A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kék és zöld bundájú kutyák rejtélye adta fel a leckét az orosz hatóságoknak

2021. február 23., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Két oroszországi ipartelepen, egymástól több száz kilométerre fekvő helyen felbukkant színes bundájú kutyák rejtélye foglalkoztatja az orosz közvéleményt és a hatóságokat immár több mint egy hete.



 

Elsőként kék szőrű kóbor kutyák tűntek fel a Moszkvától 370 kilométerre keletre fekvő Dzerzsinszkben. A kék kutyák - amelyekből összesen hetet számoltak össze - egy elhagyatott üveggyár környékén bóklásztak, a róluk készült felvételek február 11-én kezdték bejárni a közösségi médiát.

 

A kék kutyákat február 13-án elvitték egy Nyizsnij Novgorod-i állatklinikára, ahol vér- és székletmintát vettek tőlük, bundájukon kék festék nyomait mutatták ki. Bár az állatok egészségesnek látszanak és jó étvággyal esznek, egyesek attól tartanak, hogy valamilyen mérgező vegyianyag, például rézszulfát okozta a színváltozást. Feltételezik, hogy az állatok az ipartelepen hagyott festékben hemperegtek. A használaton kívüli üzemben valaha plexiüveget és nitrogén-cianidot gyártottak.

 

 

Több olyan kutyát is találtak, akinek kékre színeződött a bundája
Több olyan kutyát is találtak, akinek kékre színeződött a bundája
Fotó: reddit.com

 

 

Csütörtökön Podolszkban, egy Moszkvától 37 kilométerre délre fekvő iparvárosban bukkantak fel élénkzöld bundájú kutyák. A régió egy minisztere szerint a zöld kóbor ebeket egy olyan raktár közelében látták, ahol korábban zöld festékport tároltak.

 

Az orosz közösségi médiában egyesek azon véleményüknek adtak hangot, hogy a podolszki kutyákat talán valaki tréfából festette zöldre, miután a dzserzsinszki kék kutyák olyan nagy figyelmet kaptak, közülük némelyet mindjárt örökbe is fogadtak.

 

 

A zöld és kék színek elhagyott ipartelepekről származhatnak
A zöld és kék színek elhagyott ipartelepekről származhatnak
Fotó: thenationalnews.com

 

 

A zöld kutyákat jelenleg is vizsgálják, az eddigi eredmények szerint azok is egészségesek és barátságosak, színük megváltozásának okát még nem állapították meg egyértelműen. A kutyákat végül újra szabadon engedik, ha bebizonyosodik, hogy egészségesek.

 

 

Nem tudni, pontosan mi okozza a kék színt a bundán, de a kutyák szerencsére egészségesnek tűnnek
Nem tudni, pontosan mi okozza a kék színt a bundán, de a kutyák szerencsére egészségesnek tűnnek
Fotó: bbc.com

 

 

Bármi legyen is végül a furcsa jelenség oka, a színes kutyák rejtélye felhívja a figyelmet arra, hogy továbbra is vegyi környezetszennyezés veszélyét hordozzák Oroszországban a régi ipari üzemek, amelyek részint a kommunista rendszer örökségeként maradtak hátra - írja pénteki beszámolójában a BBC.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: fox5ny.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mozifilmet kap Szörnyella de Frász - megérkezett az első előzetes Hírek - Címlapon
Mozifilmet kap Szörnyella de Frász - megérkezett az első előzetes
3 szuperaranyos kutyás film, amely a te szívedbe is biztosan belopja magát! Hírek - Címlapon
3 szuperaranyos kutyás film, amely a te szívedbe is biztosan belopja magát!