épp otthon kell őket hagynunk.

 

A Petcube kisállatkamera ötletét egy Rocky nevű kis csivava ihlette. Amikor reggelente Rocky egyedül maradt, akkora lármát csapott, hogy a szomszédok állandóan feljelentéssel fenyegetőztek. Gazdája egy Arduino-alapú robotot készített, mely egy kamerából és távirányítású lézerből állt, így interneten keresztül távolról is tudott játszani kedvencével, megakadályozva ezzel a lármázását. Nem sokkal később Alex a barátaival, Andrey Klennel és Yaroslav Azhnuykkal feltalálták a Petcube kamerát.

 

A Petcube Camera Európába is megérkezik

 

A Petcube egy beépített kamerával, hangszóróval, mikrofonnal, lézermutatóval és Wi-Fi-vel rendelkező elegáns, minimalista stílusú dobozka. Segítségével a világ bármely pontjáról lehetővé válik az otthon maradt háziállatokkal történő kommunikáció és akár a közös játék is. A széles látószögű kamera élő adást biztosít, a lézermutató pedig az ingyenes iOS és Android alkalmazásokon keresztül irányítható. A Petcube mobilapplikáció az állatbarátok számára egyben közösségi hely is, amelyen megoszthatják a kedvencek képeit, új barátokat szerezhetnek, de akár mások háziállatait is felügyelhetik vagy szórakoztathatják.

 

 

 

Az első Petcube kamera egy sikeres közösségi finanszírozású kampányt és egyéves fejlesztést követően 2014 decemberében talált gazdára. Az első széria egy hónapon belül, még karácsony előtt elkelt. Idén a termék olyan befolyásos áruházláncok kínálatába is bekerült, mint az Amazon és a Best Buy, megjelent a Virgin Megastore polcain Dubaiban, és több hongkongi viszonteladó áruházában. 2015 őszén a vállalat belép az Egyesült Királyság, Ausztrália és Új-Zéland, az e-könyv olvasóiról ismert PocketBook vállalat együttműködésével pedig az Európai Unió piacaira is.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába? Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába?
Vannak ebek, akik előszeretettel követik a gazdit mindenhova, és arról sem maradhatnak le, ha lezuhanyozunk vagy veszünk egy kellemes fürdőt. De mi teszi ezt olyan érdekessé?

Miért szeretne mindig hozzám érni a kutyám? Miért szeretne mindig hozzám érni a kutyám?
A Te kedvenced is igényli az érintést? Bökdös az orrával vagy rád teszi a mancsát? Miért csinálja?

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Kezdődik a suli – Így készítsd fel kutyádat a változásra Kezdődik a suli – Így készítsd fel kutyádat a változásra
Közeledik a szünidő vége, de mi lesz a kutyusunkkal?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
"Nem létezik neveletlen kutya, csak rossz gazdi" Hírek - Címlapon
"Nem létezik neveletlen kutya, csak rossz gazdi"
Harmadszor: Ebugatta Kutya Nap! Hírek - Címlapon
Harmadszor: Ebugatta Kutya Nap!