A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jéghideg folyóba ugrott egy férfi, hogy kimentse kutyáját a sodrásból

2018. november 06., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Ha legjobb barátunkról bajba kerül, nem gondolkodunk, azonnal cselekszünk. Akkor is, ha ez a barát éppen egy négylábú - érte is ugyanúgy megtennénk mindent, igaz?A hősök köztünk élnek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az interneten fel-felbukkanó történetek hős kutyákról vagy épp önfeláldozó gazdikról. Legutóbb Szentpétervárról röppent fel egy ilyen történet, és azóta meghódította az internetet.

 

Történt ugyanis, hogy egy házaspár a Grostkin hídon sétált kedvencükkel, a kis Bulochka-val (a kutyus neve magyarra fordítva péksüteményt jelent), amikor a kistestű eb megcsúszott, és beleesett a jéghideg folyóba.

 

Alexander Vetrov, a kutya tulajdonosának férje egy percig sem gondolkodott, látva, hogy a picike testet azonnal magával ragadta az erős sodrás, rögtön utána vetette magát. Szentpéterváron aznap mindössze 4 fok volt - gondolhatjuk, milyen hideg lehetett hát a víz!

 

 

 

 

 

“Oda tudtam úszni a kiskutyához, akit már lejjebb sodort az ár" - mesélte a férfi a VK nevű orosz közösségi oldalon írt bejegyzésében, írja az Euronews. - “De a jeges víz, minden erőt kivett a testemből, és ha nem jött volna az az ismeretlen férfi, aki utánunk ugrott a vízbe, és kisegítette a kutyát, majd engem, akkor talán szomorú vége lett volna történetnek"

 

A házaspár aztán a közösségi oldalon tett közzé egy felhívást, hogy szeretnék megtalálni a férfit, aki a segítségükre sietett, hogy megköszönhessék neki. A keresés sikerrel járt, így az eb (aki ép bőrrel megúszta a kalandot), gazdái és a segítségükre siető megmentő újra találkozhatott - ezúttal egy-egy csésze forró tea mellett.

 

A folyóból kimentett Bulochka és gazdijai
A folyóból kimentett Bulochka és gazdijai


 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart MOL Nyrt. Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyar sikerek Csehországban Hírek - Címlapon
Magyar sikerek Csehországban
5 ok amiért válságban van a kutyanevelés Hírek - Címlapon
5 ok amiért válságban van a kutyanevelés