A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Karácsonyi történetek árva kutyák „tollából”

2017. december 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A karácsony igazi családi ünnep, tele szeretettel, meghittséggel, vidámsággal és sok finom falattal. A kutyás családok nagy részében a négylábúak sem maradhatnak ki az ünnepből: sokuk ajándékot is kap, vagy ha nem, akkor is a szeretett gazdi mellett lehetnek.Vannak azonban kutyák, akik sosem tapasztalták még meg, mi is a szeretet, egy családi ünnep. Sőt, számtalan négylábú azt sem tudja, milyen az, ha van egy gazdája, aki gondoskodik róla. Az ő meséiket olvashatjuk el most, a Fekete István Állatvédő Egyesület jóvoltából. A védencek szívmelengető, ám olykor szívfacsaró történeteit az Egyesület egyik önkéntes tagja, Horváth Évi fogalmazta meg.

 

***

 

Ez a mi mesénk...


Hol volt, hol nem volt, éltek négylábúak egy telepen. Volt meleg házuk, kaptak élelmet, szeretetet, ellátást, minden jót, ami kellett a boldogságukhoz. Csak egy valami hiányzott nekik ahhoz, hogy igazán boldogan hajthassák álomra a fejüket... Nekünk, kétlábúaknak sosem panaszkodtak, csak egymásnak mesélték el, mi bántja őket, milyen gazdit szeretnének, mi minden történt velük az előző életükben… Kihallgattuk őket, így most elmeséljük nektek…

 

 

Csini 


Tudjátok srácok, én láttam rácsonyozni, vagyis karácsonyozni a kétlábúakat. Egy bokorból figyeltem őket, a kétlábúimat. Boldogan körbeülték az asztalt, és ettek, ittak, nevettek, ajándékokat adtak egymásnak. Hozzám is kijöttek, és adtak a vacsora maradékból. Azt mondták, hogy örüljek, hogy kapok valamit… Nagyon örültem neki, hiszen én is kaptam valamit tőlük, csak én… Aztán egy este, mikor még égtek azok a kis csillogó fények a fákon, elkezdett az ég szikrázni és hatalmasakat durrogni, az utcán mindenki kiabált, énekelt, boldogan szaladt. Én rettegtem, nem tudtam hova menekülni. Próbáltam az ajtón bejutni, de senki nem nyitotta ki… Elszaladtam jó messzire a hangoktól. Napokon át próbáltam visszajutni, de nem sikerült. Aztán jött ő, egy nagy sárga autóval. Felkapott az ölébe, és csak annyit mondott: „Drágám, én most jó helyre viszlek, nyugodj meg…” Féltem még mindig, nagyon sokáig… De azóta kezdem megszokni őket. Azt mondják, jön ismét a karácsony, és szeretnék, ha az én mesém Ti segítenétek befejezni, és boldog véget adni neki.  Benne vagytok?

 

Csini
Fotó: Németh Tamás

 

 

 

Vili 

 

Csinos, te csak enni kaptál karácsonyra? Óóó, képzeld, én kaptam ajándékot is, mindenféle sípolót, meg ölelést, meg szeretetet, meg sok képet csináltak rólam, olyan igazi boldog karácsonyunk volt. Tudod, amit a megbecsült családtagok kapnak. De idén azt hiszem, nem kapok ilyen dolgokat… Mert már nincs gazdim. Ellöktek maguktól, hibáztam… Azóta itt vagyok én is a telepen, ahonnan elvittek haza, az otthonukba. Tudom milyen az út szélén feküdni összetört lábbal és lélekkel, tele sebekkel, várni a sötétséget, vagy épp a nagy sárga autót, amit mondott a Csini. Akkor a csapat összerakott szó szerint, mind testileg, mind lelkileg, de most ismét megtörtem. Félek, vagyis inkább bizonytalan vagyok, mint Te Csini, én sem bízom az emberekben, ők bántottak, de ha valaki kitartó, segíthet az én mesémet is szebbé tenni… Talán ezért is lettünk mi jó barátok, énekelhetnénk is (ne mondd el senkinek, hogy szoktuk!) az UGYE MI JÓBARÁTOK VAGYUNK? című klasszikust.  Tudod, én ismerem a karácsonyi szeretetbombát, de ismerem, milyen eldobottnak, elhagyottnak lenni… Szerinted jövőre már ismét kaphatok egy saját otthont? Vajon milyen vége lesz majd a történetemnek? 

 

Vili
Fotó: Németh Tamás

 

 

 

Zsebi 


Húúúhúúú, helló Zsebi vagyok, igazi nagy csavargó. A karácsonyom tudjátok hogy telt? Na, nem tudjátok, mi? Jó, mert én sem tudom. Jó, persze, sok társam karácsonyozását láttam, mert ide-oda mászkáltam a faluban. Nem volt igazán gazdám, úgyhogy nem tudom, miről szól, meg hogy néz ki a karácsonyfa. Nagyon jó dolog lehet ám ott ülni, kapni a jutikat, a rántotthusi darabokat (tudom ám, hogy adnátok nekem, annyira cuki vagyok.) Húú, nagyon szeretném már végre egy saját otthonban élni az életem, ahol úgy alakítom a lakást a gazdinak meg nekem, ahogy jó. Segítenél nekem egy megosztással, hogy ez a mese úgy végződjön, ahogy kell? Hogy végre megtaláljam az álomgazdim, aki egy tacskóméretű cukiságbombára vágyik? 

 

Zsebi
Fotó: Németh Tamás

 

 

***

 

 

A Fekete István Állatvédő Egyesület védencei nagyon várják már az Igazit, a nagybetűs Gazdit! Több információ a bűbájos négylábúakról a Facebook oldalukon olvasható, ide kattintva!

 

 

 


Indexkép forrás: Németh Tamás

Témába vág

A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem! A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem!
Biztos sokan láttunk már kedves képeket könnyeikkel küszködő gyerkőcökről, amint épp kibontják ajándékukat a karácsonyfa alatt - és a nagy dobozból egy csillogó szemű kiskutya néz vissza rájuk. Megható pillanat! De mi lesz ezután?

Idén is indul a Négylábú szeretetfutár Idén is indul a Négylábú szeretetfutár
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet. Ebben az időszakban az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a magányosan élőkre és igényeik szerint árva kutyákat és macskákat juttatnak el hozzájuk.

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Ehetnek a kutyák fahéjas ételeket? Ehetnek a kutyák fahéjas ételeket?
Ki tudna ellenállni egy mennyei fahéjas finomságnak? Ugye, hogy még kedvencünk sem? De milyen hatással van rájuk a fahéj?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Siker a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnél: Ginger nemzetközi mentőkutya-vizsgát tett Hírek - Címlapon
Siker a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnél: Ginger nemzetközi mentőkutya-vizsgát tett
A kislány, aki kutyája segítségével tanult meg járni Hírek - Címlapon
A kislány, aki kutyája segítségével tanult meg járni