A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Korlátozzák az erdőlátogatást több erdőben is

2021. augusztus 23., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Augusztus végétől több területen is erdőlátogatási korlátozásra kell számítani. Séta, kirándulás, vagy túrázás előtt érdemes tájékozódni a kiszemelt területről! 

 

Egyes területeken már augusztus végén, máshol szeptemberben kezdődnek az erdőlátogatási korlátozások, melyek egészen ősz végéig tarthatnak. A korlátozások bevezetésére az őszi vadászatok miatt fellépő fokozott balesetveszély miatt van szükség.

 


Az érvényben lévő korlátozásokra a főbb erdei utakon kihelyezett táblák is figyelmeztetnek, azonban érdemes előre tájékozódni, hogy úti célunk nem esik-e a kirándulásunk, túránk időpontjában korlátozás alá.


 

Legkorábban a Gemenc Zrt. területein, már augusztus 27-től kezdődnek az erdőlátogatási korlátozások és szeptember 30-ig tartanak. Ezzel szemben a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. területein később, szeptember végétől kell a korlátozásokra számítani egészen november közepéig.

 

 

Séta, kirándulás, vagy túrázás előtt érdemes tájékozódni a kiszemelt területről, nem esik-e korlátozás alá!
Séta, kirándulás, vagy túrázás előtt érdemes tájékozódni a kiszemelt területről, nem esik-e korlátozás alá!
Fotó: Unsplash - Lukasz Szmigiel

 

 

Az alábbi lista az erdőlátogatási korlátozásokról tájékoztató jellegű, minden esetben érdemes az adott területre vonatkozó szabályoknak utánanézni!

 

 

Gemenc

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig  csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Duna és a Sió  ártere, Szekszárd közelében Bárányfok, a Keselyűs, a Pörböly és Báta környéki erdőterületek, Baja közelében a Cserta és a Vén-Duna, a Pörbölyi erdő a Pörbölyi Titánnal, Pandúr-sziget, stb.

A Gemenci Erdei Vasút minden hétvégén Pörböly és Malomtelelő között közlekedik, Nyárilegelő és Lassi megállók, valamint a Molnárka tanösvény az utolsó vonatok indulásáig az utasok által látogathatók. Kérjük, hogy 15 óra után a tanösvények kijelölt nyomvonalát illetve a megállók környékét ne hagyja el!

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Sötétvölgy, Gurovica

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Szekszárdtól nyugatra, Szálkától északra található erdőterület, Sötétvölgy környéke.

A korlátozás nem vonatkozik a Sötétvölgyi Parkerdő területére és a Sötétvölgyi Horgásztó környékére.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Bátaapáti, Mórágy

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogathatók a térképen jelölt erdők.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Karapancsa

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Duna ártere Hercegszántótól nyugatra, Budzsak, Homorúd és a Karapancsai Kastély környékén.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Hajós

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogathatók az Érsekhalma és Rém közelében található erdőterületek, Kék-hegy környéke.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Lenes

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható Dusnoktól nyugatra, délnyugatra a Lenes-erdő, a Karaszi-erdő és a Duna ártere a Sió-torkolat vonalától Ósükösdig.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

 

DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt.

A DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. 2021. szeptember 20-tól 2021. november 15-ig a Gyulai vadászterületén erdőlátogatási tilalmat rendel el.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Lukasz Szmigiel

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre
Kétségtelenül beköszöntött az ősz, a hűvösebb levegővel végre megjelentek a sárga falevelek is. Az erdőnek kikelettől lombhullásig megvan a maga varázsa, a tavaszi rügyfakadás és az őszi aranyosan csillogó lombkoronák időszaka mégis kihagyhatatlan a repertoárból. Kellemes, beszélgetős túrára készülünk - és valóban, az útvonal, a színpompás erdő hatása lélekemelő.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

2022 őszén is ebzárlatot rendelnek el – az összes tudnivaló és érintett település egy helyen! 2022 őszén is ebzárlatot rendelnek el – az összes tudnivaló és érintett település egy helyen!
2022 őszén sem marad el a rókák veszettség elleni vakcinázása: október 1-től kell számítani korlátozásokra az ország több területén is.

Őszi túrázás kutyával - erre figyelj! Őszi túrázás kutyával - erre figyelj!
Talán a legjobb időszak egy hosszabb séta vagy túra számára a kora ősz. Nincs már hőség, és ha szerencsénk van, kellemes napsütés kíséri utunkat. Nem érdemes otthon maradni, vár a természet!

Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés! Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés!
Augusztus végétől október közepéig tart a szarvasbőgés. Kutyáink és saját biztonságunk érdekében erdei kirándulásaink alkalmával és az autóutakon is figyeljünk fokozottabban!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
5 dolog, amiért a nem kutyás ismerőseid furcsán néznek rád Hírek - Címlapon
5 dolog, amiért a nem kutyás ismerőseid furcsán néznek rád
Passzív dohányzás: kutyáinkat is veszélyezteti! Hírek - Címlapon
Passzív dohányzás: kutyáinkat is veszélyezteti!