A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem elég bekapcsolva hagyni a klímát: két kutya halt meg Missouriban a napon parkoló forró autóban

2020. június 10., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Rettenetes baleset történt egy amerikai gazdival és kutyáival: a kutyatréner képzésen részt vevő nő úgy gondolta, biztonságban hagyta kutyáit a napon parkoló autóban, hiszen bekapcsolva hagyta a klímát a járműben.



Szörnyű tragédia történt Missouri államban a múlt héten: két kutya életét vesztette, mert gazdájuk a napon parkoló autójában hagyta őket. Az eset ezúttal szörnyű baleset, nem egy az egyben felelőtlenség volt a gazda részéről: ő ugyanis bekapcsolt klímával hagyta ott a járművet. Elméletben így nem is lett volna semmi baj, azonban egy idő után az üzemanyag elfogyott, a klíma leállt. A múlt héten Missouriban már 30 fok fölötti hőség volt, a napon parkoló autó pedig percek alatt képes felforrósodni. A sors fintora, hogy a gazda épp profi kutyatréner képzésen volt ez idő alatt. Mire a képzésnek vége lett, és a nő visszatért autójához, már késő volt. 

 

A tréner iskola vezetője egy helyi lapnak azt mondta, nem hívták a rendőrséget az eset kapcsán, hiszen egy szörnyű balesetről van szó.  “Nem tehetett róla a gazda, egy rettenetes baleset volt. A gazdi teljesen összetört”  - idézik Tom Rose-t. 

 

 

Két kutya vesztette életét Missouriban, mert gazdájuk a forró autóban hagyta őket
Két kutya vesztette életét Missouriban, mert gazdájuk a forró autóban hagyta őket
A kép illusztráció! Forrás: unsplash.com

 

 

Sajnos a németjuhász és a labrador tragédiája is intő példaként szolgál, hogy nem lehetünk elég óvatosak a nyári hőségben. Hiába a jóindulat, és az elviekben működőképes terv, az ördög nem alszik.

 

Ne bízzuk a véletlenre négylábú családtagunk életét!

 

Hagyjuk inkább otthon  kutyánkat, míg ügyet intézünk, bevásárolunk, vagy épp tanulunk. Ne intézzük el egy legyintéssel, hogy “csak 5 percre ugrom be, addig nem lesz baj”. Sosem tudhatjuk, mi jön közbe, az óra pedig ketyeg… Emlékezzünk csak a kísérletre, melyben egy napon parkoló autóban egy feltört tojást hagytak… Legyünk felelős gazdik!

 

Forrás: crimeonline.com
Indexkép forrás: unsplash

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók
A kutyás strandolás remek lehetőség arra, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a nyár örömeit. Azonban ahhoz, hogy a strandolás biztonságos és élvezetes legyen mindkettőtök számára, érdemes figyelembe venni néhány fontos állategészségügyi tudnivalót!

Ehet a kutya sárgadinnyét? Ehet a kutya sárgadinnyét?
Édes, zamatos gyümölcsünknek már a látványára is felfigyelhet kedvencünk, hiszen olyan, mint egy jókora labda. Hát még amikor szelünk belőle egy szeletet! A finom illatoknak ő sem tud ellenállni. Vajon adhatunk neki belőle?

Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra
Mentás tappancsok a friss leheletért, kókuszgolyó a csillogó szőrért és a gyümölcsös-kekszes muffin is ínycsiklandó elfoglaltságot nyújthat kedvencünknek. Könnyen és gyorsan elkészíthető jégkrémek a kutya igényeire szabva!

Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz? Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz?
A sok írás, fotó, videó ellenére is megesik még, hogy a gazda figyelmetlenségből vagy tudatlanságból bent hagyja a kutyáját az autóban, míg ő vásárol, vagy ügyet intéz. Ám bármilyen gyorsan is végez, a kutyáját óriási veszélynek teszi ki ez idő alatt. Hogyan segíthetsz, mit tehetsz, kihez fordulj, ha ilyen esettel találkozol?

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Idős kutya a családban - Gyakori betegségek 2. rész Hírek - Címlapon
Idős kutya a családban - Gyakori betegségek 2. rész
Szép időben vízparton: a kék-zöld alga okozta mérgezés a kutyákra is veszélyes lehet Hírek - Címlapon
Szép időben vízparton: a kék-zöld alga okozta mérgezés a kutyákra is veszélyes lehet