A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás kirándulóhelyek Bécsben - 1.

2018. november 05., 12:00


Szerző: Noncsi


Kategória: Jó tudni!




Itt van az ősz, a hétvégi kirándulások és túrázás ideje. Érdemes komfortzónánkból kimozdulni, rácsodálkozni ennek az évszaknak is a szépségére, amit természetesen az egész család illetve kedvencünk is élvezni fog.



 

Bécs és környéke az igazi kutyaparadicsom

Bécs teljes mértékben befogadó a kutyások számára is, talán jogosan nevezhetjük az osztrák fővárost kutyabarátnak, hiszen szinte minden kerületben található legalább egy kutyafuttató, ahol szabadon engedhetjük kedvencünket.

 

Kutyafuttató Bécsben
Kutyafuttató Bécsben

 

 

Az évi kutyaadó költségeként tartja fenn a város ezeket a területeket, illetve a kutyazacskókért felelősek, amit a gazdik felhasználnak a nyilvánosan is kihelyezett tartókból, a kutyapiszok eltakarítására.

 

Város szerte több ezer úgynevezett Kutya - állomás kínálja a kis fekete nylonokat Bécsben. Figyelmeztető táblácska emlékezteti a gazdikat arra, hogy „kutya” – kötelességük :) az ürülék felszedése, eltakarítása, mert különben az elmulasztás bírságot vonhat maga után. Méghozzá nem csekély összeget, 50 eurót nevezetesen. Az én Mollym konkrétan mindig megvárja, hogy befejezzem utána a „piszkos munkát” :)

 

 

Figyelmeztető táblácska emlékezteti a gazdikat arra, hogy „kutya” – kötelességük az ürülék felszedése
Figyelmeztető táblácska emlékezteti a gazdikat arra, hogy „kutya” – kötelességük az ürülék felszedése

 

 

A kutya valóban az ember társaként mehet mindenhová, ahol persze tiltó tábla nem jelzi, de ilyen hely kevés akad. Élelmiszerboltokban nyilván nem szívesen látott vendég, de egyébként gazdáikkal szinte bármelyik más kereskedelmi boltba ki- és besétálhatnak, a szabályoknak megfelelően pórázon, és/vagy szájkosárban. Akár hotelekben is megszállhatnak, természetesen díjazás ellenében és egyáltalán nem ritka, hogy gasztronómiai egységekben, mint például éttermekben, kávézókban egyenrangú vendégként kezelik őket, sőt.

 

 

Sok helyen fogadják szívesen a kutyákat - a táblák vagy matricák minden esetben jelzik, hova lehet, vagy nem lehet belépni kutyával
Sok helyen fogadják szívesen a kutyákat - a táblák vagy matricák minden esetben jelzik, hova lehet, vagy nem lehet belépni kutyával

 

 

Bécsben számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy nyugodt környezetben élvezhesse a szeretteivel töltött szabadidejét. Manapság korszerűsített 10.kerület híres termálvizes fürdőhelye mellett kialakított Oberlaa Kurparkba mindenképp érdemes ellátogatni kutyával!

 

A meseszépen kialakított park a bécsi nemzetközi kertkiállításra készült, ahol a tematikus kertekkel tarkított: viráglabirintus, szerelemkert, filmváros is megcsodálható.

 

 

Oberlaa Kurpark, 10.kerület
Oberlaa Kurpark, 10.kerület

 

 

A  fentebb említett évi ebadóért cserébe a kutyatulajdonosok rendezett Kutyafuttatókat is kapnak. A több ezer kutyának közel 200 kutyafuttató teszi kellemessé hétköznapjait. A rendszeres mozgás, testedzés így kellőképpen biztosított. 

 

Bécs legzöldebb kerülete, a 22.kerület, csak ebben a kerületben 19 kutyazóna található, s közülük is a legnagyobb a 27.000m2 Hirschtettner Badeteich, itt lehet szabadon fürdőzni is a kutyánkkal!

 

 

utyazóna, 22.kerület, Hirschtettner Badeteich
Kutyazóna, 22.kerület, Hirschtettner Badeteich

 

 

A természet kedvelők négylábú barátaikkal a 18. kerületi Türkenschanzparkot sem hagyhatják ki, ahol 2 kutyafuttató is található a park szélein. Ez egy óriási szabadidőpark, ahol lehet sportolni, vagy esetleg gyönyörködni a vízesésben.

 

 

Vízesés, Türkenschanzpark, 18.kerület
Vízesés, Türkenschanzpark, 18.kerület

 

Tábla, rendszabály, Türkenschanzpark, 18.kerület
Tábla, rendszabály, Türkenschanzpark, 18.kerület

 

 

Nemcsak a szőlőhegyről, bortermelésről és a szorosan hozzátartozó borkóstolásról híres a bécsi erdő, hanem a káprázatos szépségű természetvédelmi terület mentén több 10.000 km, jelzett kiránduló – és túraútvonalairól is. Parkja konkrétan 7 bécsi kerületet foglal magába, - Ottakring, Hernals, Währing, Döbling, Hietzing, Penzing, Liesing – így könnyen elérhető tömegközlekedési eszközökkel. Ideális pihenőhely akár barátokkal, családdal, ahol szabadon lehet sütni – főzni (természetesen az arra kijelölt helyeken), sőt a park a kutyaoktatók közkedvelt helye is.

 

 

Wienerwald részlet
Wienerwald részlet

 

 

Egy csodálatos panorámának lehetünk részesei, ha követjük a 19.kerületből induló 11 km hosszú túraútvonalat, amely a bécsi erdőn és szőlőhegyeken keresztül Kahlenbergbe vezet. Szintén pórázon sétálhatunk, túrázhatunk kutyusunkkal. Érdemes betérni egy bécsi kávé és almás rétes erejéig a kahlenbergi kávézóba, aminek a teraszáról élvezhetjük a bécsi látképet. A kedves kiszolgálás mellett a kutyusunkat is friss vízzel kínálják, mint sok helyen Bécsben és környékén, kiemelve a kutyabarát szolgáltatást.

 

 

Kahlenberg panoráma
Kahlenberg panoráma

 

 

A 2. kerületben található hatalmas kiterjedésű Prater erdő tökéletes kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. Legyen akár szó aktív vagy passzív pihenésről, ideális környezetet biztosít a kutyával való sétákhoz, játékhoz, sporthoz egyaránt. Az U1 Praterstern metrómegállótól kezdődő 13 km hosszú túraútvonalat követve a Prater Hauptallen keresztül eljutunk a Freudenau mezőhöz.

 

 

Prater Hauptalle, 2.kerület
Prater Hauptalle, 2.kerület

 

Még egyszer fontos hangsúlyozni az osztrák kutyatartással kapcsolatos főszabályt: csakis a kutyasétáltatásra kijelölt területeken lehet mellőzni a pórázt, azaz a kutyafuttatókban lehet szabadon engedni kutyusunkat, a szájkosarat pedig kötelező tömegközlekedésen való utazáskor viselnie a kutyánknak.

 

 

 


Indexkép forrás: pinterest.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára
Ausztriáról köztudott, hogy csodálatos kirándulóhely, és egyben erős kutyabarát kultúrája is van. Ebben a cikkünkben az osztrák fővárost, Bécset mutatjuk be: mire is kell figyelnünk, ha kutyával érkezünk.

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Jéghideg folyóba ugrott egy férfi, hogy kimentse kutyáját a sodrásból Hírek - Címlapon
Jéghideg folyóba ugrott egy férfi, hogy kimentse kutyáját a sodrásból
Kutyák segíthetnek a malária megfékezésében Hírek - Címlapon
Kutyák segíthetnek a malária megfékezésében