A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kék és zöld bundájú kutyák rejtélye adta fel a leckét az orosz hatóságoknak

2021. február 23., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Két oroszországi ipartelepen, egymástól több száz kilométerre fekvő helyen felbukkant színes bundájú kutyák rejtélye foglalkoztatja az orosz közvéleményt és a hatóságokat immár több mint egy hete.



 

Elsőként kék szőrű kóbor kutyák tűntek fel a Moszkvától 370 kilométerre keletre fekvő Dzerzsinszkben. A kék kutyák - amelyekből összesen hetet számoltak össze - egy elhagyatott üveggyár környékén bóklásztak, a róluk készült felvételek február 11-én kezdték bejárni a közösségi médiát.

 

A kék kutyákat február 13-án elvitték egy Nyizsnij Novgorod-i állatklinikára, ahol vér- és székletmintát vettek tőlük, bundájukon kék festék nyomait mutatták ki. Bár az állatok egészségesnek látszanak és jó étvággyal esznek, egyesek attól tartanak, hogy valamilyen mérgező vegyianyag, például rézszulfát okozta a színváltozást. Feltételezik, hogy az állatok az ipartelepen hagyott festékben hemperegtek. A használaton kívüli üzemben valaha plexiüveget és nitrogén-cianidot gyártottak.

 

 

Több olyan kutyát is találtak, akinek kékre színeződött a bundája
Több olyan kutyát is találtak, akinek kékre színeződött a bundája
Fotó: reddit.com

 

 

Csütörtökön Podolszkban, egy Moszkvától 37 kilométerre délre fekvő iparvárosban bukkantak fel élénkzöld bundájú kutyák. A régió egy minisztere szerint a zöld kóbor ebeket egy olyan raktár közelében látták, ahol korábban zöld festékport tároltak.

 

Az orosz közösségi médiában egyesek azon véleményüknek adtak hangot, hogy a podolszki kutyákat talán valaki tréfából festette zöldre, miután a dzserzsinszki kék kutyák olyan nagy figyelmet kaptak, közülük némelyet mindjárt örökbe is fogadtak.

 

 

A zöld és kék színek elhagyott ipartelepekről származhatnak
A zöld és kék színek elhagyott ipartelepekről származhatnak
Fotó: thenationalnews.com

 

 

A zöld kutyákat jelenleg is vizsgálják, az eddigi eredmények szerint azok is egészségesek és barátságosak, színük megváltozásának okát még nem állapították meg egyértelműen. A kutyákat végül újra szabadon engedik, ha bebizonyosodik, hogy egészségesek.

 

 

Nem tudni, pontosan mi okozza a kék színt a bundán, de a kutyák szerencsére egészségesnek tűnnek
Nem tudni, pontosan mi okozza a kék színt a bundán, de a kutyák szerencsére egészségesnek tűnnek
Fotó: bbc.com

 

 

Bármi legyen is végül a furcsa jelenség oka, a színes kutyák rejtélye felhívja a figyelmet arra, hogy továbbra is vegyi környezetszennyezés veszélyét hordozzák Oroszországban a régi ipari üzemek, amelyek részint a kommunista rendszer örökségeként maradtak hátra - írja pénteki beszámolójában a BBC.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: fox5ny.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kezet emelt apró kutyájára a cseh felvezető a sárvári CACIB kiállításon – lépett a MEOESZ Kezet emelt apró kutyájára a cseh felvezető a sárvári CACIB kiállításon – lépett a MEOESZ
Minősíthetetlenül viselkedett apró testű kutyáival egy cseh kiállító Sárváron – a MEOESZ visszavonta az elnyert díjait és eltiltotta a további versenyzéstől.

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés
Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog és kiegyensúlyozott legyen, gondoskodnunk kell egészségéről is. Ennek elengedhetetlen része az, hogy legalább évente egy alkalommal ellátogassunk az állatorvoshoz. Mire számíthatunk az állapotfelmérés során?

Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát? Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát?
Több dolog is befolyásolhatja, mikor lesz szüksége a kutyának fürdésre. Nem mintha annyira nagy örömmel ugranának a kádba, de olykor sajnos ezt sem lehet megúszni... Tudj meg többet a témáról!

Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül
Hozzánk hasonlóan kutyáink is szenvedhetnek szorongástól, a krónikus stressz negatív hatással lehet általános egészségükre és életminőségükre. Milyen jelekre kell figyelnünk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mozifilmet kap Szörnyella de Frász - megérkezett az első előzetes Hírek - Címlapon
Mozifilmet kap Szörnyella de Frász - megérkezett az első előzetes
3 szuperaranyos kutyás film, amely a te szívedbe is biztosan belopja magát! Hírek - Címlapon
3 szuperaranyos kutyás film, amely a te szívedbe is biztosan belopja magát!