A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

5 dolog, amiért a nem kutyás ismerőseid furcsán néznek rád

2021. augusztus 24., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Vele együtt létezel, lélegzel – szívetek egy ütemre dobban. Minél több időt töltötök együtt, annál jobban szereted, annál erősebben kötődtök egymáshoz. Ez megérinthet másokat, de zavarba is jöhetnek tőle, míg elfogadják, hogy kutyás lettél és az is maradsz – egy életen át.1. Folyton róla áradozol…

 

… na jó, azért egy-két téma még felmerül (néha), de onnantól kezdve, hogy kis (nagy) bundásod belépett életedbe, szinte másról sem tudsz majd beszélni, csak róla. Mit evett, mi a kedvenc játéka, milyen aranyosan vakkantott egyet a múltkor, hogyan futott álmában az éjjel, miket tanultatok a suliban, és így tovább. Van, akinek ez sok, más viszont szívesen hallgatja majd. Talán még kedvet is kap ahhoz, hogy alapos átgondolás után otthont nyújtson egy kutyának, és elinduljon a gazdivá válás útján.

 

Kutya és gazdi - Egy életre szóló kapcsolat
Kutya és gazdi - Egy életre szóló kapcsolat
Fotó: todaysveterinarynurse.com

 

2. Kikéred a véleményét…

 

… mert fontos a számodra. Csakúgy, mint egy szeretett családtag, barát, ismerős esetében tennéd. Merre sétáljunk ma? Menjünk el a parkba, vagy inkább csatangoljunk egyet az erdőben? Milyen nasit ennél szívesen? Vajon melyik játék tetszene a legjobban? Ilyen és ehhez hasonló kérdések forognak gondolataid közt, és ha még hangosan is kimondod, a kutyádhoz intézett szavaidra mások is felkaphatják a fejüket. Elvégre ő a legjobb barátod, akivel bármit megbeszélhetsz, hiszen meghallgat, és megtartja legféltettebb titkaidat is.  

 

3. Kismillió fényképed van róla…

 

… mert legszívesebben minden egyes kedves pillanatot megörökítenél róla, vele. A telefonod és közösségi profiljaid minimum 80%-át a kutyád fotói töltik meg, különféle helyzetekben: az imádnivaló bucija, az ellenállhatatlan szemei, a mosolya; ahogy szaladgál, játszik a labdájával vagy a haverjaival, négy lábbal az égnek alszik, vagy a suliban remekel egy feladatnál. A maradék 20%-on azért Te is felbukkansz – naná, hogy kedvenced mellett.

 

Minden pillanatot megörökítenél kutyádról
Minden pillanatot megörökítenél kutyádról
Fotó: roadaffair.com

 

4. Elválaszthatatlanok vagytok

 

… és ha tehetnéd, mindenhova magaddal vinnéd. Nyilvánvalóan akadnak kivételek, mint például egy-egy bevásárlás, ügyintézés, orvosi látogatás, de ma már egyre több munkahelyen szívesen látják a négylábú kollégákat is. A szabadidődet viszont garantáltan úgy alakítod, hogy kedvenced ne maradhasson ki belőle; a családod és barátaid már rájöttek arra, hogy sokkal nagyobb eséllyel láthatnak olyan helyeken és programokon, ahova kutyád is elkísérhet.

 

5. Együtt, örökké…

 

… mert „Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.” – ahogy A kis herceg meséjéből tudjuk. Amint kutyássá válsz, új világ nyílik meg előtted, és az életnek egy teljesen más oldalát fedezheted fel kedvencednek köszönhetően. Barátok, ismerősök jönnek-mennek, de Ti ketten mostantól egy csapatot alkottok, úgy érzed, senki és semmi sem állhat közétek. Kutyád a bizalom, szeretet és hűség magasabb szintjét mutatja meg neked, és apró csodákkal aranyozza be mindennapjaidat. Kitartotok egymás mellett jóban-rosszban, együtt változtok, fejlődtök, erősödtök. Tanultok egymástól, egymásról. Olyan ajándék ez, mely semmihez sem fogható. Légy hálás érte, becsüld meg, és hagyd, hogy mások is merítkezhessenek belőle!

 

Bizalom, hűség, szeretet - a legszebb ajándék kutyádtól
Bizalom, hűség, szeretet - a legszebb ajándék kutyádtól
Fotó: peakpx.com

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: msn.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Szomorú lesz a kutyád, ha folyton a telefonodat bújod! Szomorú lesz a kutyád, ha folyton a telefonodat bújod!
Mi több, akár depressziót is okozhat kedvencünknél, ha hosszú távon inkább a telefonnal töltünk több időt, mint kedvencünkkel. Szomorú, de erre már a szakértőknek kell felhívnia a figyelmünket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart Praktiker Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sok kutyának nincs kiút a menhelyről Hírek - Címlapon
Sok kutyának nincs kiút a menhelyről
Korlátozzák az erdőlátogatást több erdőben is Hírek - Címlapon
Korlátozzák az erdőlátogatást több erdőben is