A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Jó tudni!

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Kutyás kirándulóhelyek Bécsben - 1.

2018. november 05., 12:00


Szerző: Noncsi


Kategória: Jó tudni!
Itt van az ősz, a hétvégi kirándulások és túrázás ideje. Érdemes komfortzónánkból kimozdulni, rácsodálkozni ennek az évszaknak is a szépségére, amit természetesen az egész család illetve kedvencünk is élvezni fog. 

Bécs és környéke az igazi kutyaparadicsom

Bécs teljes mértékben befogadó a kutyások számára is, talán jogosan nevezhetjük az osztrák fővárost kutyabarátnak, hiszen szinte minden kerületben található legalább egy kutyafuttató, ahol szabadon engedhetjük kedvencünket.

 

Kutyafuttató Bécsben
Kutyafuttató Bécsben

 

 

Az évi kutyaadó költségeként tartja fenn a város ezeket a területeket, illetve a kutyazacskókért felelősek, amit a gazdik felhasználnak a nyilvánosan is kihelyezett tartókból, a kutyapiszok eltakarítására.

 

Város szerte több ezer úgynevezett Kutya - állomás kínálja a kis fekete nylonokat Bécsben. Figyelmeztető táblácska emlékezteti a gazdikat arra, hogy „kutya” – kötelességük :) az ürülék felszedése, eltakarítása, mert különben az elmulasztás bírságot vonhat maga után. Méghozzá nem csekély összeget, 50 eurót nevezetesen. Az én Mollym konkrétan mindig megvárja, hogy befejezzem utána a „piszkos munkát” :)

 

 

Figyelmeztető táblácska emlékezteti a gazdikat arra, hogy „kutya” – kötelességük az ürülék felszedése
Figyelmeztető táblácska emlékezteti a gazdikat arra, hogy „kutya” – kötelességük az ürülék felszedése

 

 

A kutya valóban az ember társaként mehet mindenhová, ahol persze tiltó tábla nem jelzi, de ilyen hely kevés akad. Élelmiszerboltokban nyilván nem szívesen látott vendég, de egyébként gazdáikkal szinte bármelyik más kereskedelmi boltba ki- és besétálhatnak, a szabályoknak megfelelően pórázon, és/vagy szájkosárban. Akár hotelekben is megszállhatnak, természetesen díjazás ellenében és egyáltalán nem ritka, hogy gasztronómiai egységekben, mint például éttermekben, kávézókban egyenrangú vendégként kezelik őket, sőt.

 

 

Sok helyen fogadják szívesen a kutyákat - a táblák vagy matricák minden esetben jelzik, hova lehet, vagy nem lehet belépni kutyával
Sok helyen fogadják szívesen a kutyákat - a táblák vagy matricák minden esetben jelzik, hova lehet, vagy nem lehet belépni kutyával

 

 

Bécsben számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy nyugodt környezetben élvezhesse a szeretteivel töltött szabadidejét. Manapság korszerűsített 10.kerület híres termálvizes fürdőhelye mellett kialakított Oberlaa Kurparkba mindenképp érdemes ellátogatni kutyával!

 

A meseszépen kialakított park a bécsi nemzetközi kertkiállításra készült, ahol a tematikus kertekkel tarkított: viráglabirintus, szerelemkert, filmváros is megcsodálható.

 

 

Oberlaa Kurpark, 10.kerület
Oberlaa Kurpark, 10.kerület

 

 

A  fentebb említett évi ebadóért cserébe a kutyatulajdonosok rendezett Kutyafuttatókat is kapnak. A több ezer kutyának közel 200 kutyafuttató teszi kellemessé hétköznapjait. A rendszeres mozgás, testedzés így kellőképpen biztosított. 

 

Bécs legzöldebb kerülete, a 22.kerület, csak ebben a kerületben 19 kutyazóna található, s közülük is a legnagyobb a 27.000m2 Hirschtettner Badeteich, itt lehet szabadon fürdőzni is a kutyánkkal!

 

 

utyazóna, 22.kerület, Hirschtettner Badeteich
Kutyazóna, 22.kerület, Hirschtettner Badeteich

 

 

A természet kedvelők négylábú barátaikkal a 18. kerületi Türkenschanzparkot sem hagyhatják ki, ahol 2 kutyafuttató is található a park szélein. Ez egy óriási szabadidőpark, ahol lehet sportolni, vagy esetleg gyönyörködni a vízesésben.

 

 

Vízesés, Türkenschanzpark, 18.kerület
Vízesés, Türkenschanzpark, 18.kerület

 

Tábla, rendszabály, Türkenschanzpark, 18.kerület
Tábla, rendszabály, Türkenschanzpark, 18.kerület

 

 

Nemcsak a szőlőhegyről, bortermelésről és a szorosan hozzátartozó borkóstolásról híres a bécsi erdő, hanem a káprázatos szépségű természetvédelmi terület mentén több 10.000 km, jelzett kiránduló – és túraútvonalairól is. Parkja konkrétan 7 bécsi kerületet foglal magába, - Ottakring, Hernals, Währing, Döbling, Hietzing, Penzing, Liesing – így könnyen elérhető tömegközlekedési eszközökkel. Ideális pihenőhely akár barátokkal, családdal, ahol szabadon lehet sütni – főzni (természetesen az arra kijelölt helyeken), sőt a park a kutyaoktatók közkedvelt helye is.

 

 

Wienerwald részlet
Wienerwald részlet

 

 

Egy csodálatos panorámának lehetünk részesei, ha követjük a 19.kerületből induló 11 km hosszú túraútvonalat, amely a bécsi erdőn és szőlőhegyeken keresztül Kahlenbergbe vezet. Szintén pórázon sétálhatunk, túrázhatunk kutyusunkkal. Érdemes betérni egy bécsi kávé és almás rétes erejéig a kahlenbergi kávézóba, aminek a teraszáról élvezhetjük a bécsi látképet. A kedves kiszolgálás mellett a kutyusunkat is friss vízzel kínálják, mint sok helyen Bécsben és környékén, kiemelve a kutyabarát szolgáltatást.

 

 

Kahlenberg panoráma
Kahlenberg panoráma

 

 

A 2. kerületben található hatalmas kiterjedésű Prater erdő tökéletes kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. Legyen akár szó aktív vagy passzív pihenésről, ideális környezetet biztosít a kutyával való sétákhoz, játékhoz, sporthoz egyaránt. Az U1 Praterstern metrómegállótól kezdődő 13 km hosszú túraútvonalat követve a Prater Hauptallen keresztül eljutunk a Freudenau mezőhöz.

 

 

Prater Hauptalle, 2.kerület
Prater Hauptalle, 2.kerület

 

Még egyszer fontos hangsúlyozni az osztrák kutyatartással kapcsolatos főszabályt: csakis a kutyasétáltatásra kijelölt területeken lehet mellőzni a pórázt, azaz a kutyafuttatókban lehet szabadon engedni kutyusunkat, a szájkosarat pedig kötelező tömegközlekedésen való utazáskor viselnie a kutyánknak.

 

 

 


Indexkép forrás: pinterest.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kirándulás kutyával vadregényes utakon Kirándulás kutyával vadregényes utakon
Ki mondta, hogy kutyával utazni csak nyáron érdemes? Épp ellenkezőleg!A kellemes őszi idő igazán jó barátja a kutyásoknak: ilyenkor lehet igazán hosszú sétákat, túrákat tenni a természetben! Élményekben gazdag úticélt ajánlunk!

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Nem mindegy, merre kirándulsz kutyáddal ősszel - erdőlátogatási tilalom van egyes erdőkben Nem mindegy, merre kirándulsz kutyáddal ősszel - erdőlátogatási tilalom van egyes erdőkben
Az ősz az egyik legjobb időszak a hosszú kutyasétákra, és túrákra: kellemes az időjárás, nincs túl meleg, gyönyörűen színesednek a falevelek. Nem lehet nem szeretni! Indulás előtt azonban fontos, hogy tájékozódjunk, nem esik-e valamilyen korlátozás alá az útvonalunk!

Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén
Nincs is jobb dolog ősszel, mint a színesedő falevelek alatt sétálni a napsütötte erdőben, a vastag avart rugdosva… Az élmény azonban csak akkor teljes, ha kedvencünk is velünk tarthat a kirándulásra!

Mit tegyek, ha a kutyám állandóan nyalogatja a mancsát? Mit tegyek, ha a kutyám állandóan nyalogatja a mancsát?
Természetes, hogy kedvencünk időről-időre megtisztogatja a mancsait, ám a túlzásba vitt nyalogatás, rágcsálás komolyabb problémát is elfedhet, melyet érdemes kivizsgáltatni.

Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza
Nem csak az autóvezetőknek kell fokozottan ébernek lennie a nyár második felében: a kutyasétán, kiránduláson is keresztezhetjük a szerelmes őzek útját. Legyünk éberek!

Kutyamedence a forró autó helyett - hűsölést kínál a kutyáknak az osztrák bevásárlóközpont, míg gazdájuk vásárol Kutyamedence a forró autó helyett - hűsölést kínál a kutyáknak az osztrák bevásárlóközpont, míg gazdájuk vásárol
Hiába a sok figyelmeztetés, az emberek egy része még mindig jó ötletnek tartja, hogy magával vigye még a bevásárlásokra is kutyáját. A felhívások mintha lepattannának ezekről a gazdikról - ezért most egy másik irányból próbálják az állatvédők jobb belátásra bírni őket.

Ne ments meg minden állatkölyköt kutyaséta alatt! Ne ments meg minden állatkölyköt kutyaséta alatt!
Tavasz végén, nyár elején sok elhagyottnak tűnő vadállat kölyökbe botolhatunk kutyasétánk alatt. Mivel mind állatbarátok vagyunk, természetes, hogy azonnal a segítségükre szeretnénk sietni, hisz ki tudja, mi történt a kölyök anyjával. A legtöbbször azonban inkább ártunk, mint segítünk...

Mancsokkal a Balaton körül - két lány kutyáival kutyagolja körbe a Balcsit Mancsokkal a Balaton körül - két lány kutyáival kutyagolja körbe a Balcsit
Két fiatal kutyaimádó lány és három imádnivaló kutya – nem kisebb kalandra vállalkoztak, mint hogy körbesétálják a Balatont. Az izgalmas túrára már gőzerővel készülnek, hiszen júniusban útra is kelnek!

Hangos lesz a Bakony júniusban - körültekintéssel szervezz kirándulást! Hangos lesz a Bakony júniusban - körültekintéssel szervezz kirándulást!
Lövésektől, ágyúk zajától lesz hangos júniusban a Bakony: a nemzetközi hadgyakorlatok erős zajhatással járnak, így érdemes átgondolni, milyen irányba indulunk kirándulni, túrázni - különösen, ha kutyánk fél a hasonló hangoktól.

Kiemelt híreink

Brit Petfood, egy családi vállalkozás, ahol az állatok az elsők Brit Petfood, egy családi vállalkozás, ahol az állatok az elsők
A szuper prémium állateledeleket gyártó cseh cég már több mint 25 éve van a piacon, és termékeik Magyarországon is egyre népszerűbbek.

Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen! Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen!
Egyre többet fordulunk az internetes webáruházakhoz, ha valamire szükségünk van. Ruhák, a legkülönbözőbb eszközök, lakberendezési tárgyak vagy akár egyes élelmiszerek esetében is könnyebben...

Elzárást és pénzbüntetést kapott két állatkínzó Elzárást és pénzbüntetést kapott két állatkínzó
Jogerősen 90 napi elzárásra, illetve 180 ezer forint pénzbüntetésre ítéltek két zalai állatkínzót pénteken - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Alapengedelmesség: tudni nem elég, alkalmazni is kell! Alapengedelmesség: tudni nem elég, alkalmazni is kell!
Szemünk előtt a kép: a kutya parancsra ugrik át az akadályon, felkapja a labdát, majd szájában tartva visszafut hozzánk. Elénk ül és szinte mondani sem kell semmit, máris kezünkbe adja...

Miért ne használj flexi pórázt? Miért ne használj flexi pórázt?
A hám vagy nyakörv, valamint a megfelelő póráz kérdése állandó vitatéma. Mindenki másra esküszik, és meg is van a saját indoka. De miért olyan fontos ez a kérdés?

Mennyi alvásra van szüksége a kutyáknak? Mennyi alvásra van szüksége a kutyáknak?
Aligha létezik édesebb látvány kedvencünknél, mikor elnyúlik fekhelyén, szanaszét heverő lábakkal és békésen hortyog mély álmában. Ám az alvás ennél jóval több: kutyáink egészségének...

Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve
Rajzolt képkockákon elevenedik meg, milyen is az, amikor a menhelyről végre hazaviszed az árva négylábút, aki ettől kezdve szerető családban élhet.

Te biztonságosan utazol kutyáddal? Te biztonságosan utazol kutyáddal?
A hazai kutyatartók sok esetben veszélybe sodorják négylábú barátaikat és saját magukat is autós utazásaik során – derül ki a Groupama Biztosító legfrissebb országos kutatásából...

Orrvérzés kutyáknál - mire utalhat és mit tegyünk? Orrvérzés kutyáknál - mire utalhat és mit tegyünk?
Rendkívül ijesztő látvány, ha kutyánk orra vérezni kezd. Hogyan segíthetünk rajta, és mikor forduljunk állatorvoshoz?

Egy út széléről mentett pit bullról készültek a legcukibb kutyás kismama fotók Egy út széléről mentett pit bullról készültek a legcukibb kutyás kismama fotók
Egy mentett pit bull bájos képeitől olvad az internet. Az út mentén bóklászó magasvemhes kutyát az állatvédők szedték össze, hogy biztonságban lehessen a kicsik érkezésekor.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Deteki kutyagyilkos tárgyalása: újra elnapolták a döntéshozatalt Hírek - Címlapon
Deteki kutyagyilkos tárgyalása: újra elnapolták a döntéshozatalt
Hogyan, és milyen gyakran fürdesd a kutyád? Hírek - Címlapon
Hogyan, és milyen gyakran fürdesd a kutyád?