A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

MR-vizsgálatok kutyáknak és macskáknak

Átadták a VetScan Kisállat Diagnosztika központot


2015. december 15., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Közérdekű




2015. december 09-én ünnepélyes keretek között átadták a VetScan Kisállat Diagnosztika központot Budapesten.



Nagy térerejű, kifejezetten a kisállatok vizsgálatára koncentráló MR-berendezést adtak át a VetScan Kisállat Diagnosztikai központjában. Az Újpest és Káposztásmegyek határán, a Megyeri út 53. szám alatt lévő központ Magyarországon egyedülálló módon kifejezetten állatok számára nyújt professzionális MR-vizsgálatokat, egy 1,5 Tesla térerejű MR-berendezésen. 
 
„Fontos, hogy a legmodernebb vizsgálatok az állatok számára is elérhetőek legyenek – és adott esetben ezzel az életüket is megmenthessék” – köszöntötte a hallgatóságot népszerű újságíró, műsorvezető, D. Tóth Kriszta, az ünnepség háziasszonya, egy 85 kilós német dog, Ringo gazdája.
 
D. Tóth Kriszta VetScan Kisállat Diagnosztika központjában
D. Tóth Kriszta VetScan Kisállat Diagnosztika központban
Fotó: Vet-Scan Kisállat Diagnosztika
 
A központot 2015. december 9-én ünnepélyes keretek között adta át prof. dr. Németh Tibor, a Szent István Egyetem Állatorvos-Tudományi Kar dékánhelyettese, a Sebészeti és Szemészeti Tanszék és Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, Leitner György, a Vet-Scan Kisállat Diagnosztika Kft. ügyvezető igazgatója, valamint dr. Kerekes Zoltán, a Vet-Scan Kisállat Diagnosztika Kft. vezető állatorvosa. Az átadó ünnepség után előadást tartott dr. Sebestyén Zsolt, a ProVet Állatorvosi Szakrendelő állatorvosa, kisállat-neurológus, aki ismertette az új intézmény jelentőségét az állatgyógyászatban.
 
Leitner György és dr. Kerekes Zoltán a megnyitón
Leitner György és dr. Kerekes Zoltán a megnyitón
Fotó: Vet-Scan Kisállat Diagnosztika
 
A megnyitón elhangzott, hogy az újonnan nyílt létesítmény hiánypótló a hazai állatorvoslásban, hiszen nincs még egy olyan intézmény, mely rutin állatdiagnosztikai MR-vizsgálatokra specializálódott volna. Az üzembe állított GE Healthcare gyártmányú 1,5 Tesla térerejű MR-berendezés fizikai méretéből adódóan kis-és nagyestű állatok vizsgálatára is alkalmas, a mágnes nagy térereje miatt kiváló minőségű felvételek készíthetőek vele. A központban szakmailag magasan képzett, komoly tapasztalattal rendelkező állatorvosok végzik a vizsgálatokat, melyek segítségével precízen kimutathatók a legapróbb, más képalkotó diagnosztikai eljárásokkal nehezen észrevehető rendellenességek, a pontos diagnózist követően pedig megkezdődhet az eredményes gyógyítási folyamat.
 
Leitner György, a Vet-Scan Kisállat Diagnosztika Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Kerekes Zoltán, a Vet-Scan Kisállat Diagnosztika Kft. vezető állatorvosa és D. Tóth Kriszta, az ünnepség háziasszonya
Leitner György, a Vet-Scan Kisállat Diagnosztika Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Kerekes Zoltán, a Vet-Scan Kisállat Diagnosztika Kft. vezető állatorvosa és D. Tóth Kriszta, az ünnepség háziasszonya
Fotó: Vet-Scan Kisállat Diagnosztika
 
A humán orvoslásban a bonyolultabb betegségek diagnosztikájára gyakran alkalmazzák a mágneses rezonanciás képalkotást: országszerte több mint 50 MR-berendezés végez emberi diagnosztikai vizsgálatokat. A VetScan Kisállat Diagnosztika Megyeri úti központjában működő berendezés az ország első, nagy térerejű MR-berendezése, amely kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra áll rendelkezésre.
 
Engedélyek folyamatban
 
Kisállat-diagnosztikai központunk működéséhez az engedélyek beszerzése jelenleg folyamatban van. A központ üzemszerű tevékenységét csak a szükséges engedélyek birtokában kezdi meg, várhatóan 2016 januárjában.
 
Az intézményről további információkat a www.vetscan.hu weboldalon talál.
 

Forrás: Vet-Scan Kisállat Diagnosztika
Indexkép forrás: Vet-Scan Kisállat Diagnosztika

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megszülettek a világ első lombikkutyái Hírek - Címlapon
Megszülettek a világ első lombikkutyái
Cesar Millan interjú a Class FM rádióban Hírek - Címlapon
Cesar Millan interjú a Class FM rádióban