A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Korlátozzák az erdőlátogatást több erdőben is

2021. augusztus 23., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Augusztus végétől több területen is erdőlátogatási korlátozásra kell számítani. Séta, kirándulás, vagy túrázás előtt érdemes tájékozódni a kiszemelt területről! 

 

Egyes területeken már augusztus végén, máshol szeptemberben kezdődnek az erdőlátogatási korlátozások, melyek egészen ősz végéig tarthatnak. A korlátozások bevezetésére az őszi vadászatok miatt fellépő fokozott balesetveszély miatt van szükség.

 


Az érvényben lévő korlátozásokra a főbb erdei utakon kihelyezett táblák is figyelmeztetnek, azonban érdemes előre tájékozódni, hogy úti célunk nem esik-e a kirándulásunk, túránk időpontjában korlátozás alá.


 

Legkorábban a Gemenc Zrt. területein, már augusztus 27-től kezdődnek az erdőlátogatási korlátozások és szeptember 30-ig tartanak. Ezzel szemben a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. területein később, szeptember végétől kell a korlátozásokra számítani egészen november közepéig.

 

 

Séta, kirándulás, vagy túrázás előtt érdemes tájékozódni a kiszemelt területről, nem esik-e korlátozás alá!
Séta, kirándulás, vagy túrázás előtt érdemes tájékozódni a kiszemelt területről, nem esik-e korlátozás alá!
Fotó: Unsplash - Lukasz Szmigiel

 

 

Az alábbi lista az erdőlátogatási korlátozásokról tájékoztató jellegű, minden esetben érdemes az adott területre vonatkozó szabályoknak utánanézni!

 

 

Gemenc

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig  csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Duna és a Sió  ártere, Szekszárd közelében Bárányfok, a Keselyűs, a Pörböly és Báta környéki erdőterületek, Baja közelében a Cserta és a Vén-Duna, a Pörbölyi erdő a Pörbölyi Titánnal, Pandúr-sziget, stb.

A Gemenci Erdei Vasút minden hétvégén Pörböly és Malomtelelő között közlekedik, Nyárilegelő és Lassi megállók, valamint a Molnárka tanösvény az utolsó vonatok indulásáig az utasok által látogathatók. Kérjük, hogy 15 óra után a tanösvények kijelölt nyomvonalát illetve a megállók környékét ne hagyja el!

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Sötétvölgy, Gurovica

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Szekszárdtól nyugatra, Szálkától északra található erdőterület, Sötétvölgy környéke.

A korlátozás nem vonatkozik a Sötétvölgyi Parkerdő területére és a Sötétvölgyi Horgásztó környékére.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Bátaapáti, Mórágy

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogathatók a térképen jelölt erdők.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Karapancsa

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Duna ártere Hercegszántótól nyugatra, Budzsak, Homorúd és a Karapancsai Kastély környékén.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Hajós

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogathatók az Érsekhalma és Rém közelében található erdőterületek, Kék-hegy környéke.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Lenes

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható Dusnoktól nyugatra, délnyugatra a Lenes-erdő, a Karaszi-erdő és a Duna ártere a Sió-torkolat vonalától Ósükösdig.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

 

DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt.

A DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. 2021. szeptember 20-tól 2021. november 15-ig a Gyulai vadászterületén erdőlátogatási tilalmat rendel el.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Lukasz Szmigiel

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás barangolások – Lélekmelengető pillanatok kutyákkal a Bakonyban Kutyás barangolások – Lélekmelengető pillanatok kutyákkal a Bakonyban
A kutyák bundás angyalok, akik mellettünk vannak és osztoznak örömünkben és bánatunkban is, a velük töltött idő a Bakonyban mindig lélekmelengető.

Lezárások várhatók az erdei utakon novembertől Lezárások várhatók az erdei utakon novembertől
Érdemes tájékozódni indulás előtt, hogy a kiszemelt túraútvonal, kirándulási helyszín nem esik-e lezárás alá!

Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe
Csak egy kutya és egy macska. Első ránézésre semmi különös nincs ebben. Barátságuk mégis olyan célt hívott életre, mely milliókat inspirál a természet kincseinek megőrzésére.

Négykutyás kirándulós hétvége, egy igazán kutyabarát szálláshellyel Négykutyás kirándulós hétvége, egy igazán kutyabarát szálláshellyel
Két Labradorunkkal már rutinosan szervezzük utazásainkat, szabadidőnkben sokat kirándulunk itthon és külföldön egyaránt. Az elmúlt években a külföldi pozitív tapasztalatok mellett szerencsére itthon is egyre nő azon szálláshelyek, vendéglátók száma, akik szeretettel fogadnak minket két nagyobb testű kutyával is, így szívesen fedezzük fel hétvégi háromnapos programként hazánk csodaszép tájait.

Leesett az első hó - óvatosan a túrán a Bánkúton! Leesett az első hó - óvatosan a túrán a Bánkúton!
Korán érkezett idén az első hó: a Bükkben és a Mátrában éjszaka az eső havazásba váltott. Bánkúton már 30 centis a hó, amit a még lombos fák nehezen bírnak el.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI JULIUS-K9 Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
5 dolog, amiért a nem kutyás ismerőseid furcsán néznek rád Hírek - Címlapon
5 dolog, amiért a nem kutyás ismerőseid furcsán néznek rád
Passzív dohányzás: kutyáinkat is veszélyezteti! Hírek - Címlapon
Passzív dohányzás: kutyáinkat is veszélyezteti!