A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kezdődik az ebzárlat

2019. március 08., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Eljött a tavasz, így a rókák veszettség elleni immunizálásának ideje is - ezzel együtt az ebzárlat és a legeltetési tilalom is kezdetét veszi.



2019. március 30 - április 19. között ebzárlat és legeltetési tilalom van érvényben a Békéscsabai, illetve a Békési járás teljes közigazgatási területén - írja a bekesijarasok.hu.

 

A tilalom által az alábbi területek érintettek: Békéscsaba, Csabaszabadi, Csorvás, Doboz, Gerendás, Kétsoprony, Szabadkígyós, Telekgerendás, Újkígyós, valamint Békés, Bélmegyer, Kamut, Köröstarcsa, Mezőberény, Murony, Tarhos.

 

A fenti településeken ebben az időszakban minden kutyát elzárva, illetőleg megkötve kell tartani úgy, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha onnan nem tudnak kiszökni. Kutyát a tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni. A település területéről kutyát, kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltás megléte esetén, csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

 

Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófamentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól.

 

 

 

Forrás: bekesijarasok.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Kutyasétáltatók figyelem – kezdődik a tavaszi ebzárlat! Kutyasétáltatók figyelem – kezdődik a tavaszi ebzárlat!
Ahogy a rutinos kutyások már számítanak is rá, a tavasz közepe nem csak a jó időt jelenti, hanem a kutyásokat érintő korlátozásokat is: 2024 tavaszán is ebzárlatot rendelnek el több megyében is. Mutatjuk a tudnivalókat és az érintett településeket!

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Közel 3 tonna termékkel támogatta az árva állatokat az áruházlánc Hírek - Címlapon
Közel 3 tonna termékkel támogatta az árva állatokat az áruházlánc
Kávézóban keresik a gazdit az árva kutyák Madridban Hírek - Címlapon
Kávézóban keresik a gazdit az árva kutyák Madridban