A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Korrupció miatt indult eljárás egy hatósági állatorvos és társai ellen

2021. június 24., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért, a hivatali kötelességét megszegve, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást hat személy ellen.



 

 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján indult eljárás során a nyomozó ügyészség 2021 májusában Békés megyében összehangolt akcióban tizenegy helyszínen tartott kutatást az NVSZ és a rendőrség közreműködésével.  

Az ügyészség jelentős mennyiségű tárgyi bizonyítási eszközt és készpénzt foglalt le, intézkedett öt személy előállítására és két fő őrizetét rendelte el, majd sikeresen indítványozta egyikük letartóztatását.

 

 

A megalapozott gyanú szerint egy vezető beosztású hatósági állatorvos, egy szolgáltató állatorvos, több kutyakereskedő és egyéb technikai és logisztikai feladatokat ellátó személyek jogtalan előny érdekében abban állapodtak meg, hogy a vonatkozó jogszabályi rendelkezések megszegésével, kölyökkutyákat szállítanak Magyarországról az Európai Unió más tagállamaiba.

 

 

Túl fiatalon, oltások és chipek nélkül szállítják a kölyköket az illegális kereskedők, ami a kölykök életébe is kerülhet.
Túl fiatalon, oltások és chipek nélkül szállítják a kölyköket az illegális kereskedők, ami a kölykök életébe is kerülhet.
A kép illusztráció. Forrás: Unsplash - Rog H

 

 

A megállapodás alapján a kutyakereskedők a külföldi vásárlók által leadott megrendeléseknek megfelelő fajtájú, ivarú, a kereskedelmi célú nemzetközi forgalmazásra vonatkozó szabályok által megkívánt veszettség elleni oltással, egyedi megjelöléssel nem rendelkező, a megengedettnél fiatalabb kölyökkutyákat vásároltak fel.

 

 

A szolgáltató állatorvos a szállítás érdekében biankó kisállatútleveleket állított ki anélkül, hogy az állatokon bármilyen vizsgálatot, beavatkozást elvégzett volna, majd a vezető beosztású hatósági állatorvos, segítőjével rögzítette a webalapú nyilvántartásokban a fiktív adatokat, vizsgálat nélkül igazolta az állatok szállításra való alkalmasságát, és kiállította a szállítmányokat kísérő bizonyítványokat.

 

 

A gyanúsítottak egyike tagadta a bűncselekmény elkövetését, vallomást azonban nem tett, míg a vallomást tevő gyanúsítottak mindegyike részben vagy egészben elismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, jelenleg valamennyien szabadlábon védekeznek.

 

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete? Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete?
Előfordul, hogy kutyánkat megsimogatva úgy érzékeljük, testéből szokatlan melegség árad. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy lázas. De hogyan állapíthatjuk meg, hogy minden rendben van kedvencünkkel? Vagy épp ellenkezőleg, ideje állatorvoshoz fordulni?

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. MTI Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod, ha emberrel barátkozik! Hírek - Címlapon
Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod, ha emberrel barátkozik!
Engedelmes kisokos: 15 vezényszó, amit minden kutyának tudnia kell Hírek - Címlapon
Engedelmes kisokos: 15 vezényszó, amit minden kutyának tudnia kell