A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kóbor kutyáknak nyújt menedéket a szicíliai IKEA

2018. november 21., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A téli hónapok kritikusak a kóbor kutyák életében: a nedves, hideg idővel kell megküzdeniük, miközben bizonytalan, mikor mennyi élelmet és vizet találnak maguknak - nem beszélve egy száraz, esetleg meleg menedékről, ahol megpihenhetnek!



Martine Taccia a bevásárló körútján a dél-olaszországi Catania városában lévő IKEA-ba is betért, nem számítva arra, hogy könnyes szemekkel fog járni a bútorok közt… “A reakcióm a színtiszta ámulat volt” mesélte utólag a The Dodónak. Az egyik berendezett nappali szőnyegén ugyanis egy kutya szunyókált békésen. Mint kiderült, az áruház igazgatója úgy döntött, megnyitja a kapukat a kint szűkölködő kóbor kutyák előtt száraz, meleg helyet biztosítva nekik a hideg napokra.

 

A kóbor kutyák menedékre leltek a hideg elől az IKEA áruházban
A kóbor kutyák menedékre leltek a hideg elől az IKEA áruházban
Fotó: dailymail.co.uk

 

A kutyák nem csupán egy menedéket és puha alvóhelyet kaptak az áruháztól, de minden nap ételt, vizet és rengeteg simogatást is bezsebelnek a dolgozóktól és a vásárlóktól. Többüknek rövid idő alatt gazdája is lett, hiszen mind a vásárlók, mind a munkatársak közül sokak szívét elrabolták.

 

 

 

Az állatbarát kezdeményezés nagy sikert aratott a vásárlók körében. Az áruházban pihenő kóbor kutyákról készült fotók és videók vírusként terjednek az interneten, ezrek szívét melengetve meg.

 

A kutyák azonnal elrabolták a vásárlók szívét
A kutyák azonnal elrabolták a vásárlók szívét
Fotó: dailymail.co.uk

 

Nem ez az első eset, hogy az áruházlánc segít a rászoruló állatokon: korábban egy szingapúri üzletük projektje aratott óriási sikert az állatbarátok körében: a Home for Hope kampányban kartonpapírra nyomtatott képeken jelentek meg az egyik helyi menhelyen élő kutyák: ezeket a táblákat a bútorok között helyezték el felhívva a figyelmet arra, hogy az árva kutyák is vágynak a szerető otthonra.

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is! Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is!
A hideg idő beálltával jónéhány olyan dologra érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk, melyek kutyusunk mindennapjait is könnyebbé tehetik.

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

Kutyatartás télen - Mi számít túl hidegnek a sétához és a kintléthez? Kutyatartás télen - Mi számít túl hidegnek a sétához és a kintléthez?
Egyre csípősebbek a hajnalok, és nappal is jól esik a vastagabb öltözet, mely megvéd a hidegben, ha kimegyünk. De hogyan hat kutyáinkra a téli időjárás? Mennyire fáznak, és hol van az a pont, amikor már túl hideg van ahhoz, hogy kint tartózkodjanak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyaházakat adományozott a Praktiker az árva kutyáknak Hírek - Címlapon
Kutyaházakat adományozott a Praktiker az árva kutyáknak
Szívmelengető hír a kutatóktól: kutyusaink főként velünk álmodnak! Hírek - Címlapon
Szívmelengető hír a kutatóktól: kutyusaink főként velünk álmodnak!