A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitüntetést kapott négy Afganisztánban szolgált bombakereső kutya

2016. július 15., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Az afganisztáni szolgálatuk alatt tanúsított bátorságukért kaptak kitüntetést a bombakereső kutyák Washingtonban.



Az amerikai American Humane Association (AHA) nevű civil szervezet tüntette ki a Bátorság Érdeméremmel a hős kutyákat. Matty, cseh német juhász; Fieldy, fekete Labrador retriever; Bond, egy belga Malinois; és Isky, egy német juhász (aki egy bevetésen elvesztette egy lábát) részesült az elismerésben.

 

Matty, a cseh német juhász: az ellenség tüzet nyitott, ő mégis folytatta feladatát és sikeresen megtalálta a bombát
Matty, a cseh német juhász: az ellenség tüzet nyitott, ő mégis folytatta feladatát és sikeresen megtalálta a bombát
Fotó: American Humane Association

 

Az érmeket ünnepélyes keretek között adták át a Capitoliumban az ebeknek és vezetőiknek. A megfelelő kiképzésnek és a kutyák rendkívüli bátorságának köszönhetően ez a négy kutya nagyon sok ember életét mentette meg. A kutyák feladata a bombák, robbanószerek és - anyagok kiszagolása és jelzése volt. Segítségükkel elkerülhették a katonák a veszélyes területeket.

 

Bond, a Malinois 50 küldetésen vett részt sikeresen
Bond, a Malinois 50 küldetésen vett részt sikeresen
Fotó: American Humane Association

 

"Amióta csak háborúk vannak,  katonák gyakran támaszkodtak négylábú bajtársaikra, s manapság a kiképzett katonakutyák fontosabbak, mint valaha az amerikai katonák épségének és biztonságának megőrzésében" - fogalmazott a kitüntetés átadási ünnepségén Robin Ganzert, a civil társaság vezetője - írja az MTI.

 

Isky, a német juhász, aki rengeteg ember életét mentette meg fantasztikus szimatával
Isky, a német juhász, aki rengeteg ember életét mentette meg fantasztikus szimatával
Fotó: American Humane Association

 

Az AHA 1877-ben alakult, célja a gyermekek, kutyák, háziállatok védelme, állatok örökbefogadását és kiképzését is bonyolítja, és szorosan együttműködik az amerikai hadsereggel is. A szervezet támogatóinak táborában hírességek - elsősorban a művészvilág képviselői, köztük például Whoopi Goldberg vagy Peter Fonda - is megtalálhatók.

 

Fieldy, a labrador, aki nem csak különleges szimatával segítette a katonákat, hanem szeretetre méltó jellemével is: lelki támogatást nyújtott a kétlábúaknak.
Fieldy, a labrador, aki nem csak különleges szimatával segítette a katonákat, hanem szeretetre méltó jellemével is: lelki támogatást nyújtott a kétlábúaknak.
Fotó: American Humane Association

 

 

 

Forrás: abcnews.go.com, MTI
Indexkép forrás: American Humane Association

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől
Charlie, a négylábú hős azonnal jelezte gazdájának a bajt, amikor egymás mellett több ház is lángra kapott.

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban
Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope.

Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László
A török állam meghívására Törökországba érkezett Lehoczki László Hope-al, és Dr. Jackovics Péter ezredessel, a HUNOR Mentőszervezet parancsnokával. Az utazás apropója pedig igencsak ünnepélyes!

Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak
Egyszerűbb védőszemüvegeket már korábban is használtak munka közben a kutyákon, hogy óvják a szemüket. Most azonban belátható közelségbe került olyan szemüveg használata, ami az úgynevezett kiterjesztett valóság (AR) technológián alapul. Ennek segítségével vezetőik távolról is tudnák irányítani magasan képzett négylábú kollégáikat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. Irodakutya.com Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Költözés kutyával Hírek - Címlapon
Költözés kutyával
Lánybúcsú egy kutyamenhelyen! Hírek - Címlapon
Lánybúcsú egy kutyamenhelyen!