A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Korlátozzák az erdőlátogatást több erdőben is

2021. augusztus 23., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Augusztus végétől több területen is erdőlátogatási korlátozásra kell számítani. Séta, kirándulás, vagy túrázás előtt érdemes tájékozódni a kiszemelt területről!



 

 

Egyes területeken már augusztus végén, máshol szeptemberben kezdődnek az erdőlátogatási korlátozások, melyek egészen ősz végéig tarthatnak. A korlátozások bevezetésére az őszi vadászatok miatt fellépő fokozott balesetveszély miatt van szükség.

 


Az érvényben lévő korlátozásokra a főbb erdei utakon kihelyezett táblák is figyelmeztetnek, azonban érdemes előre tájékozódni, hogy úti célunk nem esik-e a kirándulásunk, túránk időpontjában korlátozás alá.


 

Legkorábban a Gemenc Zrt. területein, már augusztus 27-től kezdődnek az erdőlátogatási korlátozások és szeptember 30-ig tartanak. Ezzel szemben a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. területein később, szeptember végétől kell a korlátozásokra számítani egészen november közepéig.

 

 

Séta, kirándulás, vagy túrázás előtt érdemes tájékozódni a kiszemelt területről, nem esik-e korlátozás alá!
Séta, kirándulás, vagy túrázás előtt érdemes tájékozódni a kiszemelt területről, nem esik-e korlátozás alá!
Fotó: Unsplash - Lukasz Szmigiel

 

 

Az alábbi lista az erdőlátogatási korlátozásokról tájékoztató jellegű, minden esetben érdemes az adott területre vonatkozó szabályoknak utánanézni!

 

 

Gemenc

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig  csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Duna és a Sió  ártere, Szekszárd közelében Bárányfok, a Keselyűs, a Pörböly és Báta környéki erdőterületek, Baja közelében a Cserta és a Vén-Duna, a Pörbölyi erdő a Pörbölyi Titánnal, Pandúr-sziget, stb.

A Gemenci Erdei Vasút minden hétvégén Pörböly és Malomtelelő között közlekedik, Nyárilegelő és Lassi megállók, valamint a Molnárka tanösvény az utolsó vonatok indulásáig az utasok által látogathatók. Kérjük, hogy 15 óra után a tanösvények kijelölt nyomvonalát illetve a megállók környékét ne hagyja el!

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Sötétvölgy, Gurovica

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Szekszárdtól nyugatra, Szálkától északra található erdőterület, Sötétvölgy környéke.

A korlátozás nem vonatkozik a Sötétvölgyi Parkerdő területére és a Sötétvölgyi Horgásztó környékére.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Bátaapáti, Mórágy

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogathatók a térképen jelölt erdők.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Karapancsa

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Duna ártere Hercegszántótól nyugatra, Budzsak, Homorúd és a Karapancsai Kastély környékén.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Hajós

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogathatók az Érsekhalma és Rém közelében található erdőterületek, Kék-hegy környéke.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

Lenes

2021. augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható Dusnoktól nyugatra, délnyugatra a Lenes-erdő, a Karaszi-erdő és a Duna ártere a Sió-torkolat vonalától Ósükösdig.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

 

DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt.

A DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. 2021. szeptember 20-tól 2021. november 15-ig a Gyulai vadászterületén erdőlátogatási tilalmat rendel el.

  • A korlátozás által érintett terület térképe ide kattintva érhető el.

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Lukasz Szmigiel

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Barangolás Noszvajon és környékén a kutyákkal Barangolás Noszvajon és környékén a kutyákkal
A Bükkalja festői fekvésű településeit fedeztük fel. Kirándultunk Cserépfalu környékén, majd az idilli hangulatú Noszvaj vendégszerető, hagyományait őrző látnivalóiban merültünk el, aminek a természeti környezete is felejthetetlen volt. Kutyabarát szállásunk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ottlétünk felejthetetlen maradjon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Rehabportál Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
5 dolog, amiért a nem kutyás ismerőseid furcsán néznek rád Hírek - Címlapon
5 dolog, amiért a nem kutyás ismerőseid furcsán néznek rád
Passzív dohányzás: kutyáinkat is veszélyezteti! Hírek - Címlapon
Passzív dohányzás: kutyáinkat is veszélyezteti!