A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kis kutya az óriások védelmében - spániel védi az orrszarvúkat az orvvadászoktól

2019. április 09., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Már csak két északi szélesszájú orrszarvú él a világon - a két nőstény az utolsó, akik az alfajt képviselik, így különösen fontos a felügyeletük. Sajnos az orvvadászok komoly fenyegetést jelentenek rájuk, ám a védelem is felkészült: legújabb segítőjük Drum, a kis springer spániel!



A 10 hónapos springer spániel, Drum munkába állt a távoli Kenyéban. A dolgos hétköznapokon a szimatát kell használni, méghozzá jótékony célra. Feladata, hogy kiszagolja a fegyvereket, lőszereket, így lebuktassa az orvvadászokat. Munkájával nem kisebb négylábúakat véd, mint a két utolsó élő északi szélesszájú orrszarvúlányt, Najin-t és Fatu-t.

 

Drum-ot Norfolkban, az Animals Saving Animals nevű szervezetnél képezték ki különleges munkájára. Innen került Kenyába, az Ol Pejeta Gondnokságra - ennek bejáratánál őrjáratozik.

 

 

 

 

 

Az északi szélesszájú orrszarvúkat sajnos pont a vadászat sodorta a kihalás szélére. Szarvuk kilójáért akár 60.000 fontot is megadnak a feketepiacon.
Megmentésükért folyamatosan dolgoznak a kutatók, egy berlini csapat próbál lombikprogramot megvalósítani, hogy egészséges északi szélesszájú orrszarvú borjúnak adhassanak életet. A programot nehezíti, hogy Najin és Fatu nem képesek kihordani a borjút, ezért az ő petefészkükből nyert megtermékenyített petesejteket a tervek szerint egy déli szélesszájú orrszarvúba ültetik be. A leendő borjak apja a 2018-ban elhunyt Sudan lesz, bízzunk benne, hogy a kutatók sikerrel indítják majd el a programot!

 

Drum nem az első kutya, aki a veszélyeztetett állatok védelméért küzd: Dél-Afrikában K9-es kutyákat alkalmaznak az orvvadászok elleni harcban: előlük nem menekülhetnek a gyilkosok!

 

 

 

Forrás: bbc.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat
Hm, itt valami bűzlik... Csak nem a kutya? De hiszen nem is koszos! Vagy mégis? Néhány egyszerű ötlet segítségével szerencsére útját állhatjuk a zavaró illatoknak.

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál 5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál
Erőteljesen liheg vagy nyálzik? Folyton szomjas és vizet kér? Másként kezd el viselkedni? Talán még a szaga is megváltozik... Mi mindenre utalhat, ha szokatlan tüneteket tapasztalunk kedvencünknél?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újabb szaporítótelepet számoltak fel - ezúttal Nyírbogáton Hírek - Címlapon
Újabb szaporítótelepet számoltak fel - ezúttal Nyírbogáton
Így vált a Sárkányok Anyja a Kölykök Anyjává - az örökbefogadás mellett állt ki a Trónok harca sztárja Hírek - Címlapon
Így vált a Sárkányok Anyja a Kölykök Anyjává - az örökbefogadás mellett állt ki a Trónok harca sztárja