A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Korrupció miatt indult eljárás egy hatósági állatorvos és társai ellen

2021. június 24., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért, a hivatali kötelességét megszegve, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást hat személy ellen.



 

 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján indult eljárás során a nyomozó ügyészség 2021 májusában Békés megyében összehangolt akcióban tizenegy helyszínen tartott kutatást az NVSZ és a rendőrség közreműködésével.  

Az ügyészség jelentős mennyiségű tárgyi bizonyítási eszközt és készpénzt foglalt le, intézkedett öt személy előállítására és két fő őrizetét rendelte el, majd sikeresen indítványozta egyikük letartóztatását.

 

 

A megalapozott gyanú szerint egy vezető beosztású hatósági állatorvos, egy szolgáltató állatorvos, több kutyakereskedő és egyéb technikai és logisztikai feladatokat ellátó személyek jogtalan előny érdekében abban állapodtak meg, hogy a vonatkozó jogszabályi rendelkezések megszegésével, kölyökkutyákat szállítanak Magyarországról az Európai Unió más tagállamaiba.

 

 

Túl fiatalon, oltások és chipek nélkül szállítják a kölyköket az illegális kereskedők, ami a kölykök életébe is kerülhet.
Túl fiatalon, oltások és chipek nélkül szállítják a kölyköket az illegális kereskedők, ami a kölykök életébe is kerülhet.
A kép illusztráció. Forrás: Unsplash - Rog H

 

 

A megállapodás alapján a kutyakereskedők a külföldi vásárlók által leadott megrendeléseknek megfelelő fajtájú, ivarú, a kereskedelmi célú nemzetközi forgalmazásra vonatkozó szabályok által megkívánt veszettség elleni oltással, egyedi megjelöléssel nem rendelkező, a megengedettnél fiatalabb kölyökkutyákat vásároltak fel.

 

 

A szolgáltató állatorvos a szállítás érdekében biankó kisállatútleveleket állított ki anélkül, hogy az állatokon bármilyen vizsgálatot, beavatkozást elvégzett volna, majd a vezető beosztású hatósági állatorvos, segítőjével rögzítette a webalapú nyilvántartásokban a fiktív adatokat, vizsgálat nélkül igazolta az állatok szállításra való alkalmasságát, és kiállította a szállítmányokat kísérő bizonyítványokat.

 

 

A gyanúsítottak egyike tagadta a bűncselekmény elkövetését, vallomást azonban nem tett, míg a vallomást tevő gyanúsítottak mindegyike részben vagy egészben elismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, jelenleg valamennyien szabadlábon védekeznek.

 

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod, ha emberrel barátkozik! Hírek - Címlapon
Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod, ha emberrel barátkozik!
Engedelmes kisokos: 15 vezényszó, amit minden kutyának tudnia kell Hírek - Címlapon
Engedelmes kisokos: 15 vezényszó, amit minden kutyának tudnia kell