A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kisállat-olimpiát rendez egy menhely a lelkes gazdikeresők részvételével

2024. August 02., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Videóközvetítések segítségével mi is drukkolhatunk a szőrös, borzas, tollas és pikkelyes versenyzőknek. Csak imádni lehet mindnyájukat!



 

Július 26-án megnyitotta kapuit a 2024-es olimpia az élsportolók és rajongóik előtt. Már-már az emberi tehetség és képességek korlátait döntögetik az év legnagyobb sport-megmérettetésén. Régóta vártunk már erre, hiszen legutóbb, 2020-ban még a koronavírus-járvány uralta a porondot – most azonban az olimpiai játékok mellett gazdira váró állatoknak is szurkolhatunk a képernyő előtt.

 

 

A kisállat-olimpián a futball is népszerű szám
A kisállat-olimpián a futball is népszerű szám
Fotó: Fotó: Facebook/Helen Woodward Animal Center

 

 

A kaliforniai Helen Woodward Animal Center mentvényei úgy döntöttek, hogy az olimpia szellemében megrendezik saját játékaikat, mely a Critter OlymPEt 2024 nevet viseli. Az állatotthon bentlakói a legkülönbözőbb számokban fognak versenyezni, kezdve az úszástól, a tornán és magasugráson át a vitorlázásig.

 

Noha ezek a háziállatok nem tartoznak a világhírű sportolók közé, reményeik szerint a nézők legalább olyan lelkesedéssel fogadják a műsort, mint a „rendes olimpia” alatt. Nem titkolt szándékuk, hogy megmutathassák remek képességeiket és vidám oldalukat is, melynek köszönhetően a leendő gazdik is felfigyelnek rájuk.

 

 

A 2024-es kisállat-olimpia egyik sztárja
A 2024-es kisállat-olimpia egyik sztárja
Fotó: Facebook/Helen Woodward Animal Center

 

 

Az Állati Olimpia természetesen saját megnyitót kapott, a ceremóniára pedig a Mister nevű keveréket választották zászlóvivőnek:

 

„Központunk minden lakója felnéz rá” - nyilatkozta sajtóközleményében Kendall Schulz, az állatotthon örökbefogadási szakembere. - „Rengeteg nehézségen ment keresztül, de tekintetét továbbra is ama nagyszerű célon tartja, hogy egy szép napon majd neki is lesz saját családja. Könnyű dolgunk volt, amikor rá esett a választásunk – nem is találhattunk volna nála jobbat az OlymPET értékeinek képviselésére.”

 

 

Mister kutya, a kisállat-olimpia zászlóivője
Mister kutya, a kisállat-olimpia zászlóivője
Fotó: Facebook/Helen Woodward Animal Center

 

 

Részt venni egy ilyen nagyszabású versenyen az árva állatok számára is izgalmas dolog, de az igazi főnyeremény leginkább az lenne, ha értük is eljönnének az álomgazdik. Az aranyérem megkaparintása olykor elérhetetlennek tűnik, ám az állatotthon lakói és gondozóik szentül hisznek abban, hogy előbb-utóbb mindegyik hontalan kutya, macska, nyuszi, madár és hüllő álma is valóra válik.

 

Addig is örömmel vetik bele magukat a kisállat-olimpiai játékokba. 

 

 

 

 

Ha kíváncsi lettél az állati olimpiára, augusztus 1 és 11 között az interneten nyomon követheted a programokat, a Helen Woodward Animal Center honlapján és Facebook-oldalán. Ízelítőnek hoztunk néhány videót a 2020-as OlymPET-ről - a műsort ki más is közvetíthette volna, mint a menhely két fehér alpakája, Kronk és Kuzco. 

 



 

 

Kiskutya-foci

 

 

 

 

 

Tengerimalac-íjászat

 

 

 

 

Cica-gimnasztika

 

 

 

 

Vitorlázás - Szakállas agámákkal

 

 

 

 

Forrás: Facebook/Helen Woodward Animal Center, thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Helen Woodward Animal Center

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull
Kedves videó egy váratlan találkozásról.

Kutyamentés kötélből – különleges mentőcsapatok versenyeztek a Budavári Palotanegyedben Kutyamentés kötélből – különleges mentőcsapatok versenyeztek a Budavári Palotanegyedben
Szerencsére sérülésről nem volt szó, hiszen nem éles helyzet volt: a versenyzőknek kötéltechnikai eszközökkel kellett egy mélyben rekedt kutyát menteniük.

Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava
Barátságuk már több, mint három éve töretlen. Szívmelengető videók!

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Praktiker Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újabb kutyás strand nyílt hazánkban! Hírek - Címlapon
Újabb kutyás strand nyílt hazánkban!
Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja Hírek - Címlapon
Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja